Szerző:
csgeri80 » hétf. máj. 19, 2014 3:01 pm
Üdvözletem Lalibátyó!
Szeretnék segítséget kérni. Kb 1 éve örököltem egy faházas nyaralót Erdélyben, ahol van egy fúrt kút. Úgy tudom, 27 méter környékén van a víz, amit iszunk.
Az elmúlt egy év alatt voltunk ott néhányszor hétvégén, a víznyomás elég gyenge, de kielégítő arra amire szükséges(tusolás, mosogatás).
Amit tudok: ahogy bejön a házba a kútból a cső (a kút kb 5 méterre van a háztól) egyből egy hidrofor tartály van a sarokban, amiről mellékelem a képeket itt.
Nekem az volt a furcsa, hogy a nyomást mutató óra 0 bar-t mutat akkor is, ha folyatom a vizet valahol a házban.
Sajnos én nem értek hozzá, de nem kellene legyen a tartályon is egy szivattyú(motor), ami rásegít a kútban lévő szivattyúra? Amiket láttam képeket hidrofor tartályokról azokon volt ilyen, ezért kérdezem.
Feltételezésem szerint amit a kép ábrázol még, az a nyomáskapcsoló/érzékelő lenne ?
Az alapvető probléma, amiért elkezdtem kutakodni az az, hogy óránként kb 1 kWh áramot használ a ház, úgy, hogy kizárólag a szivattyú biztosítéka van bekapcsolva és minden más áramtalanítva(boyer, izzók, konnektorok stb.) Nagyon soknak találom ezt az áramfogyasztást. Nem csak akkor kellene dolgozzon a lenti szivattyú, ha folyatjuk bent a vizet valahol? Mert azt gondolom, hogy folyamatosan megy, függetlenül attól, hogy van-e vízhasználat vagy nincs.
Olvasgattam itt a fórumon és először arra gyanakodtam, hogy a gumimembrán lehet kiszakadva a tartályban és ezért jár folyamatosan a szivattyú. De, a szelep benyomásával ellenőriztem ezt és nem víz, csak levegő jött a tartályból, ezért gondolom, hogy a membránnal még sem lehet probléma.
Ezután készítettem ezeket a képeket, a tartályról illetve tartozékairól. Szeretném kérni a segítségét, mert nagyon sok áramot használunk így el. Mi lehet a baj, mit nézzek meg, esetleg hívjak szakembert?
Üdvözlettel: Gergő
Képek:
- DSC_0100.jpg (1.13 MiB) Megtekintve 6970 alkalommal.
- DSC_0097.jpg (1.16 MiB) Megtekintve 7075 alkalommal.
- DSC_0095.jpg (1.15 MiB) Megtekintve 7008 alkalommal.