Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
631 hozzászólás Oldal: 28 / 43
Előző 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 43 Következő
Itt vannak az időjárási radarok, ill egy kis infó róluk.
A térképen látható radarok talán választ adhatnak arra, miért halljuk a Hajdúságban, BP körül, vagy Szeged környéké is a hangot.

http://www.met.hu/ismertetok/radar_ismerteto.pdf

Plusz az időkép is telepítgeti sorban a radarjait:

http://www.idokep.hu/hirkeres/fejleszt%C3%A9s
Sziasztok! Én már 1000 éve nem írtam ide és most is csak azért mert megkértek rá. Én jelentem MÁR JÓL VAGYOK!!!! Nem mondom nagyon néha hallok még valamit,de alapvetően megbékéltem az egész dologgal,nem zavar és nem foglalkozom vele. Nagyon nagy szerencsém volt ,hogy hamar megtaláltam ezt a társaságot ...és Gergőt , aki megírta nekem a saját tapasztalatát és "gyógyulását". Kb. 3/4 év szenvedés után rájöttem ,hogy már nem is hallom annyira,míg végül eltűnt majdnem teljesen .Ha mégis hallom , nem foglalkozom vele. Hiszem és már TUDOM ,hogy minden agyban dől el.Szerencsére időm sincs ezzel foglalkozni a napi dolgok mellett. Így hát mindenkinek csak azt tudom javasolni próbáljon valami másra koncentrálni és más dolgokkal lekötni a figyelmét.Nagyon nehéz,de tényleg túl lehet lenni rajta annak aki nagyon akarja. Jelzem a ha hang most is van csak én nem akarom többé hallani. Mindenkinek zajmentes nyugodt éjszakákat kívánok!
Üdv !
Teljes mértékben csatlakozom az előttem szólóhoz !
Sziasztok!

A magam részéről én továbbra is hallom a zúgást, továbbra is úgy próbálok aludni - immár ötödik éve -, hogy egész éjjel be van kapcsolva a TV, ami - mint azt korábban jeleztem - nem nyomja el az akusztikus által 10-12,5 Hz frekvenciásnak mért infrahangot, csak a figyelmemet tereli el róla - vagy nem...

A meteorológiai radarok, mint az az alábbi linken szereplő tanulmányból kiderül, ennél lényegesen magasabb frekvencián, és cm-ekben mérhető hullámhosszon működnek, tehát ha adnak is hangot, az nem csillapítatlanul terjed, ellentétben azzal, amit hallunk. Nem valószínű tehát, hogy ők a ludasok:

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=& ... 7526,d.d24

Üdv!
Örülök,hogy más is jobban van. :)
zsofec írta: Sziasztok!

A magam részéről én továbbra is hallom a zúgást, továbbra is úgy próbálok aludni - immár ötödik éve -, hogy egész éjjel be van kapcsolva a TV, ami - mint azt korábban jeleztem - nem nyomja el az akusztikus által 10-12,5 Hz frekvenciásnak mért infrahangot, csak a figyelmemet tereli el róla - vagy nem...

A meteorológiai radarok, mint az az alábbi linken szereplő tanulmányból kiderül, ennél lényegesen magasabb frekvencián, és cm-ekben mérhető hullámhosszon működnek, tehát ha adnak is hangot, az nem csillapítatlanul terjed, ellentétben azzal, amit hallunk. Nem valószínű tehát, hogy ők a ludasok:

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=& ... 7526,d.d24

Üdv!

ÉN SEM VAGYOK JÓL!
Azért kíváncsi lennék, hogy aki már nem hallja, ill. nem zavarja,
annál ugyanolyan erős volt e a zaj, mint nálam mostanában.
Szerintem nem.
Ugyanis ezt képtelenség kikapcsolnom agyilag, mert zeng tőle a fejem.
Nekem is főleg a bal fülem.
És még a füldugó sem segít, amikor ennyire erős.

Egyébként meg nem vagyok benne biztos, hogy aki nem hallja, arra nincs hatással ez a hang.
(Wikipédia - infrahang hatásai)

