Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
631 hozzászólás Oldal: 27 / 43
Előző 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 43 Következő
Sziasztok!

Rossz híreim vannak...

Megint hallom NAGYON.
Múlt hétvégén meg most is rohadt idegesítő.
Meg amúgy is, de mintha 7végén erősödne.
Most mér tényleg nincs ötletem, mi okozhatja.
De próbáltam az elmúlt hetekben belenyugodni, hogy van.
Erre jöttek a 7végék.
EBBE NEM TUDOK BELENYUGODNI.
EZT NEM LEHET ELVISELNI!

A másik meg az, hogy kaptam egy lepattintó levelet
a környezetvédelmi hatóságtól Szegedről.
Vagyis lefordítva és röviden:
Nem akarnak foglalkozni a problémával.

Saját vélemény: vagy azért mert tudják mi ez (...), vagy azért mert
halvány lila fogalmuk sincs mi lehet ez, és nem is
akarnak a végére járni, mert túl kényelmetlen nekik.
Meg hát spórolni is kell, ugyebár.

Valakinek van valami jó híre?

Egyébként szoktam hallani máshol is, persze nem ilyen erősen, mint nálam.
De ott van oka (központi fűtés radiátorokkal, vagy padlófűtéssel, ahol
a keringetőszivattyú berezegteti a csöveket.
De nálam ez nem áll fenn).

SEGÍTSÉG!
Judit
Itt is hallható nemcsak éjjel de piszok erős szinten megy ! :x :x :x :x :x :x
Sajnos a hatóságok működése sokszor minősíthetetlen. Különösen ilyen és ehhez hasonló esetekben.
Pl.: A szomszédos telephelyen folyamatosan műanyagot, gumit, stb. égetnek a kazánban (v. kályhában). A büdös, fojtogató füst pedig egész nap pont erre jön, sokszor marja a torkunkat is.
Meguntuk, szóltunk nekik, természetesen kiröhögtek.
Jó, mentünk az önkormányzat felé. Lepattintottak ("nem közterületen történt az égetés" jelszóval), javasolták az antsz-t.
Oké, mentünk az antsz-hez. Ott is valami hasonlóval pattintottak le.... Végül már a hatodik (!!!) hivatalnál, a Közép-Duna vidéki vízügyi és környezetvédelmi hatóságnál tartottunk, ott azt kérték, adjuk meg, pontosan milyen teljesítményű és tipusú tüzelő berendezés a füst forrása, pontosan mekkora a füstcső átmérője, mert annak függvényében tudnak (vagy inkább nem tudnak) bejelentést fogadni. Na, itt adtuk fel :evil:
Szóval ez a gyógymódjuk minden hasonló panaszra. Pillanatok alatt megtalálják a pontos okot arra hogy miért NEM tudnak veled (velünk) foglalkozni.
Míg végül belefáradsz.
háát, úgy néz ki a dolog, hogy megfejtettem a búgás hangomat.
én már korábban észrevettem, hogy - nálam - semmi köze az időjáráshoz,
inkább csak a környezeti zajok erősségéhez.

ez lehet, hogy csak nálam van így, de majd próbáljátok ki, és kiderül:
szóval a dolog lényege, hogy nálam a vérkeringés változása befolyásolja, hogy
mennyire hallom a hangot. azért este és korán reggel hallom a legjobban,
mert ilyenkor lassú a vérkeringés, nyugi van, és csend.
Viszont!, ha elkezdek testmozgást végezni (tornázni), akkor elkezd halkulni a búgás.
Minél komolyabban tornászom fel a pulzusomat, annál halkabb lesz, míg végül beáll a csend.

