Szerző:
kopuler » pén. márc. 02, 2012 10:44 am
janoska írta: Sziasztok!
Van egy Aldi-s Kingcraft láncfűrészem. Újonnan vettem tavaly októberben, hogy sokáig tudjam használni (plusz 3 év garancia van rá). Minden rendben volt vele, három hét után most újra elővettem, és az istenért se akar beindulni. Ha nagy nehezen beindul, akkor pedig full gázon lassan tekerte a láncot. Néha berántásnál meg úgy kirántja a kezemből a fogantyút, hogy orra bukok.
-Szikra van
-A gyertya mikor kiveszem, csillogóan benzines.
-Amikor beindult, akkor nyomta a kék füstöt (lehet a régi tank benzinbe kicsit több olaj volt, de már van benne egy új 40:1-es keverék)
-Levegőszűrőt levéve se indul (azt megpucoltam)
-Már két vízhólyag van a tenyeremen, meg kétszer elszakadt a berántó zsinór, de még adnék neki egy esélyt, mielőtt visszaküldöm garanciális javításra.
Mitől ránt vissza nagyot és miért van, hogy néha alig lehet berántani, olyan erővel ellenáll? Azt gyanítom túlszívja magát, mert a gyertyát kivéve megrángatva majd a gyertyát visszatéve úgy lehet indítani, ahogy kell. Régen második rántásra indult mindig.
Én amit megnéznék az rögtön a levegő szűrő a karbin. Aztán bele néznék a karbiba is hát ha van benne egy kis mocsok.
Nem 1:25 keverékkel kellene üzemelnie?
Szerintem azért ránt vissza nagyon mert nagy a vákuum, és ezért is nehéz berántani. Nincs elég levegő túl dús a keverék ezért füstől.
De nem vagyok szerelő, nekem ez ugrott be először.
Miután nem sikerült vennem egy értelmes használt fűrészt sem, így én is beruháztam egy kínaiba. 2 napja van nálam, de még nem tudom eldönteni, hogy megbántam e.