Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 75 / 157
Előző 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 157 Következő
Üdv mindenkinek!

Van egy komoly gondom.
Verőcén van egy ásott kutam, Csapó Tamás csinálta.
Elsőre jónak tűnt, mondta lesz jobb is ha kitisztulnak az erek.
Hát nem lett, sőt.
Gyakorlatilag lett egy mély lyukam 17m, az alján egy kicsi vízzel.
Kérdeztem tőle, de csak újabb pár százezerért garancia nélkül kimélyítené.
Nem bízok már semmilyen szinten benne.
Van valakinek valamilyen ötlete a megoldásra?
Eredetileg szerettem volna egy házat üzemeltetni róla.

Köszi a segítséget.
Feri
Ma felhivtam a szervizt.... és rákérdeztem hogy nekem miért is van benne 25-s kondi.Erre a válasz:ez valo bele:)ha nagyobban raknák bele 40 -t akkor elöbb utobb kuka a szivattyúnak.27.5 nincs ezért küld nekem egy 25 zsír ujjat.Meglátjuk meg e oldódik a probléma.
Üdv
Inkább egy 30 azt akkor. Talán az Elpumps-t kellene megkérdezni http://www.elpumps.hu/ hogy tényleg volt e olyan széria a BP14 ből ami nem 40 mikrós hanem 25 ös kondival volt szerelve. Én úgy tudom nem volt ilyen, de ettől még lehetett. Ha megkérdeznéd kérlek írd meg a válaszukat.
Vf+ Üdv
A veresegyházi Csapó család jóhírű kútásó kútfúró család, egyik tagjukkal együtt jártam kútfúró iskolába. Persze ez nem garancia semmire, nem is ezt akarom mondani. Nem tudom milyen megállapodás volt köztetek de ha csak lyukat ásott víz nélkül és te ezt ki is fizetted akkor nem biztos hogy kellő odafigyeléssel tetted. Ugyan vannak területek ahová mi is úgy megyünk fúrni hogy vízgaranciát nem vállalunk ( nem is lehet mert vagy van vagy nincs víz) viszont a keresőfúrást és a geofizikai mérést a megrendelőnek ki kell fizetni. Persze ez olcsóbb jóval mint a kútépítés azért. Kútásóéknál más a helyzet mert ahogy halad úgy rakja is a gyűrűket.
Sajnos az ásott kutak épp akkor szokták feladni mikor a legjobban kellene a víz ilyenkor augusztus körül. Ez talajvíz ami nem stabil hozam és nem stabil mélység mint egy fúrt kút. A lemélyítés is lehet problémás mert előfordulhat hogy belefut egy olyan rétegbe ami azt a vizet is elviszi ami eddig volt.
Én valószínűleg megpróbálnék valami pénzt visszaszerezni a nem túl sikeres kúásásból és inkább egy körültekintő döntéssel mélyebb fúrt kútban gondolkodnék. Vízminőségben vízhozamban biztosan jobb mint egy ásott kút. Ugyan Verőcén a Duna kavicsteraszába nagyon bővizű kutakat lehet csinálni ettől kisebb mélységben is, gondolom te akkor valami hegyen lehetsz ha a 17 méter is kevés és a víz sem sok.
lalibatyo írta: Üdv
Inkább egy 30 azt akkor. Talán az Elpumps-t kellene megkérdezni http://www.elpumps.hu/ hogy tényleg volt e olyan széria a BP14 ből ami nem 40 mikrós hanem 25 ös kondival volt szerelve. Én úgy tudom nem volt ilyen, de ettől még lehetett. Ha megkérdeznéd kérlek írd meg a válaszukat.