Megdöbbentem, amikor ezt ma reggel észrevettem.
Várom a tapasztalatokat, kíváncsi vagyok, hogy másnál is így 'működik'-e,
vagy ez egy egyedi eset.
Ezek szerint nálad egészségügyi hátterű a dolog.
Nálam biztosan nem! Ugyanis tudom, tisztán érzem, hogy testen kívüli eredetű a búgás. Másrészt időnként előfordul hogy hirtelen megszűnik. Pont úgy, mint mikor egy búgó trafót kapcsolsz ki. Egy fülcsengés, vérnyomás eredetű zúgás nem így szűnik meg. Másrészt a bejárati ajtón kilépve azonnal megszűnik, bármennyire is csend van kint.
Egyébként az időjárással nem találok összefüggést. Száraz időben éppúgy van, mint esősben. Annyi, hogy nyáron elmúlt, és ősszel jött vissza. Jelenleg gyenge, de még hosszú a tél. Tavaly is egyre durvult a tél folyamán.
Én egyébként napi statisztikát vezetek, napszakokra bontva, erősséget is osztályozom. Ha van valami szokatlan esemény (pl. hirtelen megszűnik, annak időpontját is regisztrálom) Hátha meg lehet állapítani bármilyen törvényszerűséget.
A múltkori ónoseső áramkimaradást okozott az egész környéken, gondoltam ez remek alkalom arra, hogy megnézzük, vajon elektromos eredetű-e (pl. környékbeli trafóház, hőszivattyú, stb.). De a zúgás ugyanúgy megvolt...
Geotermikus hőerőművek nem jöhetnek szóba ? Nekem egy villamosmérnők mondta hogy az is okozhat talaj menti rezgést !
????????????????????????????????
Ezen 2013-as cikk szerint ilyesmi még nincs Magyarországon:
http://www.magyartudat.com/geotermikus- ... rorszagon/
Mindenesetre hogy nem közeli (1-200m-es körzetből) eredetű, az egyre inkább bebizonyosodik.
Békés, csendes, zúgásmentes Karácsonyt kívánok minden fórumtagnak! :)
Ma hajnalban is elviselhetetlen szintet ütött meg ! Szagatott jellege van most ! Ti érzékeltek valamit ?
Zugás írta: Ma hajnalban is elviselhetetlen szintet ütött meg ! Szagatott jellege van most ! Ti érzékeltek valamit ?

hahó!

hogy érzékelek e...?
Múlt héten csend volt péntekig, azóta megint nyomja.
Január elseje óta egyébként végig zengett a ház, meg a fejem is.
Már nagyon elegem van a dologból.
Ja!
A Discovery-n véletlen elkaptam egy műsort, amiben arról volt szó, hogy Mexikóban
a föld alatt alagutakat fúrnak, mert van ott egy titkos katonai bázis.
(Ezt csak a hírhedt Taos Hum miatt tarottam fontosnak megemlíteni.)

Valaki mondja meg nekem, hogy mért hétvégén erősödik be
egy-egy csendesebb periódus után.
Mert ezt végképp nem értem.
Ha üzemi eredetű lenne, akkor pont hétköznap lenne erősebb.

Nincs itt aktivitás mostanában.
Mindenki beletörődött a sorsába?
Én is próbáltam, de nem sikerült...

Üdv. Judit
Judit
Nappal is halható amúgy ! Este 9 10 körül kezd erösödni hajnali órákban olyan erős hogy most a szabadban is halható bár kint ne m olyan erős ! Kint meg nem alhatok hidegbe nem igaz ? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: nem birom tovább
01.29-én és ma, 30-án tökéletes csend volt nálam, egész nap. ilyet hónapok óta nem tapasztaltam.
nálatok hallani?
még az is lehet, hogy nálam végleg elmúlt a zaj!?
arra gyanakszom, hogy megfázás miatt aspirint szedek, ami ugye vérhígító, és esetleg ennek lehet köze hozzá...nem tudom.
Sziasztok, új tag vagyok a klubban!

Ép az infrahangok után kutakodtam, amikor ráakadtam erre a fórumra.
Én is hallom ezt a monoton pulzáló dízelmotorra/szivattyúmotorra emlékeztető hangot, és minden tématagnak együttérzésem!

2011-ben, éjszakánként figyeltem fel a hangra, azóta hallom, változó hangerővel.

Ma reggelre (2015. január 29->30) nálam is csend volt éjszaka.

Pilisborosjenőn lakom egy hegyoldalon, ahonnan Ferihegytől a budai hegyekig full panorámám van, Parlament, Gellért hegy, stb.
Én úgy érzékelem, hogy a hang Budapest felől jön (dél, dél-kelet, Ferihegy?), de van a faluban 2 gyógyszergyár, amik éjjel-nappal üzemelnek, eddig azt sem tartottam kizártnak, hogy valami szellőztető rendszer, vagy gyártósor okozza a zajt, bár így hogy sokan küzdenek ezzel a zajjal, lehet hogy más a forrása, vagy egészségügyi alapja van.

