Szerző:
csendelet » csüt. dec. 03, 2015 1:08 pm
Tök jó, hogy rátaláltam erre a fórumra. Már azt hittem mást nem zavar a zaj alvás közben.
Ha nem testhangról van szó (amit a fal vezet), akkor mindenféle kívülről érkező léghang (amit a levegő vezet) egész jól leszigetelhető. De a teljes hangszigetelés az nagyon drága mulatság
Voltam egy kiállításon, ahol a szigetelő anyag gyártója bemutatta a termékét.
Csináltak egy kis dobozt a szigetelő anyagból, amibe tettek egy süvítő riasztót.
Ahogy rátette a doboz tetejét, a riasztó hang 90-95%-át kiszűrte. Állítólag társasházban próbáló zenekarok rendelnek ilyen csendszobákat.
Egyébként saját tapasztalatom szerint egy sima RÉGI típusú ETA hősugárzó hangjára nagyon jól lehet aludni.
Egy baj van vele:
Valamiért a meleg levegőt fújó fokozatban kellemesebb a hangja (mélyebb). De abban a fokozatban meg óránként 2000W-ot zabál
Az ágyra, fej közelébe téve nagyon kellemes rezgő hangot "vezet" az ágyba. Főleg akkor, ha egy könyvet teszek alá, és így nem nyeli el az ágy szivacs anyaga a rezgést. Egy a lényeg: ne arcra, vagy a test felé fújja a levegőt, mert huzatot generál, és kötőhártya gyulladást okozhat.
Viszont jó lenne egy ventilátor, ami nem fogyaszt ilyen sok áramot.
Szóval nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy házilag készíthető olyan ventilátor, ami mély, és teljesen monoton hangot ad?
Egyenletesen. Semmilyen változó hangtartományú hangot és zörgést ne generáljon a forgásból adódóan. Csak egyenletes hangot.
És fizikai ventilátor kellene a rezgés miatt (nem csak egy telefonra felvett hang).
Szerintetek ki vállalna ilyen venti készítést?
Semmilyen műszerem nincs hozzá.