Üdv.
Judit
Szerintem nincsen semmilyen hatással .Én ezt azért kaptam szerintem ,hogy pozitívvá váljon a gondolkodásom . Nem sikerült ez teljesen ..most más problémáim vannak ,de aludni már tudok tőle.Elég hangos volt és rezgést is éreztem.
Üdv!
Tegnap tényleg csend volt, pedig engedtem a figyelmemet a búgásra koncentrálni, annyira meglepett. :D Nem tudok többet mondani mint az elején, le kell győzni a hangot, el KELL terelni a figyelmet róla. Nálam a rádió szó halkan, ami 1 óra múlva lekapcsol. Ha elég álmos vagyok, pár perc múlva elalszom. Egyetlen negatív hatása van rám, éjfél előtt nem fekszem már le aludni, hogy elég álmos legyek az alváshoz.
Judit kérdésére nem tudok válaszolni, mivel nem tudom kinél mennyire hangos. Feltehetően ez függ attól is, hogy ki hol lakik, milyenek a körülmények (ház, környezet, stb.), mennyire érzékeny, illetve mennyire kattant rá a hangra. :roll:
Sziasztok,

par evvel ezelott irtam a hangrol itt. A kollega hivot vissza egy privat uzenetben, koszonom!
Azota is hallom minden nap de mar nem idegesit, van es elfogadom.
Reggel hallom foleg meg este.
Lehet hogy a verkeringes...de lehet hogy csak erzekenyseg a mely hangokra mert kisebb gepek vibraciojat is hallom. (bocsanat nincsenek ekezeteim )
Meditacio kozben mindig hallom...es mivel szamomra ez nem lehetetetlen nem zarom azt ki hogy ezek a hangok szellemi hangok nem fizikai hangok.
Van szellemi hallas mint latas es erzekeles es ez kokemenyen a valosag resze.
Sokan kerultek mar bolondokhazaba akar a @ hangok @ miatt...de ettol azok meg vannak.
Tudod, amit mindenki hisz az nem feltetlenul igaz ettol...sot...

Van egy ember akinek adok a szavara es par eve azt mondta hogy az emberek sajat etertesuk hangjat is gyakran halljak (a fizikai utani legsurubb test, itt most lehet hogy utana kellene olvasnod a dolognak ha eddig sosem hallottad ezt a kifejezest.) Potnt igy irta le egy konyveben ahogy mi halljuk a bugast. Azt ajanlotta menjunk bele tudatosan a hangba attol el kell halkulnia, majd kesobb ahogyan a tudatod fokusza emelkedik remelhetoen akkor elhagyod ezt a hangot. Nos nekem nem halkult el igazan de mostanra hala a legmagasztosabbnak!! (reszvetem a sorstarsaknak!!) valamiert mar nem idegesit csak ugy van.

1-2 eve van egy legkondim, bug mint a fene...es ezek a gepek nagyon terjednek....
Viszont az en hangomat a puszta kozepen is hallottam nem csak otthon, sot kulfoldon, videken stb...
Ezert azt gondolom hogy magammal hordom... nem a hazunkban van.
60% szellemi hangrol lehet szo. 40% verkeringes, erek a fulben....ennyire jutottam.

Csoki es fel a fejjel!
Tamas
Szia!
A vérkeringést annyiban kizárnám, hogy annak a szívveréssel kellene szinkronban lennie, de én nem vettem észre a szív lüktetésével való szinkronitását.
Egyéni érzékenység biztosan benne van, de a hang létezik. Ha odafigyel picit, hallja a feleségem is, meg a nagyobbik gyerek.

Szerencsére én is túl vagyok rajta, már nem zavar, tudok tőle aludni. Amikor zavart, volt, hogy a dobhártyám majd szét akart pattanni a nyomástól. Aztán kiderült, hogy nem velem van a baj, mert mások is hallják, és nem is arról van szó, hogy rossz helyen lakunk, így beletörődtem, hogy sem orvos, sem elköltözés nem segítene, és csodás módon az agyam kikapcsolta.
Elképesztő módon képes az agy alkalmazkodni. A szemünkből jövő ingereket látássá rakja össze. Sérült agyterületek szerepét átcsoportosítja más területre. Pont egy ilyen idegesítő dolgot ne tudna kiküszöbölni?

Lehet, hogy hónapok alatt, lehet, hogy kell hozzá pár év (nekem úgy három év kellett hozzá), de ki lehet kapcsolni. A kulcs: ne engedd, hogy felbosszantson.

Hajrá. sorstársak, le fogjátok győzni!

Gyuri
next írta: "Magyarországon 3 radarral végeznek meteorológiai méréseket, ezek Pestszentlőrincen, Napkor mellet, és Farkasfán találhatók, doppler-rendszerrel rendelkeznek, és alkalmasak a széláramlási adatok mérésére is."

Köszi! Mióta kerestem a megoldást arra, hogy mi a franc okozhatja a radarképeken eső idején a Dél-Pest, és Nyíregyháza mellett a hatalmas kiterjedésű kör-körös gyűrűket!

