Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 92 / 157
Előző 1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 157 Következő
Ha hegesztett akkor az műanyag, mert a KPE-t csak hegeszteni lehet.
Most szezonban kis kutaknál egy kompresszorozás és kútvizsgálat 20 alatt nem nagyon úszható meg ha olyan csinálja aki ért is hozzá. Nagyobb kutaknál szakszerűen elvégezve ettől sokkal több is lehet. Ha korábban nem volt vele baj csak sokat állt a kút akkor nem kéne csak szivattyút rakni bele. Ha korábban is problémás volt akkor lehet a kompresszorozás sem segít.
Mint írtam vagy lehet elfelejtettem nem volt vele semmi baj az egész házat ellátta vízzel locsolva is erről volt. Csak minket átvertek azt mondták nem lehet lent az aknában vezetékes víz meg kompresszor egyben. Helyi rendeletre fogták mint később kiderült szó sincs erről. Arról volt szó hogy kössük be a vezetékes vizet mert jó lesz az nekünk. Mindegy a kút jó állapotú 8-9 méter víz tuti van benne a kötél szépen lement vasrúddal akadás mentesen. Remélem nem lesz vele gond de majd az első alkalommal lavórba veszek vizet lássam milyen a víz és kihívom az ellenőröket bevizsgáltatom milyen a víz. Elvileg találtam egy linket ahol ingyen háznál kivizsgálják a vizet. http://csaktisztaforrasbol.hu/ingyenes-vizvizsgalat/

Még arra várom a válaszát amit linkeltem Leo szivattyú meddig mehet non-stop hogy ne égjen le?
Egy vízvizsgálat 20-50 ezerbe kerül. Ezt ingyen érdek nélkül senki nem csinálja meg, ráadásul a bakterológiai vizsgálat az napokig tart. A linken csapvízről írnak és szinte biztos hogy valami vízszűrőt horror áron forgalmazó cég fogja azt mondani a vezetékes vízre hogy "borzalmas" . Persze nem laborvizsgálat hanem valami hókuszpókusz kíséretében :D Az eredmény is kb annyit fog érni :D Nagy csodát a víz ihatósága szempontjából ne várjon egy talajvízkút esetében a mai világban :!: Locsolni igen mosni talán, meginni gyerekpancsolóba tölteni nem :!: - csak ha akkreditált labor bevizsgálta.
Az esély hogy az ilyen víz jó lesz kb 10%
Rendben minden választ köszönök szépen még arra várok választ mennyit mehet folyamatosan a szivattyú? 20-30 percet kibír?
Üzemeltetéssel kapcsolatban a használati utasítás az irányadó, de ennyit biztosan kibír bármelyik üzletben megvásárolható szivattyú :)
Először is semmit sem ír a használati utasítás erről másodszor feltöltöttem vízzel a motort és szedte szépen a vizet de koszos volt a víz nem volt kristálytiszta de 1 perc után már kezdett világosodni ez reményt keltő dolog? A másik pedig ledugtam vagy 6-7 métert a kútba a csőből lábszelepestül az elég vagy esetleg sok? Inni nem mernék belőle de remélem nem lesz gond vele a felszívott víz nem volt homokos csak a víz volt zavaros.
Felpörögtek az események ? Már vettél is szivattyút és szívó csövet ? Sőt már be is üzemelted ? Gratulálok :)-és milyent vettél ?
Általánosságban annyit hogy ha nincs különösebb előírás a használatra akkor is egy háztartási eszközt vettél ami nem arra van hogy napi 24 órában működjön, de fél 1 órás szakaszos üzemektől nem lehet baja. Az ígéretes ha nincs homok, az opálosság pedig nem pusztítja a szivattyút, idővel elmúlik. A szívócsövet annyira kell ledugni hogy az üzemi szintnél mélyebben legyen 1-2 méterrel de semmiképp se a kút alján, hanem az alja felett 1 méterrel. Megjegyezném hogy nem az a kút alja amit a kútfúró mondott hanem az ahol az iszap teteje áll a kútban, és ezt nem vasrúddal vagy más rúddal kell lemérni mert a laza iszapba még 2-3 métert is képes besüllyedni mire azt érezzük hogy ellenállásba ütközött.
http://www.szivattyubolt.hu/gyartoi-kategoriak/leo-szivattyu/leo-xjwm-60-41

