Üdvözlöm a Fórum Tagokat!
Nyugdíjas tengerész gépész vagyok, szivattyúk javításában van tapasztalatom. Olyan problémával találtam szemben magam, ami meglehetős nehézségeket okoz.
Idős hölgy ismerősöm TIP tipusú hidrofor szivattyú motorja a kihajtás oldali 6202 csapágy golyóskosarának törése miatti leblokkolás következményeként menetzárlatossá vált, az üres járási áramfelvétele meghaladja a 10 A-t, és füstöl. A Jófogáson sikerült egy GARD-EL márkajelzésű kerti szivattyút (1.kép) megrendelni neki, a szívóoldali 1 Collos berohadt közcsavar kivételét egy ismerősömre bíztam, ő autogénnel melegítve el is távolította a darabot, azonban a szivattyú üzembe helyezéskor nem produkált nyomást. Szétszereléskor derült ki, hogy az autogén láng kárt tett az ejektor-diffúzor csatlakozó csonkjában. Ezt melegragasztó pisztoly segítségével helyrehoztam. (2.kép) Nyomás továbbra sem volt, újabb kútbamászás, szétszerelés, kiderült, hogy a műanyag járókerék agyrésze három darabra van törve. A járókerék méretei : kerékátmérő 130mm ; peremvastagság 10mm ; szívóperem átmérő 39.15 mm, magasság 9.5mm ; ékes tengely átmérő 12mm (3.kép). Szervizekben, szaküzletekben való eddigi keresés nem vezetett eredményre. [img]javascript:HighlightAll("frmUpload.forum1")[/img] ;[img]javascript:HighlightAll("frmUpload.forum1")[/img] ; [img]javascript:HighlightAll("frmUpload.forum1")[img]%20;[/img]javascript:HighlightAll("frmUpload.forum4")/img] ;
Tisztelettel kérem a Fórum Tagokat, hogyha valaki tud segíteni ilyen járókerék pótlásában, segítsen! Az e-mail címem :
martoslaci90@gmail.com Előre is hálásan köszönöm!