Ezermester Fórum

Kérdések és válaszok minden más témában, vagy amit nem tudsz besorolni
631 hozzászólás Oldal: 29 / 43
Előző 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43 Következő
Értékelem a megnyugtató szavakat.
Köszönöm.
De az az igazság, hogy 3. éve boldogít ez a szar.
És az utóbbi két év (kivéve talán a nyarakat)
úgy telt, hogy ezt hallgattam, és erősödött is.
Én tényleg megpróbáltam együtt élni vele.
De amikor felerősödik, akkor már nem tudok.
És sajnos már testi tünetek is kísérik.
Egyáltalán nem biztos, hogy jót tesz.
Ennek adjam meg magam...?

Itt már nem a düh a lényeg, hanem az, hogy nem tudom rendesen
kialudni magam és úgy ébredek, mint akit agyonvertek.
Az idegrendszer nem tudja magát kipihenni.

Valaki használ egyébként hangterápiás készüléket?
Véleményt kérek róla.
köszönöm

Üdv.
Judit
Még valami...

Ha geotermikus fúrások is okozhatják,
akkor jól kinézünk, mert sok helyen
fűtik a fóliasátrakat termálvízzel.
Vajon hány 100 m-re jut el ez a zaj?
Kéne egy szakértő, aki segítene...
Judit
Szerintem kár ezen a vonalon továbbmenni. A fúrás egy dolog, átmeneti jellegű. Maga a hőszivattyú a föld felett van, a talajban csak a hőcserélő. Ez nem adhat olyan hangot, amit hallunk. Folyadék áramlik a szondában folyamatosan, nem lehet ilyen pulzáló hangja.

Az a baj, ha nem tudod leküzdeni a hangot, akkor el kell költöznöd, mielőtt teljesen kikészülsz. A kialvatlanság és nyugalom hiánya okozhat testi tüneteket, ami csak súlyosbodni fog. Tehát vagy le tudod küzdeni a hangot agykontrollal, meditációval, vagy el kell költöznötök, mielőtt rámész teljesen. Nem egyszerű helyzet. :(
Üdvözlet Plaszlo!
Érdeklődni szeretnék, hogy mennyire biztos ez a dolog?
Mármint, hogy a geotermikus kút nem tud ilyen hangot generálni?
Ön esetleg egy szakmabeli? Miért ilyen biztos abban, hogy nem okozhat ilyen hangot a geotermikus energia kinyerése a földből?
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel:Gabri
Üdv Gabri!

Nem vagyok szakmabeli, de azért igyekszem gondolkodni.
Miért is nem hiszek ebben?
- a hőszivattyú nem a föld alatt van, zaj és rezgéscsillapítás megoldott,
- a föld alatt csak a hőcserélő szondák vannak, benne folyadék kering folyamatosan,
- az áramló folyadék nem ad pulzáló hangot. Néha folyamatos, néha erősödik, gyengül a hangja, az intenzitása is változó,
- az időjárással nem lehetett eddig összekapcsolni a hang erősségét. Arra gondolok, ha nagy hideg van, erősebben kellene hallani a búgást, mivel a kutak nagyobb teljesítménnyel dolgoznak. Tavasszal amikor sem fűteni, sem hűteni nem kell, akkor nem kellene hallanunk a hangot.
- ilyen teljesítményű geotermikus kutakról nem tudok a környezetemben, mégis hallom a hangot. Bár szó volt ilyen kút és fűtésrendszer kiépítéséről, de úgy tudom nem készült el.
Köszönöm :)
Az az igazság, hogy az én közelemben van ilyen kút.
Amikor a termelői kút fúrása tartott, addig is lehetett hallani hangot, de az nem volt elviselhetetlen.
Viszont amikor elkészült és beindult a kitermelés, (kb. 200 m-re van tőlünk ) meghallottam azt a hangot amit azóta is hallok.
Sajnos nagyon kevés embernek érzékeny a füle erre a mély morgó szivattyú hangra.
Elmondták nekem az ott dolgozók, hogy ők nem hallanak semmit.
Szivattyúval történik a víznek a felszínre történő felhozatala. Ezt lehet hallani. Hideg időben jobban hallani, és hétvégén. Privátban szerettem volna írni, de nem sikerült :(
Ezért inkább nem részletezem, de elég jól körüljártam a témát.
Füldugó és nem szabad fél 1 körül felkelni, mert akkor a füldugó sem segít.
Ki kell zárni, de én még nem tudom teljesen.
Köszönöm, Gabri.
Plaszlo írta: Üdv Gabri!

Nem vagyok szakmabeli, de azért igyekszem gondolkodni.
Miért is nem hiszek ebben?
- a hőszivattyú nem a föld alatt van, zaj és rezgéscsillapítás megoldott,
- a föld alatt csak a hőcserélő szondák vannak, benne folyadék kering folyamatosan,
- az áramló folyadék nem ad pulzáló hangot. Néha folyamatos, néha erősödik, gyengül a hangja, az intenzitása is változó,
- az időjárással nem lehetett eddig összekapcsolni a hang erősségét. Arra gondolok, ha nagy hideg van, erősebben kellene hallani a búgást, mivel a kutak nagyobb teljesítménnyel dolgoznak. Tavasszal amikor sem fűteni, sem hűteni nem kell, akkor nem kellene hallanunk a hangot.
- ilyen teljesítményű geotermikus kutakról nem tudok a környezetemben, mégis hallom a hangot. Bár szó volt ilyen kút és fűtésrendszer kiépítéséről, de úgy tudom nem készült el.

