Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
375 hozzászólás Oldal: 10 / 25
Előző 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25 Következő
Tudsz képet feltenni erről, minden gép más... :?
Sajnos most nem tudok képet feltenni.
De azon gondolkoztam hogy ha a fék bekapcsolt állapotát nem tudom a karral kikapcsolni, akkor ugyanez a jelenség előfordulhat üzemben is. Fűrészelek, leteszem a fűrészt valaki megakarja nézni be van-e kapcsolva a fék előre tolja a kart és kész. Úgy marad, mert nem tudom majd kikacsolni. Lehet hogy nem is gyári benne a rugó? :?
Azt innen nem tudom megmondani, maximum a szerviz, de összeszerelve a rugó meg van vezetve, nem akadhat ki, ha nincs eltörve.
Szétkaptam a féket teljesen. Természetesen miután egy használt gépről beszélünk a műanyag részek kopottak és bemaródottak voltak. 2 óra szenvedés után levágtam a rugó hosszából 3 menetet , így rövidebb lett és egy picivel gyengébb is. A lényeg hogy most már működik rendesen. Természetesen úgy is egy új fék lesz a vége de ez átmeneti megoldásnak jó. Szóval jó lesz ez! Minden esetre nagyon köszönöm a segítséget!

T.Peti
Tényleg csak átmeneti megoldás legyen. Ez biztonsági berendezés, a gyengébb rugó miatt kevésbé feszíti meg a fékszalagot és veszélyhelyzetben nem, vagy nem elég gyorsan állítja le a láncot.
Sziasztok!

Új felhasználó vagyok, nézegettem a beírt témáitokat és szeretnék egy tapasztalt versenyzőtől segítséget kérni.
A szerszágép.hu-ról megrendeltem egy stihl 031 AV-t, utánvéttel. Ez lesz az első motoros fűrészem és a gatya megfordult rajtam amikor a kínai hamisítványokról írtatok, így nem tudom, hogy laikusként hogy tudom majd eldönteni az eredetiségét.
Az úr akitől veszem erdőn dolgozó, állítása szerint pipec a gép. Válaszotokat megköszönve üdv.
Egy erdőn dolgozó ember biztos nem kínai hamisítványt használ, azzal a hideg vízre valót sem keresné meg (hacsak nem egy átverős típus).
A képek alapján nem így nézett ki a hamisítvány kínai és ha így néz ki mint az alábbi képen, akkor biztos nem kínai, ilyen kopottságig nem jut el.

Stihl031.jpg
Stihl031.jpg (16.2 KiB) Megtekintve 11908 alkalommal.
A fotók alapján kopottsága nem ennyire előrehaladott, mivel elmondása alapján ritkábban használta ezt a gépet. De állítja, ha 3. rántásra nem indul be ingyen nekem adja!:)
Egyébként az AV mit jelent a típusszám után?
Ez jó buli! :lol:
Nem tudom mit jelent az AV.
Sziasztok !

Segítségetekkel újra sikerült összerakni a stilh 018-as gépet !

De sajnos még mindig ugyan ott vagyok mint ha nem csináltam volna semmit !

Ez a gép még mindig nem olajoz eleget ! Valamennyi megy át de nem elég !

Hol lehet állítani rajta hogy jó legyen ? Én sajnos nem találom !

Ha van ötletetek szívesen fogadom !
Szia!
Az olajpumpa fix szállítású, a láncfűrész normál üzeméhez tervezik, nincs mennyiségszabályozó rajta. Ha nem nyom eleget, akkor lehet kopás a szerkezetben, vagy a nyomórúdnál, vagy rossz olajat használsz hozzá. Gondolom az olajjáratokat már kipucoltad, dugulással nem kell foglalkozni.
üdv van egy kinai motorfűrészem szét memnt a motorja most uj alkatrészeket vettem bele de még nem raktam ösze nem tudom milyin tömitö ragasztot vegyek hozá .és tömitést istegyek alá vagy csak papirtömitést És milyen olajal keverjek benzint És a karbulátoron van 2db betű l,h melyik a benzin és melyik a levegö
Üdv!
Motoros vagy autós boltokban lehet hőálló szilikon tömítést kapni. Motorkerékpárhoz használtam, fekete színű tubusos paszta, nevét már nem tudom. Papírtömítést csak akkor rakjál, ha előtte is volt benne.
Érdemes jó minőségű, láncfűrészhez való kétütemű motorolajat venni, bár jóval drágább mint a MOL-os, de sokak szerint azzal hamar tönkremegy, nem ezekhez készült.
A karburátoron a két állítócsavar a motor alacsony és magas fordulati beállítására való. L -> Low -> alacsony és alapjárati beállító csavar, a H -> High -> Magas fordulatszámának beállítására. A H-val lehet beállítani, maximális fordulatszámhoz az optimális keverési arányt.
szevasztok!!
nekem olyan problémám lenne hogy van egy kínai lácfűrészem...... az elmúlt hónapokban hibátlanul ment semmi kifogásom nem volt a gép ellen!! de már két hete nem tudom használni mert csak fullad vagy nem pörög ki és nincs alapjárat! :? a segítségeteket meg köszönném mert nagyon fontos lenne a fűrész mit lehet ilyenkor azon kívül tenni hogy szétverjük ?????
Előző 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25 Következő
375 hozzászólás Oldal: 10 / 25