Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2342 hozzászólás Oldal: 157 / 157
https://www.avatarworld.net/
Create your own unique avatar and explore an immersive virtual world full of endless possibilities
Először is Békés Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)

Engem a házam egy elromló szivattyúval ajándékozott meg sanszosan. :roll:

A történet a következő:
Nem éppen a legideálisabb felépítésű a rendszerem ugyanis, nincs hidrofor tartályom hanem egy Pedrollo JSWm 1AX típusú szivattyúm szolgáltatja a vizet rajta pedig egy Pedrollo EasySmall áramlásvezérlő.
A kutamban már 3 méternél van víz és stabil a vízszint nyáron is, a cső 7 méter mélyen van lent.

Levágta a FI relét zuhanyzás közben valami majd kizárva a hibaforrásokat kiderült, hogy a szivattyú a ludas.
Aknában van lent, van némi pára gondoltam arra hogy esetleg a dugvillás résznél kapott párát stb a szárítás volt az első lépcső nem hozott eredményt majd kizárva a lenti konnektort hosszabbítóról akartam indítani a szivattyút aminek következtében a FI megint leoldott.

Dugvilla nem ludas, lenti konnektor sem.
Leszedtem a szivattyú fedelét ahová be van kötve az áramlásvezérlő stb na ott volt nem kis mennyiségű víz, olyan mint ha a fedélnek kihagyták volna a tömítését. Plusz a kondi is lefőtt.
Villanyszerelésben jártas ismerős kondit cserélte kiszárítottuk a vizes részt majd összeraktuk új indítás majd a probléma szintén fennmaradt.

Ünnepek miatt nem volt időnk már tovább bontani de szerinte sanszos a tekercselés döglött meg, vagy a szimmeringnél a tömítés beengedte a vizet és az a ludas. Ezt meg tudom állapítani holnap mindenképp ha tovább bontom de valaki már járt így?

És esetleg nem e lehet az egésznek a kiváltó oka az EasySmall áramlásvezérlő meghibásodása ?
Laikus vagyok ilyen téren de melóhelyemen van lehetőség rámérni erre arra, meg lehet állapítani hogy az döglött e vagy sem?

A következő rendszerem hidrofor tartályos lesz az hétszentség, mert ez így nem tetszik.
Köszönöm a tippeket! :)
2342 hozzászólás Oldal: 157 / 157