Egyébként, írásaidra reagálva, én is a borsodi, Szlovák határ közeli faluban lévő házunkban tapasztaltam csak totális csendet! Kár hogy csak nagy ritkán jutok le oda :(

Továbbá nem tudom miért van, de az idei tél itt sokkal csendesebb mint a tavalyi. Az borzalom volt! Sokszor már nappal is hallottam, bekapcsolt rádió mellett is, sőt sokszor a szabadban is. Hozzáteszem, egyenesen Dél-Pest irányából jött, és valamiért nekem is a Ferihegy jutott eszembe. Ki tudja milyen radarokkal dolgoznak...
Aztán tavasszal alábbhagyott, majd elmúlt. Akkor arra gondoltam, hogy talán a fűtési szezonnal, fűtéssel lehet kapcsolatban. Talán az egyre divatosabb passzív házak fűtési rendszere??? Annál ugyanis a mélyebb földrétegbe küldenek le szondákat, ki tudja lehet képes berezgetni esetleg a talajvizet, kőzetréteget? :?
Ezen a télen novemberben valóban vissza is tért, de elég halk maradt. Karácsonykor volt elég erős, aztán visszahalkult.
Jelenlegi helyzet az, hogy hajnalban rendszerint hallom, de csak halkan, korántsem olyan elviselhetetlen szinten, mint tavaly. Napközben egyáltalán nem hallani, este-éjjel is elég haloványan.
Gyanakodtam már a közelben lévő trafóállomásokra is, de a múltkori ónosesőkor kizártam azt is. Ugyanis az egész városrészben totális áramszünet volt, de a zúgás megvolt.
gtr323 írta: Itt sem szűnt meg (Debrecen), csak már belefáradtam a gondolkodásba. Aktív ellenzaj-generálás ügyben sem jutottam sehová, ilyen rendszert kiépíteni állítólag iszonyatos összegbe kerülne, Magyarországon nem foglalkozik vele senki.
Egyébként nálunk is sok napon keresztül megy, majd néhány csendesebb nap következik. Ritkán totális csend van, olyankor nem is akarok aludni, jó "hallgatni" a semmit.
4 fokozatban érzékelem a búgást:
1 - a legritkábban előforduló, totális nyugalom, normálisan alszom
2 - kicsit hallható pulzáló búgás, aludni még ennél is tudok mindenféle segítség nélkül
3 - erősebb búgás, a füldugót már elő kell venni, azzal viszonylag tudok pihenni
4 - a legsz*rabb fokozat, füldugó semmit nem ér, ilyenkor a jó kis zajgenerátor megy a fejemtől fél méterre az éjjeliszekrénybe bezárva, az segít aludni.
Arányaiban tekintve kb. 1. fokozat 10%, 2. fokozat 30%, 3. fokozat 50%, 4. fokozat 10%.

Sziasztok! :cry:

A fenti fej az állapotomat jelzi.
Röviden: stressz, szívritmus növekedés, menekülési kényszer, elkeseredés...(elalvás előtt, és felébredés után is)

Az én skálám 5 fokozatú, de a hétvégén 5,5-re nyomta fel a zaj magát, ill. rezgés...vagy mi.
Olyan, mintha az egész testem rezegne, ahogy az ágyamban fekszem.

Várható következmény: idegosztály

Most más biztató dolog nem jut az eszembe.

Üdv.
Judit
FoGyuri írta:
Lehet, hogy hónapok alatt, lehet, hogy kell hozzá pár év (nekem úgy három év kellett hozzá), de ki lehet kapcsolni. A kulcs: ne engedd, hogy felbosszantson.

Hajrá. sorstársak, le fogjátok győzni!

Gyuri

egyelőre ő áll nyerésre...
Judit
sashju írta: Sziasztok! :cry:

A fenti fej az állapotomat jelzi.
Röviden: stressz, szívritmus növekedés, menekülési kényszer, elkeseredés...(elalvás előtt, és felébredés után is)

Az én skálám 5 fokozatú, de a hétvégén 5,5-re nyomta fel a zaj magát, ill. rezgés...vagy mi.
Olyan, mintha az egész testem rezegne, ahogy az ágyamban fekszem.

Várható következmény: idegosztály

Most más biztató dolog nem jut az eszembe.

Üdv.

Már nagyon elkapott a gépszíj. :( Szerintem már magadnak erősíted a problémádat. Valahogy ebből a helyzetből kellene kibillenned. Nekem is az elején a tehetetlen düh érzése volt az elsődleges reakcióm, aztán "elbeszélgettem" magammal. Ez olyan, mint amikor nagyon utálsz egy kutyát és a kutya is érzi rajtad, így egyre mérgesebb a helyzet. Csak próbáld meg egy kicsit nem annyira utálni, és elindul a javulás, a megnyugvás. Még idegosztály előtt el kellene jutnod idáig...

Nyugi.jpg
Nyugi.jpg (79.3 KiB) Megtekintve 5593 alkalommal.
Előző 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 43 Következő
631 hozzászólás Oldal: 28 / 43