A jelenség nálam is ugyanaz, ahogy többen leírtátok: Új építésű házban lakunk, bent a házban minden szinten, még az ablak nélküli pincehelyiségekben is érzékelem a hangot, a hálószobámban és a szintén Budapest felé néző nappaliban a legintenzívebb.

Ablakot kinyitva, kihajolva nem hallom a hangot, kint a szabadban is csak néha, de a faluban autóban többször hallottam már, parkolóban várakozva.

Van egy budapesti Nyugati pu. melletti lakásunk, ott nem hallom a zajt, és a szüleimnél egy borsodi határmenti kisfaluban sem.

A többetek által leírt folyamat nálam is ugyanúgy zajlott le:

A zaj észlelése után, a házon belül kerestem a forrást. Nagyon jó hallásom van, a szpotlámpák/légkondi transzformátorainak hangjától kezdve, a keringetőszivattyú hangjáig minden szart meghallok. Áramtalanítás nálam is megvolt, ki-be sétálás a lakásból, szomszédoknál üzemelő gépekre gyanakvás, stb.

Mivel elég sok vasbeton van a házban, egy ideig arra gyanakodtam, hogy a sziklás terep áthozza valahogy a rezgést/zajt és a ház sugározza ki magából ezt a zajt a vasbetonnak köszönhetően.

Épp valami eszköz után kutatok, hogy a közeljövőben csináljak egy hangfrekvencia mérést.

Az egészségügyi vonalra visszatérve: Én főleg a bal fülemmel hallom, de néha a jobbal is, azzal nem olyan intenzív, úgyhogy bal oldalamon alszom főleg.
Ha nagyon zavar, akkor füldugó, nálam működik.
Gyerekkorban nálam is voltak fülproblémák, felszúrás, majd felnőtt korban is többször volt középfülgyulladásom.
Azt sem tartom kizártnak, hogy valami nyaki érben lezajló érelmeszesedési probléma állhat a háttérben, bár ezt kizárná, hogy kb. a 21-22:30-as idősávban gyengébb, vagy nincs a hang, (erre csak néhány napja figyeltem fel), arra gyanakodtam, hogy valahol ilyenkor van a műszakváltás, és leállnak a géépek.

Az egészségügyi ok / ipari zajforráson kívül még a légi közlekedésre gyanakodtam, találtam ezt a térképet: https://www.google.com/fusiontables/emb ... =2&tmplt=2

Sokan érzékelik a világban: http://www.thehum.info/ , és az érzékelések nagyon egybe esnek a repülőgép forgalommal, de úgy áltzalában a civilizációs környezet fejlettségével is sajnos.
Ami feltűnt, hogy Grönland déli csücskén, vagy Hawaii-on is érzékelik, és mindkettő felett intenzív légiforgalom van.

http://www.flightradar24.com/59.01,18.52/2

Végig olvasva a topicot velem együtt 36 embert számoltam meg, ami talán kizárja, hogy egyszerre hülyülünk meg... :)
A wikipedia infrahang címszavánál ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Infrahang )találtam ezt a bejegyzést:

"Az infrahangra jellemző, hogy akár több ezer km-es távolságra is terjedhet, ezért kiválóan alkalmas légkörkutatásra."

Ezt pedig a geocaching.hu ( http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1436 ) oldalon:

"Magyarországon 3 radarral végeznek meteorológiai méréseket, ezek Pestszentlőrincen, Napkor mellet, és Farkasfán találhatók, doppler-rendszerrel rendelkeznek, és alkalmasak a széláramlási adatok mérésére is."

Nem lehet, hogy ezeket a szarokat halljuk itt Budapest környékén, ill. a Tisza mellett a napkori mérőállomást?
Sziasztok, írtam mindenkinek PÜ-t, aki eddig itt hozzászólt a témához, szeretném egy kicsit felpörgetni, hogy jutott-e valaki valamire.
Légyszíves írjátok be, mi a mostani helyzet veletek, halljátok-e a hangot, van-e tippetek mi lehet ez!

Köszönöm!

next
Előző 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 43 Következő
631 hozzászólás Oldal: 27 / 43