Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
631 hozzászólás Oldal: 24 / 43
Előző 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 43 Következő
Sziasztok!

Nálam is volt monoton zaj a lakásban. Helyileg Soroksáron lakom, de egy utca Pesterzsébet. Nálam a zajt a szomszéd szivattyúja okozta. Membrános mélykútszivattyúval hozta fel a vizet a kútból. Nézzetek utána ennek is.

Üdv:

Kalas
Hahó!

Ha jó az írás, akkor ide (6 db e-mail cím lesz) (lentebb) küldjétek pénteken.
MINDENKI !!!
A helyileg illetékest nektek kell megkeresni, de azt is megadtam, hogy melyik honlapon.

1. Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség

ugyelet@oktvf.gov.hu

2. Környezetvédelmi és természetvédelmi felügyelőségek

Lakhelytől függően itt lehet megkeresni:

http://www.kvvm.hu/index.php?pid=8&sid=68&katid=11

3. Környezeti tanácsadó irodák

Keresés itt:

http://www.kothalo.hu/tabla_17.html

4. Vidékfejlesztési Minisztérium

info@vm.gov.hu

5. Országos Rendőr-főkapitányság >> Rendészeti Főigazgatóság

rendfoig@orfk.police.hu

6. Illetékes rendőrség:

Itt lehet megkeresni:

http://www.police.hu/ugyintezes
Judit
Rendben ! Pénteken munka után !
Jellenleg is érezhető a zugás ! Este baromi erős volt ! Nyugati a szél is !
Kedves Judit!

Nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradságot és megírtad ezt a szuper, bővített levelet!!! :) Sajnos, a pénteki feladásról lecsúsztam, nem tudom, hogyan sikerült végül abszolválnotok. Érkezett valamilyen visszajelzés?

Üdv:

Zsofec
Én is lecsúsztam róla technikai okok miatt !
De pótolom most !
azt hittem lesz ma hozzászólás, ugyanis 04.13 estétől néma csend volt másnap reggelig.
nem csendesebb volt, nem csak alig hallható, egyszerűen semmilyen búgás nem volt.
itt nálam ilyesmi hónapok óta nem fordult elő.
Érdekes, azt hittem azért nincs hozzászólás, mert mindenkinél megszűnt, vagy lecsökkent a zaj.
Mert nálam mostanában nincs, vagy alig hallható. Esténként és hajnalban megvan, de elég halkan.
Csak hétfő hajnalban-reggel ütötte meg a zavaró szintet.
Nincs kétségem afelől, hogy vissza fog térni :( , csak arra vagyok kíváncsi hogy mikor, hogyan.
Na meg mi befolyásolja, mi lehet az, ami a jó idő beköszöntével elcsendesedik?
Fűtés? De milyen fűtés az ami hónapokon keresztül vég nélkül megy (csak nagy ritkán, pár percre áll le)???
Itt sem szűnt meg (Debrecen), csak már belefáradtam a gondolkodásba. Aktív ellenzaj-generálás ügyben sem jutottam sehová, ilyen rendszert kiépíteni állítólag iszonyatos összegbe kerülne, Magyarországon nem foglalkozik vele senki.
Egyébként nálunk is sok napon keresztül megy, majd néhány csendesebb nap következik. Ritkán totális csend van, olyankor nem is akarok aludni, jó "hallgatni" a semmit.
4 fokozatban érzékelem a búgást:
1 - a legritkábban előforduló, totális nyugalom, normálisan alszom
2 - kicsit hallható pulzáló búgás, aludni még ennél is tudok mindenféle segítség nélkül
3 - erősebb búgás, a füldugót már elő kell venni, azzal viszonylag tudok pihenni
4 - a legsz*rabb fokozat, füldugó semmit nem ér, ilyenkor a jó kis zajgenerátor megy a fejemtől fél méterre az éjjeliszekrénybe bezárva, az segít aludni.
Arányaiban tekintve kb. 1. fokozat 10%, 2. fokozat 30%, 3. fokozat 50%, 4. fokozat 10%.
Tudnám ki a felelős ezért a zajért szét....nám azt a süket fejét vagy nem engedném aludni hetekig ! Rohadna meg aki(k) miatt nem tudunk aludni ! :x

Én megértem, hogy ideges vagy, de ne itt ereszd ki a gőzt. Ha körülírod nyomdafestéket tűrő szavakkal, akkor is érthető marad a felháborodásod.
Igazad van ! Elnézést a nem megfelelő indulattal teli írásmódért ! Tényleg ne járassuk le ezt az oldalt ! Finomabban fogalmazok majd a jövőben !
Sziasztok!
Ma megtörtént nálam is a precízebb mérés, mivel 4 napja durván búg.
A fontosabb részt kiollóztam:
Frekvencia Hangnyomásszint (dB)

5.0 Hz 29,1
6.3 Hz 26,4
8.0 Hz 32,4
10.0 Hz 33,6
12.5 Hz 44,3
16.0 Hz 42,8
20.0 Hz 34,0
25.0 Hz 25,6
31.5 Hz 22,6
40.0 Hz 25,1
50 Hz 25,1
63 Hz 23,8
80 Hz 22,7
100 Hz 17,6
125 Hz 18,2
160 Hz 17,5
200 Hz 9,6
250 Hz 6,8

Összes A 19,3
Összes C 38,5
Összes Lin 47,2

Lényeg: a 12,5 és 16 Hz-nél lévő eredményt hallom, amit "normális" emberek nem szoktak, nekik csend van a házunkban. Ezzel az eredménnyel nyugodtan mehetek a sóhivatalba, ezt nem fogják kivizsgálni, hiába elviselhetetlen számunkra, határérték alatti.
Milyen határérték alatt van????

A 8/2002. (III. 22.) KöM-EüM együttes rendelete (a zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról) szerint a zaj terhelési határértékei épületek zajtól védendő helyiségeiben, ezen belül lakószobák lakásokban, szociális otthonokban, üdülőkben a megengedett legmagasabb zajterhelés nappal 6-22 óráig: 40dB, éjjel 22-6 óra: 30dB.

http://www.levego.hu/tanulsagos-ugyek/mennyire-lehetunk-zajosak

Az más kérdés, hogy nem fognak tudni vele mit csinálni - még ha kivételesen szeretnének is segíteni -, mert meghatározhatatlan a forrása és helye a hangnak. :( :(
Előző 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 43 Következő
631 hozzászólás Oldal: 24 / 43