Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
631 hozzászólás Oldal: 19 / 43
Előző 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43 Következő
gtr323 írta: Unalmasabb időimben én is járatom az agyam, hogy mi lehet. Ez rendszerint hajnal 4-7 között van.
1. Trafódoboz az utcánkban, amihez ha közel megyek, egy méterről hallok búgást belőle. Biztosan elmászik a rezgés a házunk faláig és belebújik, majd az én szórakoztatásomra hangként kimászik belőle. Amikor csend volt idebent, ugyanúgy búgott a trafó odakinn, így az elmélet megrogyott.
2. Jön a sok zaj egyszerre a város felől. A mély hangokat nem szűri meg a fal és a szigetelés, szépen átmásznak a falon és hopp, már bent is vannak. No, de mér' jönnek be akkor is, amikor kint síri csend van, a város felől semmi? Illetve miért nem jönnek be, amikor esetleg odakint mégis van egy kis hangzavar? A második elmélet is kuka.
3. Elektromos hálózat hangja lenne? Ha fizikailag elválasztanám a házunkat az elektromos hálózattól, tehát az kinti villanyoszlopon egyszerűen lenyisszantanám a drótot, akkor történne valami? Volt már csend és nem volt közben áramszünet...
4. A gázvezeték ugyanez. Lehet a gázcsőben rezgést mérni?
5. A csatornahálózat tud behozni az épületbe ilyen zajt? Erre ötletem nincs, hogyan lehetne ellenőrizni.

Aztán még kipihenetlen aggyal egyéb hülyeségeken is szoktam gondolkodni, de kezdem elfogadni, hogy nem lesz megoldás. Csak hergelem magam rajta, elcseszi az egész napomat egy olyan valami, amiről nem tudom, hogy mi a franc és miért b*szakodik velem.
A múlt héten nálunk volt egy debreceni zaj- és rezgésvédelemmel foglalkozó "szakember", fogalma nem volt, hogy miről beszélek, de amit mondtam az teljes egészében hülyeség. Aztán győzködött, hogy menjek hallásvizsgálatra mert szerinte a hiba az én készülékemben van. Bohóckodott egy műszerrel, aminek a mért zajspektrumából nem tudott értékelni semmit, mert nem tudja, hogy én mit hallhatok. Rezgésmérő műszere nincs, hoz valahonnan ha akarom de fölösleges. Elkért 5e Ft-ot a negyedórás produkcióért és elköszönt.
Lenne értelme rezgést mérni mennyezetben, padlóban, falban, szobaajtón, vízcsapban stb? Mind más anyag, másként viszi a hangot, hátha meglenne a membrán egy ilyen kísérletezéssel? Nem tudom, majd hajnalban tovább agyalok rajta.
Ja, idáig a legérthetetlenebb búgást ez egyik ismerősöm miskolctapolcai nyaralójában hallottam tavaly nyáron. Hegytetőn, mindentől messze egy hőszigetelt faházban.

Hahó!

Én is végigzongoráztam a lehetőségeket: villany, gáz, szomszéd keringetőszivattyúja (amúgy is "kedvel" már...)
Arra jutottam, hogy mindenhol vannak vízerek (mellettem is fut egy nagy: Tisza)
Zaj meg mindenfele képződik (ill. képzik szorgalmasan...)
Tehát a víz vezetheti el messzebbre is.
Mindennek van rezgése, a házaknak is.
Ha ez a rezgés felveszi az odaszállított rezgést, akkor felerősödik (ha hasonlóan rezeg, mint az...)
Én így képzelem a dolgot.
Okosabbat eddig nem tudtam kitalálni...
A rezgését meg kéne változtatni az adott házaknak.
Vagy a gépzajokat a minimálisra kéne csökkenteni.
Amúgy is nagyon nagy a zajszennyezés.

Ju
Judit
Elkért 5e Ft-ot a negyedórás produkcióért és elköszönt.
Lenne értelme rezgést mérni mennyezetben, padlóban, falban, szobaajtón, vízcsapban stb? Mind más anyag, másként viszi a hangot, hátha meglenne a membrán egy ilyen kísérletezéssel? Nem tudom, majd hajnalban tovább agyalok rajta.

gtr323

Üdv .Szerintem a legjobb esetben is csak a tényállást tudná meghatározni , azt hogy van . Ettől még nem lennél okosabb , csak kidobnál az ablakon x - összeget.

Megismétlem , csak a legjobb esetben és csak annyit hogy van !
Itt a fórumon ez idáig 271 hozzászólás bizonyítja hogy van ! Búg és rezeg ! / fizetni sem kell érte /
Kedd éjszaka vagy sikerült megfáznom ami ráment erre a frekvenciára a fülemben vagy az a valami beszart a hideg miatt vagy csak a dél felől fújt a szél de nem hallottam most hajnalban ! De az is lehet kizárta az agyam vagy meghaltam és nem tudok rólla még ! ?????????????????????? :)
Sziasztok!

