Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
631 hozzászólás Oldal: 12 / 43
Előző 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43 Következő
NA akkor újra üdv mindenkinek.
Kaptam privátban egy kérdést, de úgy gondolom itt is megválaszolhatom, mindannyiunk okulására.
A kérdés így szólt: A birodalom mely részén állomásozol ? Leirnád részletesen milyennek hallod ?

Nos Bayern (hogy a nagy felől haladjunk a kisebb felé) Würzburg (tól 30Km-re) Kitzingen környéke. Ez így elég pontos.
DE! Munkámból adódóan, (gépszerelő) az elmúlt 2,5 évben bejártam teljes németországot, és nagyobbrészt európát is. És ezzel tárgyilagosan kijelenthetem, hogy szinte mindenütt hallható, de mindenütt kicsit másképp. Van ahol erősebben, van ahol alig. És a ritmusa? periódusa, mindíg változik.
Van hogy folyamatos szürkezaj, mindenféle hullámzás és megszakítás nélkül. Van hogy másodperces zuuuuum zuuuuum zuuuuum, roh*djak meg mintha egy sinushullámot hallgatnék.. Van hogy nem periodikus hosszabb rövidebb zoooooooom zooom zoooooooooooom ok. Szóval rendszert sem az erősségében, sem periódusában/rendszerességében nem találtam. Egyszerűen zúg és idegesít. Fentebb volt érdeklődés, milyen lehet máshol, ugye költözzünk el.....
Nos mikor az első hozzászólásomat írtam itthon voltam, utazás előtti éjjelen. Aztán lementünk a családdal kirándulni a déli határhoz Füssen mellé ami ide 300Km.
És most tudatosan figyeltem a 3 napban mit hallok. Ma megint itthon vagyok, és amit lent tapasztaltam : sokkal gyengébben hallható, érezhető (a szálló kb 500m-re volt az Alpok lábától, egy kis sétával már hegyóriások alatt álltam) de a tegnapi "ritmus" ma estére sem változott. Persze megint rendszertelen, de nagyjából így: folyamatos zúgás(brummogás kinek hogy tetszik) néha 0,5mp-es megszakításokkal (csönd!!!!), és néha folyamatos ~1mp-es hullámokkal zoooom zoooom zoooom Nem tudom mennyire érthető...
Ti mit és hogyan hallotok??
Üdv N.
Találtam valamit : http://www.youtube.com/watch?v=WKnpkR7JhEI mint érdekesség 7 perc körül kb
Sziasztok ! Olyan mint egy diesel motor menne de tényleg periodikusan változik és rezegteti a dobhártyádat és változik vagy mélyebb vagy nem annyira ! Németországban hallottam hasonlót de ennyire nem idegesitett mint idehaza , az nem volt erős ennyire !
Sziasztok!
Tegnap Mályiban áramszünet volt kétszer ! 10-10 percre. Az egész város a főút melletti lámpák és jelzőlámpák is sötétségbe borultak!
Nagyon jó éjszakám volt!
Nem volt hang egyáltalán. Szerintem olyan erősre kapcsolták a szivattyút, hogy kinyírta a rendszert. Reggel folyamatosan, de sokkal halkabban lehetett hallani. :)
Sajna nem hiszem, hogy ma is ilyen szerencsés leszek :((. Viszont most már csak azt kell megtudnom melyik az a "gép" amit tegnap nem kapcsoltak be. (A hang amit szoktam hallani 2013.11.16- tól : Folyamatos mély búgás dízel motorhoz hasonló szerintem is, vagy mosogatógép esetleg mosógép egyik programjának a hangja(egész nap), utána dűűm, dűűm, dűűm éjfél-egy órától hajnal 5-ig.(mintha egy szivattyú vizet pumpálna és nem bírja, erőlködik) Ez iszonyú hangos és felébredek rá. Füldugót használunk pár hete...halkabbá teszi...Már leírtam nálunk mi okozza a hangot 85%.
Sziasztok!
Budapestől 15 km-re lakom és kb. nyár eleje óta hallom a ˝zajt˝. Azt hittem, hogy áramfejlesztő, vagy valamilyen motor megy a közelben. Viszont most karácsonykor anyósoméknál, a Velencei tó mellöl is hallottam. Sőt ma teljesen elkeseredtem, amikor a pesti melóhelyemen is hallottam zajongani. Úgy jöttem haza, hogy biztos meghülyültem. Rajtam kívül senki sem hallja, tehát biztos pszihiátriai eset vagyok. Ekkor találtam ezt az oldalt. Kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok hülye, mert más is hallja, de az viszont aggasztó, hogy létező dologról van szó és többen hallunk olyan zajt, ami nem természetes. Csendben még hangosabb a hangja, igaz aludni tudok tőle, de most is hallom és inkább zárt térben hallható. Civilizációs ártalom lenne?
Kriszta
Pontosan ugyanezt hallom, amit 'Junglefighter' is leírt.
Amit nem értek, hogy miért nem hallom soha a délutáni órákban.
Most 13:30 van amikor ezt írom, és a sok nyomorult tuning/lyukas kipufogós
autókon kívül, amik néha elszáguldoznak a távolban, semmiféle búgást
nem hallok, tök csend van, viszont este 10-től egész délelőttön át
már hetek óta folyamatos a zaj.
Még eszembe jutott valami: esetleg nálatok előfordult-e valaha, hogy
valamilyen fülprobléma miatt felszúrták volna a dobhártyátokat.
Nekem sajnos volt ilyen, igaz réges-régen, de esetleg ennek is lehet
valami köze ehhez az egészhez.
Mára ennyi voltam.

