lalibatyo írta: Üdv
Hát ha én ezt előbb látom.....
Sajna ez egy TM 10 ami periférikus . Kristálytiszta vízbe való és általam nem preferált sem a márka sem a típus. Amúgy javítható. Csupán 1 db járókerék van benne rendkívül pontos illesztéssel ( ez is a baja). Kicsi kopás és már is vége. Az hogy ki és mennyiért javítja nem tudom új ára nem is oly rég 29 ezer körül volt és ezért elég sokat el is adtak belőle. A járókereket és annak a házát kéne cserélni ha a motor biztosan jó. Ezt inkább a gazda boltok és agro kisáruházak forgalmazzák, komoly szivattyúbolt legfeljebb csak választék bővítés céljából tartja. Persze a rezgősnél azért sokkal többet ér:) mert legalább a kutat nem teszi tönkre. Magyar megfelelője ami jobb is az Elpumps 1/4.
Köszi a gyors választ. Sajna itt nem olyan túl a nagy a választék erre felé, de ha cserére kerül akkor mindenképpen más típust választunk. Amit láttam itt, sok helyen ezt forgalmazzák, pl Dedemanban is, a Wassertechnik, Wasserkönig típusúakat. Ezek vannak olyan 40-50 ezer Ft értékben.
Pl, amit kinéztem ide, az egyik egy 45 m emelőmagasságot tud (40ezer FT) a másik 80métert (50 ezer FT).
Gondolom, akkor egyértelműen szivattyú problémára utalnak a fent leírt problémák.
Egyébként, leszedtük a szivattyú fedelét, és valóban ott volt egy járókerék, ami eléggé "kotyogott", kb 2cm-es holtjátéka volt. Ezt is leszedve, láttuk a keréken a kopást.