Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 71 / 91
Előző 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 91 Következő
Szia.

Értem. És mi okozhatja, hogy visszafolyik a benzin ilyen rövid idő alatt?
Sziasztok!

Üdvözlök Mindenkit, új vagyok itt.
A napokban kaptam egy működésképtelen Tecumseh fűnyírót félig leszerelt hengerfejjel, semmit nem tudok az előéletéről. Vágtam bele ideiglenesen sörösdobozból hengerfejtömítést, hogy egyáltalán beindul-e. Úgy voltam vele, ha jó, akkor veszek bele valót. Elég könnyen be is indult de nagyon hangosan kopácsol benne valami. Újra levettem a hengerfejet, a dugattyú nem lóg, a szelepek rendesen járnak. Mi lehet a baj szerintetek? Hajtókarcsapágy?
Eddig nincs pénzembe. ~10.000 Ft-ot rászánnék ha van értelme. Szerszámom van, türelmem is, de még nem szedtem szét fűnyírómotort.
Köszönöm előre is a segítséget.
Feri
Azt, hogy nem lóg a dugattyú úgy értettem, hogy nincs különösebben kopva a hüvely és sugárirányba nem lötyög a dugó.
Szia.
Ez egy összeszerelt fűnyíró? Úgy értem van benne kés? Mert velem már előfordult, hogy rettenetesen csattogott valami, már frászt kaptam, de kiderült, hogy a kés kilazult, és az zörög. :)
Igen összeszerelt.
Akkor próbáld meg meghúzni a kést tartó csavart, hátha nálad is ez lesz.
Néha kézzel rángatva is alig érezni, hogy lötyög, aztán a gépet beindítva csattog mint a veszedelem. :)
Sziasztok.van egy mtd thorx ohv 35 tipusu funyirom.es az a problemaja hogy ket harom pumpalas utan elindul utanna par masodperc mulva leall.a porlasztojat mar kitakaritottam de meg mindig nem jo.akkor mukodik rendesen ha kezzel befogom a levegoszurojet.valami otlet hogy mi lehet a baj?valaszokat elore is koszonom
fgabor87 írta: Szia.

Értem. És mi okozhatja, hogy visszafolyik a benzin ilyen rövid idő alatt?

Lehet az utángyártott membrán méretpontatlansága, anyagának hibája - nem rugalmas eléggé, nemzárja el a benzin útját, stb.
Kaszas90 írta: Sziasztok.van egy mtd thorx ohv 35 tipusu funyirom.es az a problemaja hogy ket harom pumpalas utan elindul utanna par masodperc mulva leall.a porlasztojat mar kitakaritottam de meg mindig nem jo.akkor mukodik rendesen ha kezzel befogom a levegoszurojet.valami otlet hogy mi lehet a baj?valaszokat elore is koszonom

Szia!

Úgy tűnik kevés benzint kap. Ez lehet az úszó hibája - alacsony benzinszint -, a tank szellőzőfuratának eldugulása, a tankból nem jön elég benzin, eldugult, vagy megtört a benzincső.....szegény keverék, főfúvóka részleges eldugulása, falslevegőt szív valahol tömítésnél, stb.
És el ne felejtsük, Thorx motornál a kopás is bejátszik pár év használat után. :(
,
urbiferi írta: Sziasztok!

Üdvözlök Mindenkit, új vagyok itt.
A napokban kaptam egy működésképtelen Tecumseh fűnyírót félig leszerelt hengerfejjel, semmit nem tudok az előéletéről. Vágtam bele ideiglenesen sörösdobozból hengerfejtömítést, hogy egyáltalán beindul-e. Úgy voltam vele, ha jó, akkor veszek bele valót. Elég könnyen be is indult de nagyon hangosan kopácsol benne valami. Újra levettem a hengerfejet, a dugattyú nem lóg, a szelepek rendesen járnak. Mi lehet a baj szerintetek? Hajtókarcsapágy?
Eddig nincs pénzembe. ~10.000 Ft-ot rászánnék ha van értelme. Szerszámom van, türelmem is, de még nem szedtem szét fűnyírómotort.
Köszönöm előre is a segítséget.
Feri

Üdv!
Hajtókarcsapágy lehet, kézzel még nem érzed a lógást, de már több a kelleténél, robbanáskor nagyot üt a főtengelyre az előírtnál nagyobb hézag miatt.
Főtengelycsapágy kopása sem kizárt, de ritkább. Lehet olaj nélkül, vagy kevés olajjal járatták.
Szelep is kopoghat, ha lehet állítani a hézagot, akkor érdemes ellenőrizni, beállítani. A hangját kellene hallani...
Köszi. A napokban belenézek részletesebben.
A szelephézagokra van valami általános érték, vagy pontos típust kellene írnom?
Sajnos a hajtókar törött, ill. az egyik gyűrű is. Ha lesz alkatrész összerakom.
Hajtókar hol törött el? Hogyan tudtad beindítani törött hajtókarral?
Mielőtt vásárolsz, nézd meg milyen károkat okoztak a törések. Hengert nem marta meg? Főtengely csapágyfelülete ép maradt?
Csak akkor kezdj bele, ha van értelme.
Üdv Urak!

Megérkezett a főtengelyen lévő vezérlő gyűrű, 31 fog, 52mm külső, 35mm belső átmérővel, szóval fasza! :)
Jövőhéten eljut a motorépítő Öreghez, aztán meglátjuk mi lesz belőle.
Azért le a kalappal az US airmail előtt, 2016.05.06.-án adta fel a Cimbora Oakland California-ból, és ma 2016.05.11.-én átvettem Göd city-ben. :D
(szerk: 31 dolcsimba fájt ez a móka, 10 dolcsi volt maga a motyó, a többi a posta)

Kép:
DSC_0051[1].jpg
DSC_0051[1].jpg (1.77 MiB) Megtekintve 2221 alkalommal.
Előző 1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 71 / 91