Szerző:
csgeri80 » hétf. jún. 23, 2014 10:21 am
- DSC_0210.jpg (1.11 MiB) Megtekintve 7505 alkalommal.
- DSC_0209.jpg (1.12 MiB) Megtekintve 7468 alkalommal.
Szia Lalibátyó! Most voltam ott a háznál és most jutottam odáig, hogy ki tudjam emelni a szivattyút. Néhány képet mellékelek a szivattyúról és leírom mire jutottam.
Mielőtt hozzá kezdtem volna a kiemeléshez, -a 125-ös(mostmár tuti, hogy ennyi, mert lemértem) csőnél, ahol elfordul a ház irányába a kpe cső, ami a vizet szállítja- szétszedtem a könyéknél, hogy láthassam, hogy szemre mennyi nyomás van. Sajnos éppen csak csordogált a víz, gondolom ez már egy rossz jel lehet a szivattyúra nézve..
Amit még megtudtam.A kpe cső 20 méter hosszú, aminek a végén a képeken látható szivattyú volt. Kb 6,5 méterig volt vizes a cső, amiből következik a vízoszlop magassága. A cső a szivattyúhoz(illetve feltételezhetően, hogy a lábszelephez csatlakozva)törés és toldás nélkül egészen a kút tetejéig kijön, majd közvetlen a 125-ös cső teteje után, a ház irányába fordul, és 5 méter után beér a házba. Kb 1,5 méter még függőlegesen felfelé a hidroforhoz a házba. Innen pedig már láttad a korábban küldött képeim alapján. Sajnos a lábszelepről,ami a szivattyúhoz csatlakozik elmulasztottam képet készíteni.(félig látszik az egyik képen, gondolom, hogy az a lábszelep)
Korábban kint járt a szerelő, ő azt mondta, hogy tuti, hogy a szivattyúval van a probléma. A nyomásmérőt a hidroforon ellenőrizte, működik és 0,2- 0,3 bar-t mutatott.Gondolom ezért is jár folyamatosan a szivattyú, mert nem tud annyi nyomást csinálni, hogy szinkronban legyen a nyomáskapcsolóval és az jelet tudjon küldeni neki a kikapcsoláshoz.(elnézést ha nagy hülyeséget írtam)
Szeretném a véleményedet kérni, illetve arra lennék még kíváncsi, hogy a szivattyú vajon javítható/felújítható-e ?
Előre is köszönöm türelmed, mindjárt mellékelem a képeket.
Üdv,
Gergő