Szerző:
jmedvegy » pén. dec. 30, 2011 6:43 pm
Üdv!
Több, mint valószínű, hogy konyhai alkalmazásról van szó, Ezek nagyrésze egy villásdugóval csatlakoztatható.
Nézd át a vezetékelést, mindig egy pontot megbontva, az egyes pontokon a vezetékvégeken kilakult zöld rézoxidot, vagy vastag patinát távolítsd el. Ahol nem jön le teljesen, ne erőltesd. Több kárt csinálhatsz, mint hasznot. Ellenőrizd a csatlakozó kábelt, akár egy egyszerű zseblámpateleppel és égővel készíthetsz egyszerű szakadásvizsgálót. Persze egy egyszerű kéziműszer sokban megkönnyíti a vizsgálódást.
Ha ki tudod keresni, ellenőrizd a fűtőszálat. Az előző "műszerrel" ha égni nem is, elvileg az izzónak fel kell izzania. A hőfokszabályzó is ellenőrizhető a szakadás vizsgálóval, kapcsol-e. De elképzelhető, hogy vezetés ellenére, terhelés alatt szakad meg, ilyennel már találkoztam. De ezt legjobban valóban szakember képes pontosan behatárolni.
Amit nem győzök hangsúlyozni. Bár ez egy ezermester fórum, DE minden szerelést, vagy készülék megbontást KIZÁRÓLAG ÁRAMTALANÍTOTT ÉS FESZÜLTSÉGMENTESÍTETT KÉSZÜLÉKEN VÉGEZZ. Bár szakmámat tekintve nagy barátságban vagyok az árammal, én sem vállalok fel mindent.
Pl. izzócsere már megy feszültség alatt.
Ha megakadsz, tényleg inkább hívj egy szerelőt. Ha belekontárkodnak, és várják hogy helyrehozzam, én sem a normál tarifát számolom. ha elfogadsz egy jótanácsot innen a túloldalról.
Boldog Új Évet Kívánok!