Hahó!

Hidegben erősebben szól sokunk szerint.
Kivételek vannak persze...
Ja!
Jó lenne összeírni, hogy ki hol lakik pontosan, és melyik nagyváros közelében.
Ugyanis nem emlékszem, hogy valaki pl.: Zala megyéből írt volna.
Szóval ha nem gond írja le mindenki, hol lakik.
És azt is, mióta hallja.
Aztán meglátjuk...

Én Csongrádon (Budapesten is hallottam a 12. kerületben múltkor).
De erősen Csongrádon (Tisza mellett).

Ha lehet színt (betűszín) használjatok, úgy könnyebb lesz áttekinteni...

Még valami:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/to ... 69#1749336
Hátha...nem lehet tudni, kinek van valami ötlete.
Bár amiket írnak azt én nem értem..

Köszönöm
Judit
Üdv Gabri!

Úgy tűnik, halmozottan hátrányos helyzetű vagy. Érzékeny vagy a mély hangokra - valószínűleg mindnyájan, akik halljuk - és megkaptad mellé a hőszivattyút is. Sajnos 200 m. nem sok ilyen esetben, nyáron én is szoktam hallani pár telekkel arrébb lévő szomszéd rezgős szivattyújának monoton búgását.
Úgy tűnik a víz levezeti a szivattyú hangját a földbe és azon keresztül juthat el hozzád, felerősítve a meghatározhatatlan búgást. :(

Judit, nekem még nem tűnt fel az időjárás és a hang erőssége közti összefüggés, de lehet csak azért, mert próbálok nem koncentrálni rá. Az is lehet, szerencsésebb vagyok és nálunk halkabb a hang, mint nálatok, hamarabb ki lehet iktatni a tudatomból. Azt tudom, amikor rendszeresen kezdtem hallani, akkor engem is nagyon zavart, dühös voltam és tehetetlen. Próbáltam keresni a hang forrását a szomszéd medencéjének keringetőszivattyújában (de télen leállítják), a másik szomszéd műhelyében, de éjjel nem dolgozik, a Gödöllői autópálya építésben, a Szada-Csomád gázvezeték építésben, de ezek is zömmel befejeződtek, a hang viszont maradt. A hang lüktetése és erejének változása nem állandó fordulatú géptől származhat.
"nálunk halkabb a hang, mint nálatok, hamarabb ki lehet iktatni a tudatomból."
Ezt én is valószinűnek tartom. Tavaly télen itt olyan erős volt a hang, hogy szerintem nem létezik olyan profi agykontrollos, aki ezt ki tudta volna rekeszteni magából. Juditnál is ez a helyzet.
Viszont idén valamiért (szerencsére)itt elég gyenge, ennél a szintnél már elképzelhetőnek tartom.
(Persze ha kizárom a tudatomból, attól még létezik a dolog, és nem tudom hogy mi, vagy mik okozzák, milyen hosszútávú hatással...)

Itt a közelben (Gödöllő déli része) nem működik nyugati irányban mezőgazdasági üzem, tehát hőszivattyús fóliasátor kizárva.
A közelmúltban épített (gáz?)vezeték északi irányban húzódik, a zaj pedig nyugatról jön. A termálkutak is északi-északnyugati irányban vannak...
A szomszéd műhelyében lévő öreg asztali körfűrész elég intenzív búgást gerjeszt, de éjszaka ő sem dolgozik...

Judit által felvetett kérdés érdekes, van itt valaki a nyugati országrészből?
Üdv !
Nálamnál nyugatibb nem létezik !/ szeretném felhívni a figyelmet arra , ha az eddigi hozzászólásokat elolvassuk és összegezzük az adatokat , akkor választ kaphatunk a kérdésekre , ki hol lakik , honnan jön a hang , és ami a legfontosabb , mi a megoldás ? ! /
Üdv!
Igen, szerintem is..:)
Leírtuk a pontos helyet még régebben. Az én lakhelyem már tuti tudod...Miskolc mellett 10 km .
Ez a tél enyhébb és elviselhetőbb eddig....u.i most is hallom..
Mert most is megy akármi is legyen az !
Halló ! Vasárnap este nem hallottam a zúgást ,hétfőn hajnalban nagyon halkan ! Kérdezném hogy ki hogy érzékelte közzületek 8-án este és 9-én rhajnali órákban ? Gondolom mindenhol máshogy csapódik le (erősségre gondolok ) A szél keleti irányú volt !
Üdv mindenkinek : György Ui: Most jelenleg halható egy picit pedig nappal van ugye !
Ugynúgy ahogy Gabrinál, az idei tél eddig nálam is elviselhető. Éjjel, hajnalban szoktam hallani, de elég halkan.
Vasárnap éjjel, hétfő hajnalban, ill. ma hajnalban egyáltalán nem hallottam...
Hahó!

Azért gondoltam, hogy írja le mindenki hol lakik, hogy ne kelljen visszakeresgélni.
Már a 29.-oldalon tartunk...

Bár aki nem tud éjjel aludni...az olvasgathat...

Ezt találtam a neten:

https://www.youtube.com/watch?v=m88EV0Ckkls

Sziasztok
Judit
Előző 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43 Következő
631 hozzászólás Oldal: 29 / 43