Köszi a képet, klasszikus hidroszeres kútfej. Ha a csatlakozásokat javítani kell azt "vinilfix" ragasztóval kell ragasztani. Tehát kiásni, elvágni a kútcsövet az elágazás alatti toldás alatt, majd újra csinálni mindent, Ha gumigyűrűsen voltak egybe dugdosva akkor egyszerűbb a dolog, lehet kapni gumigyűrűs idomokat. Ha nedvesíted a csövet könnyebb egybe dugdosni gumigyűrűsen, viszont ragasztani csak szárazon és tisztán !. A pvc cső melegítve tágítható hogy karmantyúzható legyen a vége.A nyomó ágról ebben a felállásban nem tud levegősödni. Sajna ha a golyók alatti rész levegősödik és állásában akkor a golyók alatti részen lesz valami csatlakozási probléma. Megsüllyedt a kútcső és szétcsúszott pl. Ha szivattyúzás közben szakad meg a vízoszlop akkor lehet az is hogy a kút ment gallyra és a vákum szakítja meg a vízoszlopot. Ezt szivattyúzás közben a kézi pumpával lehet ellenőrizni. Ha jár a szivattyú és szállít is vizet próbálj a kézi pumpával is vizet pumpálni. Ha ki sem tudod húzni a pumpát mert akkora a vákum akkor lehet a kutacska reccsent össze, tehát a kézi pumpát még ki tudja szolgálni azzal az 5-10 literrel de többre nem képes. Egy jól működő rendszernél az önfelszívós szivattyú lelégteleníti az egészet. Mondjuk az utólagos visszacsapót talán a nyomó oldali kimeneti csonkra kéne rakni ebben a felállásban, de a fő probléma a levegősödés szempontjából mindegy hogy hol van.
A visszacsapót azért raktam oda, mert mikor leállt a szivattyú akkor összakavarta a kút vizét és homokos lett, de pár perc működés után ki is tisztult. Mivel a lakásba is megy ez gond volt. A kutas aki fúrta, azt mondta, hogy az acélgolyók nem zárnak elég gyorsan, ezért a visszacsapó a megoldás. Ez be is vált. Ragasztással, melegítéssel tisztában vagyok én sülyesztettem le az aknába. Azt hittem van valami más megoldás is a javításra. Kiásni a kútfejet az aknába nem kis munka, valószínű csak április közepén lesz erre időm. Ezt a levegősödést nem értem, ha áll a vízoszlop, a golyó tartja azért lehet gond? Az egész csőrendszert valahogy nem lehet kicserélni (ha más megoldás nem lesz)?
Ha működik a pumpa, ugyanúgy lehet kézzel pumpálni.
Hallottam olyat, hogy szívócsövet (akár KPE-t) eresztenek le a csőbe a víz szintjéig. Gondolom ebben az esetben a kútfőt le kell vágni és úgy megcsinálni. Ez hülyeség?