a HAARP "támadás" nem látszik valószínűnek, mert angol nyelvű területekről is van még egy csomó bejegyzés ami hasonló tapasztalatokról szól(csak egyvalaki hallja a családból, éjszaka nem tud tőle aludni és mély búgó hangot hall).márpedig a fent említettetechnológia USA fejlesztés és önmaguknak ill.a szövetségeseknek nem valószínű hogy ártani szándékoznának.
Jmedvegy, ez nem trafó hang és nem is áthúzás hangja. Éjjel ritkán dolgozik a házban nagy teljesítményű fogyasztó, nekem elektromos bojlerem sincs, a hűtő meg kikapcsol időnként. Ez egy kellemetlen hang, ami átmegy a falakon, mindenen. Hallom a pincében és az emeleten is, viszont ha a falra tapasztom a fülem, akkor abban nem, tehát vagy nem a fal vezeti a hangot, vagy annyi plusz zaj van benne, hogy elnyomja. Először a szomszédunk medencéjének vízforgató szivattyújára gondoltam, de télen nem működik, így az kilőve. A másik szomszédnak gépműhelye van, de szerencsére ő is alszik éjjel, nem dolgozik. Szerintem mélyebb ez a hang, mint 52 Hz.
Én rádióval próbálom elterelni a figyelmemet, elalváskor az ébresztős rádió szól halkan, ami 1 óra után lekapcsol. Ebben a melegben meg a ventilátor megy éjjel, hogy szellőztesse a házat, az is elnyomja valamennyire a zajt. Úgy tűnik meg kell tanulni élni vele, akármilyen kellemetlen. Régen sokkal jobban zavart.