Gtr323 felvetései közül a 2 utolsót nem vetette el.
Gázcsövek, csatornahálózat...
A múltkor lakott területtől messze az erdőben hallgattam a búgást, ahol aztán egy fia csatorna vagy gázcső nincs :cry:
Mindenesetre dühítő, hogy még a természetbe sem tudsz elmenekülni ez elől :evil:
Most éjjel bónusz adagot kaptunk. Soha nem szoktam felébredni rá. Most hajnalban 4 körül erre ébredtem!
És most a rádió, hűtő sem nyomta el, sőt, még a fürdőben, a zuhany zaja mellett is hallatszott.
Hová, meddig fokozzák még???
Zugás írta: Kedd éjszaka vagy sikerült megfáznom ami ráment erre a frekvenciára a fülemben vagy az a valami beszart a hideg miatt vagy csak a dél felől fújt a szél de nem hallottam most hajnalban ! De az is lehet kizárta az agyam vagy meghaltam és nem tudok rólla még ! ?????????????????????? :)

Ahogy Anti bácsi mondaná: Sose halj meg élve!

Mindenesetre már egyre kevésbé értem. Mikor már elindulnánk egy vonalon, a következő pillanatban megdől az egész.
A legutóbb azt írtam, biztosan ugyanazt a zajt halljuk, hiszen a szünet is ugyanakkor volt benne, az irány is ugyanaz, minden erre mutatott.
Viszont -megfázás ide vagy oda- a ma éjjelit hallanod kellett volna, olyan erős volt itt...
Itt valahogy nem csapódott le úgy mint szokott délkeleti szél erős volt utána megállt onnan meg nem figyeltem ! Sok mindentől függhet ! Most halványan érzékelhető ! De miért is foglalkozzak vele ha kedvem veszitek tőle ! Nem tudok mit kitalálni hogy mi a faszom lehet , megfigyeléseket nem fogok leirni szerintem oly fölösleges !
Most erős !
Zugás írta: Itt valahogy nem csapódott le úgy mint szokott délkeleti szél erős volt utána megállt onnan meg nem figyeltem ! Sok mindentől függhet ! Most halványan érzékelhető ! De miért is foglalkozzak vele ha kedvem veszitek tőle ! Nem tudok mit kitalálni hogy mi a faszom lehet , megfigyeléseket nem fogok leirni szerintem oly fölösleges !

Nem értem, mivel vesszük kedvedet...
Mindenesetre én jegyzek, figyelek. Amint jobb lesz az idő, nekiindulok a motorommal. Mert tudni akarom, mi ez.
Nálam mostanában reggel a legerősebb, 7 óra tájékán.
Ezért sem igaz az, amit 1-2 helyen írnak, hogy éjszaka azért hallani, mert csend van. Itt 7-kor már brutál
autós forgalom van, de a búgás jellegzetes hangja jól elkülönül a forgalom zajától.
Másik dolog: továbbra is fenntartom, hogy ez fül probléma. Maga a búgás ott van, létezik, valami
előállítja a zajt, de nem kellene meghallani, ahogyan én nem is hallom, csak és kizárólag a jobb fülemmel.
Egyébként nálam január eleje óta nincs szünet, ilyen még korábban nem volt. Agyilag
borzalmasan kezdek lemerülni ettől, pedig mostanában a munka miatti fáradtságból adódóan
nem kelek fel rá éjszaka.
Bal írta:
Zugás írta: Itt valahogy nem csapódott le úgy mint szokott délkeleti szél erős volt utána megállt onnan meg nem figyeltem ! Sok mindentől függhet ! Most halványan érzékelhető ! De miért is foglalkozzak vele ha kedvem veszitek tőle ! Nem tudok mit kitalálni hogy mi a faszom lehet , megfigyeléseket nem fogok leirni szerintem oly fölösleges !

Mindenesetre én jegyzek, figyelek. Amint jobb lesz az idő, nekiindulok a motorommal. Mert tudni akarom, mi ez.

Ha gondolod , becsatlakozom !
vgbi írta:
Bal írta:

Ha gondolod , becsatlakozom !

Amennyiben túraendúrózásról van szó, szóljatok nekem is! :)
"Amennyiben túraendúrózásról van szó, szóljatok nekem is! :)"

Nem egészen. Egy '75-ös Mz Trophyval fogok ballagni :)
Reggel halható volt erősen errefelé ha egyáltalán érdekel valakit ! Gondoltam megemlítem nem mintha zavarna bárkit is igaz ? :cry:
Szünet nem volt?
Itt is brutális volt, 5:45-kor abbamaradt, 6:10-kor újra kezdte...
Szünet nem volt inkább elviselhető szintre csökkent , utána megint erős lett ! Hajnal fele volt az tudom de az időt nem néztem akkor ! Hála az égnek a fülem kidugult csak egy nagyot tüsszenteni kellett hozzá !
Előző 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43 Következő
631 hozzászólás Oldal: 19 / 43