Festékszórót szeretnék vásárolni. A TV-ben megy egy hirdetés a Topshopban. Valami hasonlóra gondolok. Van valakinek tapasztalata róla? Köszönöm a segítségeteket.
Üdv!
Nem kívánom minősíteni a TV shop-ot, vagy a hozzá hasonlókat, talán csak annyit, kinek a pap, kinek a papné... Biztosan nagyon jó, én azért másban bízok.
Egyébiránt amit keress, azt összefoglalónéven HVLP (High Volume Low Pressure) rendszerű festékszóró pisztoly(ok)nak nevezik, amelyek aránylag alacsony nyomáson és nagy teljesítménnyel dolgoznak. Eleddig a trend a nagy nyomással dolgozó pisztolyok voltak, nagy nyomással porlasztva egyenletes felület volt elérhető, viszont az anyag előtt kellett indítani, és utána befejezni, így sok volt a veszteség a szép felület ellenére.
A HVLP már 3 bár nyomásnál teljesen rendben dolgoznak, az alcsony nyomás okán kevés a veszteség. Állítható a festék-levegő arány, így a teríthető csík szélessége is.
Felidézve, ha emlékeim nem csalnak, anno jóanyáméknál is dolgoztak hasonló módon a szobafestők, poszívó-fújós megoldással, csak azt akkoron a klasszikus hajlakkszóró elven működött, és elég szépen lehetett dolgozni vele, annak ellenére, hogy a levegőáramot én kezeltem .
Ezek a pisztolyok, most hadd ne említsek márkát, annyira nem vagyok benne, aránylag még elérhető áron, 10-12 eFt-tól elérhetők, és ha egyszeri befektetés is, gyakorlatilag elég jól lehet velük dolgozni. Egyáltalán mire lenne használva, mert azért az is szempont lenne.
További szép napot!