Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
375 hozzászólás Oldal: 9 / 25
Előző 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25 Következő
Nem hiszem, hogy sokat tudok segíteni, de kíváncsiságból kutakodtam a neten egy kicsit.

Makita:
- jó márkanév, jó minőségű gépeket gyárt
- kicsivel nagyobb motor, szerintem jobb nyomaték, könnyebb kezelés
- német Dolmar gyárban készül, valószínűleg Dolmar fűrész, Makita ruhában
- elektronikus gyújtás
- 3 év garancia
- nincs háttéranyag róla, lehet Dolmarként kellene keresgélni

Husi:
- profi láncfűrészeket is gyárt, nagy tapasztalata van ebben
- előremutató fejlesztések
- ismert, sokan használják
- kis fogyasztású, környezetkímélő motor
- 1 év garancia

Nehéz döntés tapasztalatok hiányában. Az egyik ismertsége "régi motoros a szakmában" a másik hosszú garanciájával szemben. Teljesítményre nagyjából azonosak, gondolom nem véletlenül választottad ezeket. Lehet gondolkodnod tovább. 8) :lol: :lol:
Köszönöm a válaszodat! :-) Igen gondolkodok tovább még pár napig. Nehéz eldönteni. Igazság szerint jobban húzok a Husqvarna felé, de sokan dicsérik és ajánlják a Makita-t, és azért 3 év gari az 3 év. Az is jelent valamit, hogy 3 évet mernek vállalni rá. Vajon a Husqarna-ra miért nem?

Köszönöm +1x a válaszod.

Esetleg még aki tapasztalattal rendelkezik mindkét márkával kapcsolatban, írhatna pár sört :-) Köszönöm!
Sziasztok !

Szeretnék kérni tőletek Sthil 018 -as motoros láncfűrész műszaki rajzot .
Tegyétek fel vagy küldjétek el nekem E-mailbe .
Más : A láncfék rugó kiugrott ,de nem tudom hova kéne visszatenni .
Nem találok olyan videót ,hogy megtudjam nézni hogy hova kéne visszarakni.
Ha találkoztok ilyennel kérném a linkjét.
Előre is köszi : Jocó
Köszönöm Szépen !
Sziasztok!

A véleményetekre vagyok kíváncsi!
Vásároltam egy Husqvarna 36-os használt láncfűrészt. ( ez életem első láncfűrésze )Igaz nem mai darab, de egyben van, és nekem megfelel. Vaciláltam hogy vagy egy új kínai fűrész, vagy egy használt husqvarna. Az utóbbi mellett döntöttem. :wink: Szóval nem mindennapi használatra vettem.
Olyan jelenséget produkál hogy hidegen egy picit magas az alapjárat, de melegen rendben üzemel. Ez mitől van?
Illetve egy ilyen fűrésznek mennyi lehet az üzemanyag és lánckenő olaj fogyasztása körülbelül ? Keresgélek a neten itt-ott, de még egyenlőre nem találtam megfelelő infót sehol.
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: T.Peti
Üdv!
Szerintem jól döntöttél, bár egyesek szerint vannak jó minőségű kínai láncfűrészek is nemcsak olcsó hamisítványok, de a Husinak jobb a szervizellátottsága.
A magas alapjárat lehet a hidegindítás miatt is, kicsit még szegény a keverék. A karburátoron az L jelű csavarral finoman állítsd be a keverési arányt, majd az alapjárati csavarral még finomíthatsz rajta. Csak óvatosan az állítással, melegen is jónak kell maradnia.
Köszönöm a segítséget! Állítok, finomítok rajta aztán meglátjuk milyen lesz.
Köszönöm az információkat! :D
Még egy hülye kérdés:

A lánc élezéséhez létezik univerzális reszelő, vagy külön a lánchoz kell venni oda illő reszelőt?
Nehéz lenne univerzális reszelőnek nevezni, inkább specifikus.
Néhány példa:

kézi láncélező.jpg
kézi láncélező.jpg (19.11 KiB) Megtekintve 14255 alkalommal.

láncélező sablon és  reszelő.jpg
láncélező sablon és reszelő.jpg (19.09 KiB) Megtekintve 14264 alkalommal.

gépi láncélező.jpg
gépi láncélező.jpg (53.61 KiB) Megtekintve 14296 alkalommal.
Azért kérdeztem mert rákerestem a láncélező reszelőkre és kiadott kb. 3-4 darabot, de mindegyik különböző méretű volt.
Pl: láncélező sablon reszelővel 4,0 mm
láncélező sablon reszelővel 4,5 mm
Itt a 4 illetve a 4,5 mm az mit jelöl? Gondolom más-más láncmérethez való?

Köszönöm előre is!

T.Peti
Tisztelt László!

Megint van egy gondom.... :oops: Csak hogy ne unatkozzak.

Szétszedtem a fűrész láncfékét. Gondoltam megtisztítom. A rugó ami benne volt kipattant.
Az összeszerelésnél megakadtam. Ha a fékkar előre van tolva, tehát a fék be van kapcsolva, akkor betudom rakni a rugót, de a féket kiengedni nem tudom,mert annyira erős a rugó hogy a kart nem tudom hátrahúzni sehogy se, és így nem is tudom visszarakni a szerkezetet a fűrészre se.
Ha a féket kiengedem akkor nem tudom a rugót bepasszírozni a helyére mivel nagyon erős és nem tudom annyira összenyomni.
Szóval megállt a tudomány.
Segítség!!!! :o
Előző 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25 Következő
375 hozzászólás Oldal: 9 / 25