Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2344 hozzászólás Oldal: 157 / 157
Szia
Igazából mi volt a megállapodásban vagy volt e egyeltalán. Mi volt az elvárás és mi volt az ígéret. Ha nincs szerződés akkor követelni se lesz egyszerű a pénzt és nyilván az is komoly kár hogy feltúrták az udvarod kitermeltek sok földet stb. Igazából ha semmi nincs leírva és volt némi kockázat vállalásod akkor a beépített anyag árát lehetne téríteni vagy vigyék el te meg betemeted a lyukat. Ezek a majd jó lesz ígéretek csak ígéretek, legfeljebb ígérd meg ha jó lesz akkor kifizeted akkor amikor jó lesz. Amúgy is a kutat beüzemelve kellene átadni, amikor működik és jön a víz. - Az ásott kút amúgy is alapvetően arra való hogy kb 600 liter víz van benne (méterenként) amiből "Marinéni" naponta felhúz 5-10 vederrel ha nincs mosás a házban, ha pedig van akkor 15-20 vödörrel ami szép lassan visszaszivárog. Csak kivételes esetekben van az hogy a szivattyú tudja nyomni a vizet éjjel nappal egy ásott kútból és az olyan kutak nem a dombon szoktak lenni hanem folyók kavicsteraszain. Sokan meglepődtek akik megvettek ingatlant ásott kúttal aztán kiépítették az öntöző rendszert és a próbaüzemen kiderült hogy napi 500-1000 liter ami kijön a kútjából ha naponta 2 szer kiszivattyúzza fenékig....
Üdv!

Pár hete vásároltunk egy házi vízellátó rendszert, egészen pontosan ezt: https://www.praktiker.hu/kert/kerti-gep/hazi-vizmu/steinberg-hazi-vizmu-hwg-55/42-800w-emelomagassag-42m-3300l/h-onfelszivo-magassag-9m/p/327607.

Ami feltűnt a beüzemelés után, hogy 16 percenként kapcsol be, ha nem használjuk a vizet. Normális ez a gyakori kapcsolgatás? Az előző vízművünk sokkal ritkábban kapcsolt be.
Először is Békés Boldog Karácsonyt mindenkinek! :)

Engem a házam egy elromló szivattyúval ajándékozott meg sanszosan. :roll:

A történet a következő:
Nem éppen a legideálisabb felépítésű a rendszerem ugyanis, nincs hidrofor tartályom hanem egy Pedrollo JSWm 1AX típusú szivattyúm szolgáltatja a vizet rajta pedig egy Pedrollo EasySmall áramlásvezérlő.
A kutamban már 3 méternél van víz és stabil a vízszint nyáron is, a cső 7 méter mélyen van lent.

Levágta a FI relét zuhanyzás közben valami majd kizárva a hibaforrásokat kiderült, hogy a szivattyú a ludas.
Aknában van lent, van némi pára gondoltam arra hogy esetleg a dugvillás résznél kapott párát stb a szárítás volt az első lépcső nem hozott eredményt majd kizárva a lenti konnektort hosszabbítóról akartam indítani a szivattyút aminek következtében a FI megint leoldott.

Dugvilla nem ludas, lenti konnektor sem.
Leszedtem a szivattyú fedelét ahová be van kötve az áramlásvezérlő stb na ott volt nem kis mennyiségű víz, olyan mint ha a fedélnek kihagyták volna a tömítését. Plusz a kondi is lefőtt.
Villanyszerelésben jártas ismerős kondit cserélte kiszárítottuk a vizes részt majd összeraktuk új indítás majd a probléma szintén fennmaradt.

Ünnepek miatt nem volt időnk már tovább bontani de szerinte sanszos a tekercselés döglött meg, vagy a szimmeringnél a tömítés beengedte a vizet és az a ludas. Ezt meg tudom állapítani holnap mindenképp ha tovább bontom de valaki már járt így?

És esetleg nem e lehet az egésznek a kiváltó oka az EasySmall áramlásvezérlő meghibásodása ?
Laikus vagyok ilyen téren de melóhelyemen van lehetőség rámérni erre arra, meg lehet állapítani hogy az döglött e vagy sem?

A következő rendszerem hidrofor tartályos lesz az hétszentség, mert ez így nem tetszik.
Köszönöm a tippeket! :)
Szép napot!Tegnap szétszedtem a szivatyúmat kitakarítás miatt, ez sikerüt is, visszont összerakás után csepeg, rossz helyre raktam volna a gumi tömitést?! Sajnos szétszedésnél nem láttam, hogy honnan esett le a gumitömítés.
Előre is köszönöm a segítséget.
2344 hozzászólás Oldal: 157 / 157