Üdv és BUÉK mindenkinek!
Imi
Nagyon hangos ma reggel meg egész éjjel az volt !
nálam is iszonyat búgás volt éjjel és reggel is.
valószínű, hogy tényleg ugyanazt halljuk és nem helyi dolog ez.

ja és sajnos már van rá bizonyítékom, hogy fül probléma okozhatja
(persze a zaj attól még ott van, csak nem kellene hallanunk),
ugyanis az egyik este észrevettem, hogy csak a jobb fülemmel
hallom a búgást, sőt, ha a tenyeremmel lenyomom kb. 1 percig,
akkor csend lesz, de pár másodperc múlva visszajön a búgó hang.
szóval a zaj egyértelműen ott van az 'éterben', de nem kellene
hallanunk 'normál' esetben.
mordsithboy írta: ja és sajnos már van rá bizonyítékom, hogy fül probléma okozhatja
(persze a zaj attól még ott van, csak nem kellene hallanunk),
ugyanis az egyik este észrevettem, hogy csak a jobb fülemmel
hallom a búgást, sőt, ha a tenyeremmel lenyomom kb. 1 percig,
akkor csend lesz, de pár másodperc múlva visszajön a búgó hang.
szóval a zaj egyértelműen ott van az 'éterben', de nem kellene
hallanunk 'normál' esetben.

Egészen biztos, hogy nem fül probléma, legfeljebb egyéni érzékenység kérdése. A családban én vagyok a legérzékenyebb a mély hangokra, ezt a zajt is én hallom leginkább, de ha picit odafigyel, hallja a feleségem, meg a nagyobbik fiam is.
Ha 'lenyomom' tenyérrel a fülemet, akkor persze elnyomja a búgást a saját vérem áramlásának a hangja. Ugyanaz a hang, ami a kagylóban hallható tengerzúgásért felelős.
Sziasztok!
A 2-es metro vonalán némely metroszerelvény motor alapzaja szól ugyanilyen frekvencián és ugyanígy pulzálva, csak erősebben, mint ezt a "valami". Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a metrot hallom, mert attol nagyon-nagyon messze lakom. Csak a tapasztalataimat osztom meg. Egyébként a Svájcban rögzített hangot hallom.
Érdekes, hogy a szabadban egyáltalán nem hallom, a lakás viszont nagyon felerősiti a hangot. Most is lehet hallani.
Szombaton szinte azt mondhatom, hogy nem hallottam, de vasárnap délelőtt elég hangos volt, délutánra viszont megszelidült.
Üdv. Kriszta
FoGyuri írta: Egészen biztos, hogy nem fül probléma, legfeljebb egyéni érzékenység kérdése. A családban én vagyok a legérzékenyebb a mély hangokra, ezt a zajt is én hallom leginkább, de ha picit odafigyel, hallja a feleségem, meg a nagyobbik fiam is.
Ha 'lenyomom' tenyérrel a fülemet, akkor persze elnyomja a búgást a saját vérem áramlásának a hangja. Ugyanaz a hang, ami a kagylóban hallható tengerzúgásért felelős.

Na még egyszer: tehát ha lenyomom a tenyérrel a fülemet mondjuk 1 percig, és utána!, ha elengedem, nem hallom a búgást
egy kis ideig. Próbáljátok ezt ki, kíváncsi vagyok, hogy nálatok is így működik-e!?

Most is van búgás és én csak a jobb fülemmel hallom, ugyanis ha lenyomom a bal fülemet, ugyanúgy hallom a búgást, de
ha a jobb fülemet nyomom le, akkor már nem.

A fül problémát nem egészségügyileg értem, hanem érzékenységre. A hallásom (túl) tökéletes, ezzel nincs gond.
Ahogy Kriszta mondja épületben tényleg hangosabb mint a szabadban !
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, halljátok-e a búgást olyan házban, amit kőzetgyapottal hőszigeteltek? A könnyűszerkezetes technológiával épített (csak a faszerkezetes) is érdekelne, hogy abban van-e zaj?

Üdv,
Péter
Sziasztok!
Péter kérdése nagyon jó. Az én tapasztalatom az, hogy mindegy. A mi házunk nincs leszigetelve, magas a belmagasság, alá van pincézve és hallom a "hangot". Igaz a pincében nem (eddig legalábbis). Anyósék háza le van szigetelve, azt hiszem 5 cm-es a szigetelés (azt nem tudom, hogy milyen), normál a belmagasság, ott is hallom. A munkahelyem zuglói 4 emeletes, szigetelés nélküli épület és a 3. emeleten nagyon hallom. Most nagyon-nagyon picit hallom, szinte csendnek mondnám. Máshol hallani?
Üdv.
Kriszta
gtr323 írta: Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, halljátok-e a búgást olyan házban, amit kőzetgyapottal hőszigeteltek? A könnyűszerkezetes technológiával épített (csak a faszerkezetes) is érdekelne, hogy abban van-e zaj?

Üdv,
Péter

Sajnos ebben az alacsony frekvenciatartományban többméteres falak, vagy szigetelés kellene, olyan nagy a búgás hullámhossza. És a válasz igen, független, hogy tégla, fa, könnyűszerkezetes a ház és milyen szigetelés van rajta. :(
A kőzetgyapot csak a közepes és magas hangtartományban csillapítja jól a hangokat, az EPS meg sehol, mert merev és könnyű.
Előző 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43 Következő
631 hozzászólás Oldal: 12 / 43