Szerző:
Bal » hétf. feb. 02, 2015 11:15 am
next írta: "Magyarországon 3 radarral végeznek meteorológiai méréseket, ezek Pestszentlőrincen, Napkor mellet, és Farkasfán találhatók, doppler-rendszerrel rendelkeznek, és alkalmasak a széláramlási adatok mérésére is."
Köszi! Mióta kerestem a megoldást arra, hogy mi a franc okozhatja a radarképeken eső idején a Dél-Pest, és Nyíregyháza mellett a hatalmas kiterjedésű kör-körös gyűrűket!
Egyébként, írásaidra reagálva, én is a borsodi, Szlovák határ közeli faluban lévő házunkban tapasztaltam csak totális csendet! Kár hogy csak nagy ritkán jutok le oda
Továbbá nem tudom miért van, de az idei tél itt sokkal csendesebb mint a tavalyi. Az borzalom volt! Sokszor már nappal is hallottam, bekapcsolt rádió mellett is, sőt sokszor a szabadban is. Hozzáteszem, egyenesen Dél-Pest irányából jött, és valamiért nekem is a Ferihegy jutott eszembe. Ki tudja milyen radarokkal dolgoznak...
Aztán tavasszal alábbhagyott, majd elmúlt. Akkor arra gondoltam, hogy talán a fűtési szezonnal, fűtéssel lehet kapcsolatban. Talán az egyre divatosabb passzív házak fűtési rendszere??? Annál ugyanis a mélyebb földrétegbe küldenek le szondákat, ki tudja lehet képes berezgetni esetleg a talajvizet, kőzetréteget?
Ezen a télen novemberben valóban vissza is tért, de elég halk maradt. Karácsonykor volt elég erős, aztán visszahalkult.
Jelenlegi helyzet az, hogy hajnalban rendszerint hallom, de csak halkan, korántsem olyan elviselhetetlen szinten, mint tavaly. Napközben egyáltalán nem hallani, este-éjjel is elég haloványan.
Gyanakodtam már a közelben lévő trafóállomásokra is, de a múltkori ónosesőkor kizártam azt is. Ugyanis az egész városrészben totális áramszünet volt, de a zúgás megvolt.