Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
631 hozzászólás Oldal: 15 / 43
Előző 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 43 Következő
Engem is rettentően idegesit hogy ha nem hagynak aludni ! Érzéketlenné nem válok tőle csak egy kicsi agresszivitás jelentkezik amit persze magadon nem mindig veszel észre ! Én már gondoltam ezekre a nagy tv és rádio adokra is amik a hegyeken vannak itt ott !
Jó felvetés...
Na meg a NATO lokátor, amit mindenáron telepíteni kellett....
A fene vigye el, sehol nincsen radarkép archívum a neten!
Tavaly március, és április folyamán többször tapasztaltam érdekes dolgokat a radarképeken!
Esős időben, amikor DNY - ÉK irányban, viszonylag nagy sebességgel haladtak a felhők, és az egész ország felett gyenge esőt mutatott, voltak olyan helyek, amik felett egy helyben álló, szabályos koncentrikus körökben órákon keresztül eltérő színű volt a kép (zöld - sárga, tehát nagyobb csapadék intenzitást mutató). A kiterjedése 3-4 gyűrűnyi volt, nagyjából megyényi területet lefedő. A középpontja pontosan kivehető volt. Az egyik Gelse - Nagybakónak közötti (Zala) területen, a semmi közepén volt. Igyekeztem utánanézni, hogy milyen lokátor / TV torony, vagy hasonló létesítmény van ott, de semmi. Csak a békés zalai dombok...
Aztán volt ÉK-i régióban is. Akkor készítettem printscreen-eket, de már odavesztek egy újratelepítés miatt.
Szóval jó lenne tudni, hogy azok mik lehettek? Lehet-e köze a zúgáshoz?
Szerintem lehet köze ! Én is elgondolkodtam rajta ! Ahol élek ott nem volt ennyire viharos hirtelen jövő eső eddig ! Tavaly nyár vége felett úgy menekültem be a házba az udvarol ! A falhoz vágott a szél a sodert amit felkapott valahonnét ,ruhán keresztül kegyetlenül csipet mikor hátba vert ! A villanyvezetéket leszaggatta a vasszéket felemelte a földről bevágta a tornácba úgy lábon vert azt hittem eltört a lábam ! Be jutottam az épületben ott nagy robaj csörömpölés a tetőn ! Amikor kinéztem az ablakon látom hogy korom fekete felhő alsó része söpört tovább a szomszédos telken letarolva a kukoricát napraforgót a szomszédos épület ablakát beverve ! Az a szar hirtelen eltűnt feloszlott ! Én nem tagadom hogy férfi létemre rettenetesen féltem akkor ! Mikor kimentem megnézni a tetőt azt hittem megáll a szívem ! A keleti oldalon a tetőcserepet mind leverte , az udvar mint ahol nem laknak olyan lett ! Kb 2 3 perces esemény de hihetetlen élmény volt !
Hahó mindenkinek!

Én a Tisza mellett lakom.
Nem emlékszem, mióta hallom a zúgást, búgást...vagy mi ez,
de tavaly már biztos hallottam, mert az ágyban fekve azon gondolkodtam,
hogy adhat ki ilyen hangot egy gázkonvektor. :shock:
Pár hónapja kezdett nagyon zavarni, mert olyan frekvencián
rezonál, hogy zavarja a fülemet. :x
A felvételeken is olyan hangot hallok...
Tehát ugyanarról beszélünk.
Gondoltam én is már mindenre (= lást legelső írás itt a fórumon).
A Tiszán közlekedő vontatóhajókra...
DE ( :?: )
Mért van az, hogy éjszaka sokszor beerősödik.
Van amikor nappal is, főleg délelőtt, meg persze reggel is.
Hétköznap / hétvége...mindegy neki... :roll:
Össze-vissza...
Ha ez a kinti zajok összeadódásából származó zaj, mért tart hosszú ideig,
és mért olyan monoton, amilyen?
Ha a hajók motorjának zúgását vezeti ide a víz, akkor mért hallom éjszaka 11-től 2-ig?
És ha ez csak egy helyi hangforrásból adódik, mért hallják sok helyen?
És ezek szerin a ház szigetelése sem sokat számít...ahogy egy korábbi írásban olvastam.
Nekem erről a zajról egy hatalmas szellőzőberendezés
ugrik be, NAGY ventilátorokkal... :shock:

