Szerző:
hamiki » csüt. máj. 07, 2015 9:38 pm
lalibatyó!
Légy szíves segíts!
Az előző leírásaimhoz kapcsolódóan van új keletű problémám.
1. kivettem mindkét tartályból a gumit, majd kimostam megtöröltem és beleállítottam 1-1 vödörbe, vizet öntöttem bele:
a/ az egyik ereszt, látszik is ha megemelem, a tartályban is sok víz volt.
b/ a másik nem ereszt, de egy minimális víz itt is volt a tartályban
Kérdés 1: ez utóbbi gumi ettől még nyomáson ereszthetett? mert honnan volt a víz benne?(csak annyi volt, hogy ronggyal ki tudtam itatni)
2. beépítettem a pedrolo áramláskapcsolót és a következő problémákba akadtam
a/ a straus búvárszivattyúval simán indult, többször elzártam, kinyitottam 2 csapot, stb. és minden oké, locsoltam 2 csapról kb. fél óráig, majd kinyitottam egy 3-ik csapot, mire eltűnt a nyomás és leállt az egész és többet nem akar működni.
A LED jelzése szerint szárazonfutás van vagy nem elég a szivattyú nyomása, de konkrétan a szivattyú nem indul!
Kérdés 2: mi történhetett (még nem húztam ki a szivattyút a kútból)
Kérdés 3: a (straus) szivattyú előtt (konnektor után közvetlen), a kábel végén van egy doboz, rajta kapcsoló és egy gumimembránszerű nyomógomb, benne nem tudom mi van, történhetett ebben a dobozban valami, ami javítható?
Kérdés 4: a doboz kiiktatható, úgy is működne a szivattyú?
b/ a másik szivattyú (elpumps, felszívó, lábszelepes) is elindult, de nem akar leállni (csak kézzel), közben kb 4 bart mutat a nyomásmérő, ha leállítom, lemegy 2,7-re, majd nő kicsit 3-ra (szivattyú már nem megy!). Látható szivárgás nincs, minden csőrészből kiengedtem a levegőt, de ha elzárom a csapokat, nem áll le! Vagy 3 napja kiszedtem a felszívó csövet a kútból, ellenőriztem a lábszelepet, a rugó és a tányér és gumi szemre épnek látszik, elvileg nem kéne ereszteni. A pedrolo visszacsapó szelepe is jó kellene legyen.
Kérdés 5: miért nem áll le a szivattyú?
Kérdés 6: ha leállítottam kézzel a szivattyút, miért növekszik még a nyomás 2,7-ról 3 barra?
Kérdés 7: ha netán a pedrolo szelepe ereszt és a lábszelep is ereszt, a visszaáramlás is okozhat működést?
Kérdés 8: de ha kikapcsolás után még marad 3 bar, ez magasabb mint a bekapcsolási 1,5 bar, tehát elvben, ha nincs vízelvétel, nincs áramlás kikapcsolva kellene maradnia, nem? De ha kézzel bekapcsolom az áramláskapcsolót, a szivattyú is azonnal elindul (3 baros nyomás ellenére)! Miért?
Kérem, ha tud válaszoljon mihamarabb, mert tanácstalan vagyok.
Elég, ha csak a kérdés sorszámát írod le (Kérdés 1, 2, stb.) és a konkrét, arra vonatkozó választ, hogy tömörebb legyen a leírás.
Köszönöm!