Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
631 hozzászólás Oldal: 26 / 43
Előző 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 43 Következő
Nálunk a helyzet változatlan. Hetente max. 1-2 este csendes, de minden hajnalban és reggel hallható. Úgy látom, hogy csak valamiféle ellenzajjal lehet ellene védekezni, ezért most rendeltem egy Lectrofan nevezetű zajgenerátort is a Marpac mellé. Ezekkel egész jól el lehet lenni éjszakánként.
Hahó!

Elment a hajó.
Úgyhogy jelenleg nyugalom.
Viszont felfedeztem az utcámban egy
áramelosztó szekrényt (vagy nem tudom mi a neve...)
Eddig hogy nem vettem észre?
Nem nagy egyébként.

Azért figyelek.

Üdv.
Judit
gtr323 írta: Nálunk a helyzet változatlan. Hetente max. 1-2 este csendes, de minden hajnalban és reggel hallható. Úgy látom, hogy csak valamiféle ellenzajjal lehet ellene védekezni, ezért most rendeltem egy Lectrofan nevezetű zajgenerátort is a Marpac mellé. Ezekkel egész jól el lehet lenni éjszakánként.

Hol lehet ilyeneket beszerezni?
Judit
Bal írta: Az utóbbi 1-2 hétben nem hallom ezt a vackot, pedig most van szél, esős, nedves idő bőven!
Felétek mi a helyzet?

Megdőlt a "nedves idő..." elméletem...?
Én is megfigyeltem, hogy száraz időben is sokszor erős volt.
Judit
sashju írta:
gtr323 írta: Nálunk a helyzet változatlan. Hetente max. 1-2 este csendes, de minden hajnalban és reggel hallható. Úgy látom, hogy csak valamiféle ellenzajjal lehet ellene védekezni, ezért most rendeltem egy Lectrofan nevezetű zajgenerátort is a Marpac mellé. Ezekkel egész jól el lehet lenni éjszakánként.

Hol lehet ilyeneket beszerezni?

Az ebay-en.

Kísérleteztem még azzal is, hogy az alábbi hangot játszottam le a hálószobában és tökéletesen elfedte a búgást, aludni is lehet mellette. Nagyobb hangfallal érdemes, ami kis hangerőn is beteríti a szobát.
https://www.youtube.com/watch?v=bNqERBWaJeM
Úgy tűnik egész egyszerűen megoldottam a zajgenerátort nyáron. A tetőtérben van a hálószobám, ami nyaranta finoman szólva is meleg. Így csak úgy tudok aludni, ha éjjel állandóan mozog a levegő, gyenge kereszthuzatot létrehozva. Ehhez a másik tetőtéri szobában egész éjjel megy egy álló ventilátor legkisebb fokozaton, nyitott ablakok mellett. Ez elég fehér zajt produkál, hogy elnyomja, vagy csökkentse a búgást. :mrgreen:
Hahó mindenkinek!

Sajnos a zaj szempontjából tűrhető nyári időszaknak
úgy tűnik vége...
Májusban még lehetett hallani.
Aztán csak néha nagyon halkan...mintha csak képzeltem volna...
De a héten újra jelentkezett !
A lelkiállapotomat inkább hagyjuk... :(

Már minden elméletem megdőlt...

Kérlek titeket, ha tudtok, írjatok valami biztatót, mert
én ezt a telet megint így nem bírom ki.
Napról napra erősebben hallom!!!

A kertben is hallom nappal !
A házban meg este erősödik be nagyon.

Segítség!!!
Judit
Én is megzavarodom tőle !
Eszem vesztem egyszer !
Én is figyeltem nyáron, de nem hallottam. Csak nagyon ritkán, az is olyan volt -ahogy Judit is írta- mintha csak beképzelném.
Az utóbbi egy-másfél hétben viszont megint visszatért :(
Az utóbbi egy-másfél hétben minden egyes napon iszonyatos fejfájással és karikás szemekkel ébredek.
Biztos csak valami véletlen egybeesés. :?
Sziasztok!
Régen írtam már...valóban a napokban brutál hangos a búgás.
Időközben elköltöztem, természetesen az éjszakai hang mit sem változott.
Talán csak annyit, hogy most nappal a kertben is hallani, mert jóval csendesebb
a környék, mint a régi lakhelyemen.
Én továbbra is csak a jobb fülemmel hallom, talán ez is a 'szerencsém', mert így
valamivel elviselhetőbb. Viszont ez alapján biztos, hogy a füllel függ össze, valamiféle
túlhallás probléma lehet ez. (A zaj persze ettől még létezik, csak nem kéne hallani normál esetben).
Szerintem a nyaki-, vagy a fülben lévő ereknek lehet köze hozzá. Megpróbálkozom
majd valamiféle tornával ezen a téren, hátha változik valami...passz, nincs több ötletem.

Üdv,
MB
Lerontod a jobb füled is, vagy mire gondolsz? :wink:
Bal írta: Lerontod a jobb füled is, vagy mire gondolsz? :wink:

Arra gondolok, hogy elkezdek gerinc- és nyaki tornagyakorlatokat végezni, mert szerintem az erekben nem megfelelően áramlik a vér, ami befolyásolja a hallás milyenségét. Lehet, hogy hülyeség, de az a tény, hogy csak az egyik fülemmel hallom a búgást, ráadásul a tenyeremmel
pár másodperces nyomást követően (- amivel tul.képp kiszorítom a vért a fülemből - ) eltűnik a zaj rövid időre, csak erre a gondolatmenetre
tudok alapozni.
Üdv!

Én is csak a jobb fülemmel hallom a búgást, de nekem ez a fülem jó pár éve fel lett szúrva mert begyulladt, ezért ennek tulajdonítottam a féloldalas hallást. Azt már észrevettem, nem egyformán hallok mindkét fülemmel, ez is lehet probléma, mert gyerekkoromban mindkettőt operálták.
Viszont ha szervi eredetre gyanakszol, akkor mitől lehet, hogy vannak csendes periódusok?
Sziasztok!

Én kb. szeptember eleje óta hallom a búgó hangot a lakásban. Érdekes módon kb. 2 hete viszont fülzúgásom is van. Közületek van valaki, akinek fülzúgása is van a búgó hang hallása mellett? Valami megváltozott a fülemben szerintem ezért hallom a búgást.

Amúgy csütörtökön (október 9-én) nem hallottam. Ma este (október 10) is csak nagyon halkan hallom.
Előző 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 43 Következő
631 hozzászólás Oldal: 26 / 43