Szerző:
Victor75 » kedd jún. 14, 2016 9:25 am
Sziasztok!
Segítséget szeretnék egy régi Tecumseh motoros fűnyíró gyújtásával kapcsolatban. Ismerősöm örökölte, és még ezen kívül másik kettőt
, de azok Briggs-ek, Lényeg, hogy a három közül ennek volt szikrája, illetve viszonylag egyben volt, és egy porlasztó takarítás után el is indult, de szerintem eléggé rázkódik, és nem jár valami szépen, de neki azt mondta jó így is. Nemrég, megint bütyköltük, mert nem indult. Ismét porlasztó takarítás, illetve néztem a szikrát, amit nem is láttam, csak hallottam valami halk csattogást. Gondoltam, talán akkor nem jó a hézag.
Itt meg kell jegyeznem, hogy az egyik Briggs-et elkunyeráltam, amelyiknek nem volt szikrája. Gondoltam megcsinálgatom, veszek hozzá új trafót ha szükséges az eBay-ről, annyit megért. De szerencsére nem kellett. Elektronikus gyújtása van, és csak a hézag volt nagy, Neten találtam egy írás, hogy szétvágott sörös dobozt kell, a lendkerék és a trafó közé tenni, és utána lehúzni az útobit. láss csodát, lett szikra. Porlasztó takarítás, és membrán csere után, második rántásra indult is.
De vissza ismerős Tecumseh-jéhez. Gondoltam akkor itt is alkalmazzuk a sörös doboz technikát. De semmi, aztán meglett a hiba a gyertyapipánál, azt megoldva , elindult, de valami szörnyen egyenetlenül járt, mintha kihagyna a gyújtás, tisztára mint egy traktor olyan járása volt. Gázadásra sem pörgött fel, csak a hangja változott. Ekkor duplán összehajtott sörösdobozt tettünk be a hézaghoz. Így már jobb lett, pörgött is, de én még mindig nem vagyok elégedett. Még mindig rázkódik valamennyire. Igaz a kést még nem vettük le, hogy mennyire kiegyensúlyozott, de nem tűnik agyonkopottnak, még fekete.
Kérdésem az volna, hogy szerintetek a hézag változása kihatással lehet az előgyújtásra? Mert itt mintha ez a jelenség állna fenn, mert ahogy növeltem jobb lett. csak olvastam olyant, hogy volt aki azt írta, elektronikusnál nem számít annyira a hézag, a lehető legközelebb kell tenni, de itt így csak rosszabb lett.
Illetve találtam egy olyant értéket a fórum közepe táján, hogy 0,4mm hézag kell, hogy legyen a hézag, a tekercs és a lendkerék közt (4 sörösdoboznyi vastagság
) , ez szerintetek a jó érték?
Köszi előre is a segítséget!