Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 101 / 157
Előző 1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 157 Következő
sziasztok segítséget szeretnék kérni van egy uj házi vízellátó szivattyúm de mindig el ejti a vizet de a szívócsonk normálisan le van tömítve ,és csak akkor működik egy darabig ha pumpálom de utána megint el ejti a vizet és néha magától fel kapja újból .de a víz elég sok homokot hoz magával mi lehet a baj én a kútra tippelek de nem tudom a megoldást, tanácsaitokat várom előre is köszönöm
Jó lresz a tipp. A kézi szivattyú ( pumpás kút) nagyobb vákumot csinál mint egy szivattyú. Esetleg ha unatkozol áss mellé aknát és talán 2 méterrel mélyebbről már a szivattyú is húz vizet. Persze ha homokol nagyon, akkor kár a patronért, másik kút kell.
köszönöm a tippet
Sziasztok,

Tervezek egy házi vízmű beszerzését, de nem tudom, hogy milyen különbség van a műanyagházas ill. az öntött vagy fémházas szivattyúház változat között. Tudnátok ebben tanácsot adni?

Előre is köszi,
A fém házas is belül műanyag :) Amúgy csak annyi hogy a műanyagban könnyebb elgyalázni a menetet, tehát vigyázni kell vele, sérülékenyebb. 50 ezer alatti kategóriában mindegy hogy fém vagy nem szerintem. Persze piacos és a netes fekete áru kerülendő.
lalibatyo írta: A fém házas is belül műanyag :) Amúgy csak annyi hogy a műanyagban könnyebb elgyalázni a menetet, tehát vigyázni kell vele, sérülékenyebb. 50 ezer alatti kategóriában mindegy hogy fém vagy nem szerintem. Persze piacos és a netes fekete áru kerülendő.

Köszönöm, ez hamar jött. :-)

Főleg öntözésre használnám. A telepítési hely és a locsolandó célterület között a "házunk" is közte van. Így talán jogos igény, hogy ne keljen rohangálni ki-be kapcsolni a szivattyút. Ez akár 30-35 méter is lehet. Gondolom ezt is figyelembe kell venni a méretezéshez. A fúrott kútban úgy érzem elég magasan van jelen a víz.
A fúrott kútban úgy érzem elég magasan van jelen a víz.

Ez még okozhat meglepetést. Tudunk valamit a hozamról és az üzemi szintről ? Vagy vékony csöves a kutacska ?
lalibatyo írta:
A fúrott kútban úgy érzem elég magasan van jelen a víz.

Ez még okozhat meglepetést. Tudunk valamit a hozamról és az üzemi szintről ? Vagy vékony csöves a kutacska ?

A kútról sajna nem sokat tudok, azon kívül hogy a lápszelep tuti rendben. Egy év megfigyelése alapján. Nem rég költöztünk ide és csak a szomszédok infója van meg. A telek elég mély helyen van. Milyen a vékony csöves kutacska? A szivattyúnak ha jól vettem ki, egy 5/4 -es cső csonk van kiképezve. Eddig csak kézzel húztam vizet és nyilván annyit nem tudtam húzni belőle ami bármi infót is adna a vízhozamra.
Azok a mosogatócsővel készült kutak. Ha szerencsés helyre fúrták működik, ha csak azért fúratták mert olcsó akkor nem biztos, és sok helyen még 5-6 méteres aknát is ásni kell mellé hogy működjön valahogy. Majd ha vettél szivattyút kiderül minden. A normál fúrt kutak azok amibe a búvár bele is megy ha kell.
lalibatyo írta: Azok a mosogatócsővel készült kutak. Ha szerencsés helyre fúrták működik, ha csak azért fúratták mert olcsó akkor nem biztos, és sok helyen még 5-6 méteres aknát is ásni kell mellé hogy működjön valahogy. Majd ha vettél szivattyút kiderül minden. A normál fúrt kutak azok amibe a búvár bele is megy ha kell.

Ahhoz hogy kiderüljön a kút hozama/használhatósága, gyakorlatilag mindegy, hogy sima szivattyúval vagy tartályos vízmű változattal próbálkozom?

Erről mit gondolsz? https://ugyismegveszel.hu/kerti-termeke ... -reszletek
Sőt akár búvárral is szívathatod, a paraméterek szempontjából ez mellékes hiszen 10-15 perces szivattyúzás után van értelme az első hozammennyiség megállapításának.
A linkelt szivattyút talán ingyen elfogadnám, de pénzt biztosan nem adnék érte. No name cucc semmit soha nem kapsz hozzá gari a kapuig, szervize nincs.Inkább lottózz nagyobb eséllyel nyersz :) persze ha könnyes szemek nélkül pár hónap után ki tudod dobni a kukába (ha mégsem jönne be) akkor majdnem jó választás.
lalibatyo írta: Sőt akár búvárral is szívathatod, a paraméterek szempontjából ez mellékes hiszen 10-15 perces szivattyúzás után van értelme az első hozammennyiség megállapításának.
A linkelt szivattyút talán ingyen elfogadnám, de pénzt biztosan nem adnék érte. No name cucc semmit soha nem kapsz hozzá gari a kapuig, szervize nincs.Inkább lottózz nagyobb eséllyel nyersz :) persze ha könnyes szemek nélkül pár hónap után ki tudod dobni a kukába (ha mégsem jönne be) akkor majdnem jó választás.

Ez nagyon meglepett, kijózanított. Azt hiszem egyszerűbb inkább, ha te ajánlasz egy nem a legdrágább típust. Ezeket érdemes aknában elhelyezni vagy talajszinten is megfelelő? A szállítási magasság és a szállítási hossz között milyen összefüggés van? Bocs ha lámáskodom.

És ezekhez mit szólsz?
http://www.edigital.hu/hazi-vizmuvek/ei ... 71744.html
http://www.argep.hu/trend/PEDR/Pedrollo ... -24CL.html

köszi a választ
Konkrét típust, márkát nem szívesen ajánlok, nehogy vád érjen hogy érdekeim lennének. Bizonylatolt kereskedelemben évek óta forgalmazott típusok OK, szürkeimportból, piacról, netes fekete kereskedelemből kínai szemét nem. Az előbbinek van szervize garija az utóbbinak lesz majd egy eladója aki nem veszi fel a telefont. 50 ezer alatti kategóriában nagy minőségi különbségeket nem kell várni. Mind műanyag belül, majdnem mind kínában készül a különbség a forgalmazói háttér és a szerviz hálózat megléte. Talán az Elpumps termékei közt lesz ami bronz lapáttal is kapható ebben az árkategóriában. A két linkelt szivattyú közt jelentős teljesítménybeli különbség van, de ha a pénztárca engedi akkor inkább a Pedrollo megfelelő teljesítményben. Az "öntözni szeretnék" az történhet 10-20 méter fél colos slagon picike szórófejjel is a virágos kertben, meg colos tömlővel árasztva a krumpli földön :) Az előbbihez elég a pici pedrollo az utóbbihoz az 1000 wattos einhell is kevés.
Nos, megszültem a döntést.
Erre esett a választás:

http://szivattyuk.hu/pedrollo-hydrofres ... -1ax-24aqp

köszönöm az infókat!
Megbízható kereskedőtől megbízható típust. Használd sokáig problémák nélkül !
Előző 1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 101 / 157