Ezt vettem megvettem hozzá a csövet nem szórakoztam de a csövet már csak azért mert féltem hogy hibát követtem el. Nem számoltam a beomlással hogy esetleg ha megveszek mindent és kompresszorozni kell arra nem lesz pénzem. Szóval gondoltam ha nem lesz jó eladom kéz alatt garanciásan kicsit olcsóbban. De mint kiderült csak picit sárgás a víz ami 1 perc alatt kezdett fehéredni szóval remélem kifehéredik rendesen. Minden segítséget köszönök még 1x most még meditálok hogy dobozt kell csináljak ne kelljen folyton szétszednem. A locsolni való kert 120-150m2 tehát nem nagy ideális lesz a kút is mondom 6 méter cső van lent kb. és nem homokot szed vödörbe töltöttem láttam milyen még inni is fogok belőle max megfosat. :)
Ok, ezt ajánlottam is :D Ebben a kategóriában arra a célra megfelelő. Ugyan az én ajánlatom 3 ezerrel olcsóbb lett volna azért, de már mindegy. Ha minden működik nem kéne bántani, a víz meg elhagyja a színét idővel. Én kétszer is meggondolnám azt az ivást, de te tudod. Rakj ki egy átlátszó műanyag palackban a vízből a napra 1-2 hétre már az sokat el fog árulni milyen. Bezöldül vagy sem ?
Elsőre rettentően büdös volt meg se mertem kóstolni de 20 perc után ez eltűnt. Az íze pocsék mint a rozsdás vas ami a csövekből leválik. De a színe már szép fehér átlátszó üledékmentes szóval locsolásra jó lesz. Még pár változtatás kell hogy a slagot külön egy mozdulattal le lehessen venni de amúgy jó lesz szivattyú egyenlőre ki-be van hordozva. Félek ha kint hagynám a réti négerek elvinnék az éjjel. :D Majd pár nap és kiderül milyen is lesz ez ha kicseréli a kút a vizet frissre hisz ez 20 éves víz ami most kijön a kútból. Sajnos apu véletlenül 3/4-es slagot vett és lehet ezt is majd ki kell cseréljem 1/2-re a nyomás miatt. De a szivattyú szépen ketyeg szedi a vizet szépen alig melegszik és legalább nem zajos. Minden segítséget köszönök és nem bánom hogy ezt választottam elsősorban ezért 5 percet kellett sétálni és a gari is közel van.
Ha olyan helyen laksz kint ne hagyd mert viszik az biztos. Még ha lebetonozod akkor is. Csőkutaknál amibe lopásgátlót rakunk hogy a szivattyút ne tudják felvenni elvágják a kábelt és a tartó kötelet bosszúból . A slagot ki ne cseréld vékonyabbra, attól nem lesz nagyobb nyomás és több víz :) Sőt épp a vastagabbon folyik ki több, csak mivel vastagabb ezért nem veret messzire és kevesebbnek látszik. De ha megnézed hogy a vödör mennyi idő alatt telik meg meglátod magad is.
Rendben értettem mester. :) Közben lett még 1 kérdésem feléd mit ajánlasz ami nem drága és nem kell a slagot fogni? Mármint valami megbízható jó olcsó öntözőre gondolok mert 30-40 percet én még csak-csak de anyu biztos nem fogja kibírni. Erre van linked véletlenül?
Nem szívesen ajánlanék konkrét öntözőt, mert tökéletes nincs. Ami erősebb szélben sem a szomszéd kertjét öntözi az drága, ami olcsó és nagy területet locsol takar és nem veri ki a növényt (pl bólogató) az csak szélcsendben jó, de ha vannak fák az szívás már vele, stb. Nem véletlen hogy a profi rendszereknél sok kis területet öntöző szórófej van :)
Ezt néztem: http://szerszamkell.hu/billeno_negyszog_esozteto_3236

És ezt is: http://www.karcheraruhaz.hu/kaercher_karcher_impulzus_korkoros_es_szektoros_esozteto_ps_300_karcher_impulzus_korkoros_es_szektoros_esozteto_ps_300_457.html

Ez a 2 fajta nyerte el a tetszésemet fa nincs a kertben egy sem sajnos és hát a széllel nem tudok mit tenni ha a hagyományos locsolást végzem a szél ott is gondot jelent. E kettő közül melyik a jobb megoldás? Kérlek még erre válaszolj mert semmi kanalam órákig szorongatni a slagot elég ha néha odamegyek és arrébb teszem a locsolót. Pici a kert talán 150m2 az egész ami nem sok de mégis jó lenne egy kis segítség.
Ebből a 2 ből a bólogatót venném és lehet egyből 2 őt mert kb 10 liter/perc megy ki rajta kb tehát a szivattyú ellátja a 2 bólogatót és hatékony is lesz az öntözés.
Előző 1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 92 / 157