Üdv. Ju
Judit
Most is megy az a valami ! :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x Hogy robbanna fel a francba az szar meg dögölne meg az a süket aki üzemelteti !
A múlt hétfőn Gödöllő határában lévő ház kertjében hallottam megdöbbentő erővel a zúgást. Soha, sehol ilyen erővel nem hallottam! Az ott lakó nem értette, miről beszélek, amikor megkérdeztem róla. Aki ismerős arra: Esze Tamás utca külső részén.
Amúgy nincs messze attól, ahol lakom.
Ami viszont szöget ütött még a fejemben, hogy a kertjükből egyenesen rá lehet látni a trafóállomásra, ami az isaszegi úton van, és a hang teljesen onnan hallatszott.
Sötétedés után volt. El fogok menni hallgatózni arrafelé!
Kedves Gyuri!
Én pl. ismerős vagyok arrafelé,a városnak ugyanazon részén lakom. Sőt, még a villanytelepen túl.
Nem rossz felvetés, de úgy gondolom, nem ott lesz a megoldás. Neked az nyugat-délnyugat irányban van. Nos, én is nyugat-délnyugat irányból hallom a hangot, holott a villanytelep tőlünk északi irányba esik.
Korábban nemigen tudtam meghatározni a hang irányát (különösen a házon belül nem), de a hétvégén odakint hallgatóztam. Kimentem az erdőbe is, jó messze mindentől. Ott tisztábban hallottam, és éreztem, hogy a nyugati horizont felől érkezik.
De szerintem nincs olyan szellőzőrendszer, hőszivattyú, ami ilyen messzire, ilyen intenzitással így hallatszik. :|
Arra gondoltam, hogy -miután nagyjából belőttük az irányát- el kellene menni a környező településekre, ott is hallgatózni. Ha pl. Vácon már dél felől hallatszik, akkor budapesti forrású. Ha még ott is nyugatról hallatszik, akkor.... Valaki igen nagyot "trombitált" Ausztriában! :shock: :D
Üdvözöllek (itt is) kedves Ju!
Ha kimégy a szabadba, meghatározható a hang iránya?
Bal
Könyörtelen szinten van ! Aztán egy kicsit lehalkul ! :x
Szia Bal!

Csak nagy csendben hallani kint.
Az irányát nem tudtam meghatározni.
Én már tényleg nem tudom elképzelni, mi lehet...

Ju
Judit
Északnyugati nyugati széljárásesetén a leghangosabb ! Persze ki hova esik tőle ! Éjszaka valami borzalmas szintet ütött meg a ez a pokoli szerkezet ! Komolyan mondom már kezdem azt hinni szándékosan akarják a népet ezzel megölni ! :x :x :x :x :x :x :x Egyre több az idegbeteg ember És mikor megkérdezed mi a bajuk nem tud többsége magyarázatot adni rá ! Egyszerűen fáradt az is aki állitolag aludni is tud ! Biztos hogy tudatalattilag is hat nem kell érzékelni feltétlenül fizikailag szerintem !
" Egyszerűen fáradt az is aki állitolag aludni is tud ! Biztos hogy tudatalattilag is hat nem kell érzékelni feltétlenül fizikailag szerintem !"

Ezzel teljesen egyetértek! Magamon is tapasztalom, de ugyanezt tapasztalom a környezetemben lévő embereken is!
Most éjjel tényleg sokkal erősebb volt! Máskor nem szoktam hallani ha pl. zúg a hűtőgép. Most amellett is simán hallottam!
Borzalom az egész el vagyok keseredve e miatt de nagyon !
sashju írta: Szia Bal!

Csak nagy csendben hallani kint.
Az irányát nem tudtam meghatározni.
Én már tényleg nem tudom elképzelni, mi lehet...

Ju

Ezért is mentem ki az erdőbe. Mert ha a környéken zúg egy-egy autó, vagy valamivel matat a szomszéd, akkor rendszerint nem hallani a zúgást, és talán a házak is torzíthatják az irányt. Másrészt így az is kizárható, hogy valamelyik szomszéd, vagy környékbeli működtet folyamatosan valami ....ki tudja mit :P
Még így is csak nagy sokára adódott néhány olyan perc, amikor épp nem volt repülőgép zaj. Katasztrófa már ez a légiforgalom is!
Ha kicsit javul az idő, elbóklászok Kerepes felé is. Kíváncsi vagyok, változik-e az irány, vagy az intenzitás.
Ami még foglalkoztatja az agyamat, hogy anno a kerepesi erdőben illetve Nagytarcsa-Isaszeg közötti erdőben voltak katonai objektumok (állítólag rakétasilók is, Budapest védőgyűrűjeként). Ezeket ma vajon mire használhatják?
Előző 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 43 Következő
631 hozzászólás Oldal: 15 / 43