Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
631 hozzászólás Oldal: 18 / 43
Előző 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 43 Következő
vgbi írta: Nem szabad egy fillért sem áldozni erre !
.Ha elolvad a hó , megint elmegyek , az eredményt közölni fogom , talán segítség lesz .
Ha lehet , kérnék irányokat .
További jó hallgatózást!

Kíváncsi lennék mit láttál!

Itt Gödöllőn egyértelműen NY-DNY az irány.

Most hétvégén már igen zavaró zaj volt odakint is, nem csak a lakásban. Nyugat felől folyamatosan jött valami utasszállító repülőgépéhez hasonló moraj.
Mi a franc? A Ferihegy... illetve Liszt Ferenc reptér zaja eddig nem hallatszott ide. Most hirtelen mégis??? :?: :?: :?: :shock:
...Egyébként már hetek óta nem tapasztaltam egy percnyi szünetet sem. Viszont tegnap éjjel mikor már egyéb zajforrások nem voltak, épp olvastam. Csak a zúgás.... Aztán 22:05-kor hirtelen megszűnt!!!! :D Mintha elvágták volna! Olyan mint pl. mikor kikapcsolsz valami trafót, ami nagyon búg. Csak ez nagyban...
OLYAN JÓ VOLT A VALÓDI CSEND!!! Persze hajnalban már megint arra keltem :evil:
Állandóan megy amúgy ! Azokat a szüneteket amit mondasz tényleg egy lélegzetvételi időnek élem meg én is !
Este volt egy kis szünet ! De hajnalban bepótolta az a szar !
Zugás írta: Este volt egy kis szünet ! De hajnalban bepótolta az a szar !

Ugyanazt a szünetet hallottuk? Ekkora távolsággal? Ez ...hogy is mondjam, ijesztő, megdöbbentő.
Ezek szerint korántsem a közelben kell keresni a forrást? :shock:
Szerintem érdemes lenne pontosan megjegyezni és megosztani azokat az időpontokat, amikor szünet van (kéthetente az a pár perc :-P).
Mert a mai írások szerint ugyanazt a hangforrást halljuk, ugyanazokkal a szünetekkel, 188 km távolságban is! De szerintem menjünk biztosra, pontosítsunk...
A tegnap 22:05 az első pontos szünetkezdet feljegyzésem, remélem mielőbb részesei lehetünk egy következőnek.
Persze a legjobb az lenne, ha utána vissza sem térne... De sajnos visszatér. :evil:
Az extrém szinten lévő mély hang elhallatszik az istenfaszára is ! Ez egy pici ország mellesleg ! :x
Zugás írta: Az extrém szinten lévő mély hang elhallatszik az istenfaszára is ! Ez egy pici ország mellesleg ! :x

Akarod mondani: nagyon messzire is...

Egyébként Debrecenben (legalábbis nálunk) péntek délutántól vasárnap hajnalig szinte hallhatatlan volt a búgás. Az új házunkban először tapasztaltam ilyet, karácsony óta megy állandóan az a valami kisebb-nagyobb intenzitással. A tegnap esti 22:05-ös pauzára nem figyeltem fel.
eddig . Debrecen ny

Gödöllő ny - dny

Felsőmarác d -dny
Talán kapok mástól is !
Bal írta:
sashju írta: Hahó

Stipistopp: http://www.erdekesvilag.hu/maganyos-haz ... -szigeten/

Jó, jó, de hol vannak a fák?

Ju

Majd ültetek párat, berendezem azt a jókora nagy telket
És még jóféle szánkódomb is van rajta :D

Elférünk ott ketten...?
Sok fára lesz szükség.
Ja! És egy zajmérőre... :)
Judit
Van értelme egyáltalán foglalkozni vele ? Lehet nem tehetsz ellene semmit ! Megfigyelem más helyen is márciusba ha érdekel valakit ! Néhányan komolytalankodnak itt fent a fórumon én úgy érzem !
Zugás írta: Van értelme egyáltalán foglalkozni vele ? Lehet nem tehetsz ellene semmit ! Megfigyelem más helyen is márciusba ha érdekel valakit ! Néhányan komolytalankodnak itt fent a fórumon én úgy érzem !