Még nem hivtam fel öket de más hozzáértö válasza:"A kondenzator mérete fuggetlen a motor teljesitményetol . Talalkoztam 1,5 kW-os motorral ami vigan ment 15-25 mikroval és olyannal is aminek 70-80 kellett .
Előfordulhat hogy annak a motornak elég a 25 es a 40 tulgerjeszti ( fékezi es leég ) "

Egyenlöre ennyi.Ma beraktam de a héten tesztelem hogy előfordul e valami jelenség.
Üdv

A kondenzator mérete fuggetlen a motor teljesitményetol

Sajnos ez így nem igaz. Azt az értékű kondenzátort kell használni amit a gyártó előír javasol. Ezb pedig a motor kivitelétől és a használat jellegétől függ, azért is van nagy különbség két ugyanolyan teljesítményű villanymotor kondenzátora közt. Esetedben azt tudom elképzelni hogy két motor beszállítója is lehetett a cégnek azért a különbség, vagy valaki valamikor már cserélte és azt rakta be ami volt otthon a fiókban és szerencséjére el is indult vele a szivattyú. Egyébként jól gondolod a kicsi alul gerjeszt és ez legalább akkora probléma mint ha a nagy túlgerjeszt.
Újjonan lett véve senki nem nyúlt hozzá,mert semmivel sem volt gond eddig.Én is erre gyanakszok más beszálitó,más tekercselés lehet benne.Érdekes számomra
Ma teszteltem ismét nem indult a szivattyú.....kondit kicseréltem de hát ezek szerint nem azzal lesz a hiba.
Üdv
Időnként előfordul hogy a szivattyú tartókötele annyit nyúlik hogy a kábel képtelen követni a nyúlást és megszakadnak a szálak benne. Az nem lehet hogy ez a problémád? Célszerű lenne egy műszerrel kiméregetni a dolgokat, és egy próba erejéig a szivattyú hőkioldóját kiiktatni a rendszerből. Ha minden rendben és ennek ellenére nem indul akkor valami megszorult. Ez lehet a szivattyú valami szennyeződéstől de lehet a motor is szerencsétlen esetben. Azért ezek a szivattyúk nem 500 M3 vizet tudnak csak kitermelni életükben hanem attól sokkal többet. Telepítettünk olyant ami 3000 M3 körül jár most és szépen dolgozik.
ok,megnézetem valakivel kiszedesz a hökioldot,holnap ki is szedem a gépet:)
Sikerült kiszedni a kondit meg szerváltam bele uj hőkioldót,a hiba megmaradt,melegszik a gép.10 perc után a szivattyú leáll pedig folyamatos üzem alatt van...2 tömlőről vmegy a locsolás.Szerintem a tekercselés adja meg lassan magát.Hiszen 5 év is nagy idö ezt ne felejtsük elmennyi ki-be kapcsolást birt ki... :D itt a képek:http://kepfeltoltes.hu/view/130803/20130802143_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/130803/20130802140_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kérdés hogy melyik lépjen a helyére:::?????
1.Pedrollo 4BLOCKm 4/14
2.Pedrollo 4SR4/18-P (380V....ami adott)
3.GRUNDFOS SQ3-65

vélemény,tartosság szempontjából.

Az inditások száma 20 ez mit takar?????
Üdv
Korábban is ajánlottam a műszeres ellenőrzést az talán adna konkrétabb választ. Ugyan én abban a hitben voltam hogy a kapcsoló doboz melegszik. A 20 az 1 órán belüli max.indítások számát jelzi. Hogy melyik a tartósabb ? Sajnos nem tudok felelősséget vállalni a válaszomért, de ha a Grundfos megengedheted magadnak én lehet megpróbálnám a helyedben.
Házi vízmű termeli a vizet de sok levegővel (prüszköl). Mi lehet az oka?
Nyomáskapcsoló vagy a siemering hibás lehet?
Üdv
Több oka lehet, pl a szívócső tömítetlen, vagy gázos a víz. A nyomáskapcsoló kizárva, viszont a szimering lehet probléma. Miről szív és hogyan ? Volt előzménye a dolognak ? Nem most lett levegő töltve a tartályba ? A tartály membrános vagy hagyományos ?
Üdv Lali!

"keresőfúrást és a geofizikai mérést a megrendelőnek ki kell fizetni" - ez meg mi a szösz?

Kérdeztem a Csapó Tamást:
- Van valamilyen módszer a kút hely meghatározására?
- Réz pálca...
- jó, de valami kézzelfogható?
- Nincs, de ő 20 éve.....

Bocsi, hogy laikus megrendelőként nem értettem hozzá, de most - átvert megrendelőként már érdekelne.
Mert ha meglehet tudni, hogy van-e értelme tovább ásni - fúrni a kútban, már az is valami nekem.

Köszi
Előző 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 75 / 157