Mindenképpen van értelme. Ha nem tehetünk ellene, akkor is. Talán megtudjuk, hogy ezt akarattal, céllal teszik, vagy valamilyen tevékenység, folyamat velejárója.
Ha akarattal, rossz szándéktól vezérelve teszik, akkor tudjuk, hogy biztosan ártalmas a dolog (talán ártalmasabb mint gondolnánk), és észen kell lenni.
Én várom a márciusi fejleményeket.
Komolytalankodás? Nem gondolom. Egy kis lazítás, ami viszont bele kell férjen.
Mindenesetre érdekes hogy az ország keleti, középső, és nyugati feléből is közel ugyanazt az irányt jelöltük meg...
Én nem akartam csúnyán kifejezni magam ! csak a tehetetlenség bosszant ez ügyben ! A hangterjedés pedig lehetséges több száz kilométeren át is ha annak az értéke olyanra van állítva ! A mély hang az nagyon tud terjedni ! Ha egy lufit megfogod a hangszóró előtt mikor az szól de nem hangosan ,a kezedbe érzed hogy a lufi elkezd rezegni ! Igy müködhet ez a búgás is mikor az épületben hangosabbnak hallod mert a tárgyak a rezgést felveszik , képzeld el mi lenne ha a lufiban lenne az ember (feje vagy egésze )lehet ott torzulna olyan szinten hogy a zene már nem lenne tiszta !
Unalmasabb időimben én is járatom az agyam, hogy mi lehet. Ez rendszerint hajnal 4-7 között van.
1. Trafódoboz az utcánkban, amihez ha közel megyek, egy méterről hallok búgást belőle. Biztosan elmászik a rezgés a házunk faláig és belebújik, majd az én szórakoztatásomra hangként kimászik belőle. Amikor csend volt idebent, ugyanúgy búgott a trafó odakinn, így az elmélet megrogyott.
2. Jön a sok zaj egyszerre a város felől. A mély hangokat nem szűri meg a fal és a szigetelés, szépen átmásznak a falon és hopp, már bent is vannak. No, de mér' jönnek be akkor is, amikor kint síri csend van, a város felől semmi? Illetve miért nem jönnek be, amikor esetleg odakint mégis van egy kis hangzavar? A második elmélet is kuka.
3. Elektromos hálózat hangja lenne? Ha fizikailag elválasztanám a házunkat az elektromos hálózattól, tehát az kinti villanyoszlopon egyszerűen lenyisszantanám a drótot, akkor történne valami? Volt már csend és nem volt közben áramszünet...
4. A gázvezeték ugyanez. Lehet a gázcsőben rezgést mérni?
5. A csatornahálózat tud behozni az épületbe ilyen zajt? Erre ötletem nincs, hogyan lehetne ellenőrizni.

Aztán még kipihenetlen aggyal egyéb hülyeségeken is szoktam gondolkodni, de kezdem elfogadni, hogy nem lesz megoldás. Csak hergelem magam rajta, elcseszi az egész napomat egy olyan valami, amiről nem tudom, hogy mi a franc és miért b*szakodik velem.
A múlt héten nálunk volt egy debreceni zaj- és rezgésvédelemmel foglalkozó "szakember", fogalma nem volt, hogy miről beszélek, de amit mondtam az teljes egészében hülyeség. Aztán győzködött, hogy menjek hallásvizsgálatra mert szerinte a hiba az én készülékemben van. Bohóckodott egy műszerrel, aminek a mért zajspektrumából nem tudott értékelni semmit, mert nem tudja, hogy én mit hallhatok. Rezgésmérő műszere nincs, hoz valahonnan ha akarom de fölösleges. Elkért 5e Ft-ot a negyedórás produkcióért és elköszönt.
Lenne értelme rezgést mérni mennyezetben, padlóban, falban, szobaajtón, vízcsapban stb? Mind más anyag, másként viszi a hangot, hátha meglenne a membrán egy ilyen kísérletezéssel? Nem tudom, majd hajnalban tovább agyalok rajta.
Ja, idáig a legérthetetlenebb búgást ez egyik ismerősöm miskolctapolcai nyaralójában hallottam tavaly nyáron. Hegytetőn, mindentől messze egy hőszigetelt faházban.
Előző 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 43 Következő
631 hozzászólás Oldal: 18 / 43