Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 103 / 157
probléma akkor kezdődik, amikor a slag végére locsolópisztolyt csatlakoztattam, akkor ugyanis egy idő után annyira lemegy a nyomás, hogy nagyon

Biztosan leesik :shock: a nyomás ? Nem pedig ki-be kapcsolgat a házivízmű és azt érzékeled a bekapcsolás előtt nagyon alacsonynak ? A nyomáskapcsolót a probléma tisztázásáig nem kéne tekergetni
Gondolom, csak leesik a nyomás vagy későn kapcsol a szivattyú, mert alig jön víz belőle. Ilyenkor hogyan tovább? Beszéltem olyannal, akinek ilyen szerkezete van, neki is hasonló a problémája. Sőt a gyártó is azt mondta, hogy ez ilyen. Ezt azért így nem tudom elfogadni. :?
Akkor az lesz amit én gondolok. Sokkal kevesebb vizet vesz el a szórófej mint amit a szivattyú képes szállítani ezért felmegy a nyomás lekapcsol a nyomáskapcsoló. Ezt érzékeled problémának. Öntözős házi vízműnek áramlás kapcsolósat kell venni, vagy a szivattyú szállítási mennyiségének megfelelő mennyiségű szórófejet kell üzemeltetni.
4 megoldás lehetséges, növelni a szórófejek számát hogy épp a kikapcsolási nyomás alatt legyen a rendszernyomás,
külső kapcsolóval kiiktatni a nyomáskapcsolót az öntözés idejére ( de csak amíg öntözöl mert örökjárós ez alatt a szivattyú)
áramlás kapcsolósra átalakítani a rendszert
"ha nem túl sok hiányzik a boldogsághoz " akkor megemelni a nyomáskapcsolón a rendszernyomást. Persze ezt csak úgy hogy bőven kell tartalékot hagyni benne nehogy az a helyzet is megtörténjen amikor a szivattyú már nem tud akkora nyomást csinálni hogy a nyomáskapcsoló működjön. Első lépésben 0,5 barral kéne próbálkozni és csak a nagy rugót kéne jobban összenyomni az anyájával. ( tehát befelé tekerni pár menetet, de feljegyezni hogy mennyit tekertél hogy visszatalálj oda ahonnan indultál ha valami balul sülne ki) 8-as kulcs fogja az anyát de előtte áramtalanítani kellene a szivattyút.

valami ilyesmi lesz a belülről a kapcsolód:

1272626749_600x500.jpg
1272626749_600x500.jpg (101.02 KiB) Megtekintve 4362 alkalommal.
Köszönöm a válaszodat! Az előző szivattyú nem sokkal, de egy kicsivel gyengébb is volt, lehet más nyomáskapcsoló beállítással. Akkor is jelentkezett ez a jelenség, de nem ilyen mértékben.
Nem kell még átalakításban gondolkoznom, mert ez még csak egy egyszerű locsolópisztoly, kicsi átfolyással, ez pedig alátámasztja a válaszodat, azaz túl kicsi a vízkivétel. Az öntözőrendszer kiépítése ősszel lesz, majd akkor kezeljük a problémát, ha lesz.
Lehet, hogy javaslatod alapján egy picikét emelek a nyomáson.
Lali bátyó!Tegnapelőtt kértem tanácsodat a házi vízművel kapcsolatban,mert a levegő valahol elszökött.Leszereltem a helyéről,próbáltam felfújni hogy habbal nézzem,hol enged.Nem tartotta meg a levegőt,ahogy fújam úgy ment el a nyomócső felé.Ahogy javasoltad megnéztem a belsejét,a tömlő ép de a tartály rozsdás.Megtisztogattam ahol a tömlő felfekszik a peremen.Összeraktam,felfújtam és úgy néz ki hogy most már megtartja a levegőt,beszerelve rendesen működik.Gondolom pár nap múlva megnézem a levegő nyomást és ha tartja ,akkor ez volt a hiba, itt ment el a levegő.
Köszönöm tanácsod,a gyors választ.Üdv.Jenőbá
Sziasztok !

Segítséget kérnék.
Hidrofor tartályt vásárolnék,a többi cucc megvan.
Azt mondták az üzletben hogy házi vízműhöz minél nagyobb tartályt veszek annál jobb.
Néhány csap,wc,mosogató,kerti locsolás arról menne,stb.
Ajánlottak nekem egy 200l-es tartályt,azt mondták hogy működik rendesen,egyetlen apró hiba hogy néha(1-2 hetente) fel kell fújni,mert esik a nyomása és hogy könnyen javítható.
Érdemes megvennem ?
Ha igen,tényleg olcsó a javítása?
Nem szabad megvenni !!! Belül csupa rozsda lesz és 32 ezer a membrán. Ki tudja hány csavar szakad majd bele szétszedéskor.
Köszönöm válaszát.
Azért tetszett volna,mert teljesen újszerűnek nézett ki.
Én a saját véleményem írom, a döntés a tiéd :)
teljesen újszerűnek nézett ki

Lehet hogy fűtés, melegvíz, vagy kiegyenlítő tartálynak használták egy tiszta száraz kazánházban, ahol sem por sem napsütés sem víz nem érte kívülről.
Csak épp a belseje tropa. Biztosan nem azért árulják mert nem tetszett a színe :)
Sziasztok!

Szeretném megköszönni a választ!
Elálltam attól a változattól hogy egy házi vízművet beépítek. Túl drágának bizonyul, hogyha mindent összeszámolok.

Érdekelne egy másfajta megoldás. Van egy ásott kutunk, 6m mély. A kútban van kb 4m víz, tehát a földszinttől lefelé 2m-re kezdődik a víz. Van itthon egy búvárpumpánk is, 400W-os és Hmax 5m. Érdekelne, ha 4m mélyre engedem le a földszinttől mérve a pumpát, akkor kézi locsolás esetén elég nagy nyomást fejtene-e ki ez a pumpa?
Tehát, ha én leengedem 4m mélyre a pumpát + 1m magas, hogy az ember álló helyzetből locsol, akkor érem el Hmax magasságot. Vagy pontosan hogyan is van ez a Hmax magasság? Mire vonatkozik?

Csak locsolásra szeretnénk használni.

Üdv!
Az emelési magasság az a szám méterben ahol még épp kifolyik (csepeg) a víz a nyomócső végén ( a szivattyú új korában :) ). Tehát a vízszint teteje és a nyomócső vége közti függőleges távolság. Ez esetben ha 2 méter mélyen van a víz a talajszinttől akkor 3 méter magasra tudja a talajszint fölé nyomni. Azt hiszem ez nagyon nem a sok sok méteres slagon történő öntözésre való szivattyú. Esetleg vastag és nem összelapuló csövön a kút közvetlen közelében lehetne használni árasztásos öntözésre. Slagos öntözéshez legalább a 30-40 méteres emelési magasságú szivattyúk valók. A házi vízmű sem öntözésre való. Kompromisszumokkal jó arra is de öntözésre kerti szivattyú való.
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni házi vízellátó ügyben.
A problémám az,hogy nyaralás közben valamikor az aknában a szívócső csatlakozása "szétesett".
A szivattyú elvileg 3-4 napig szárazon ment.
Mikor összeszereltem,akkor derült ki,hogy a szivattyú,ami addig 4.6 bart tudott,és ott kikapcsolt,jelenleg 3.2 bart tud,és nem kapcsol ki.
Most eltekertem a nyomáskapcsolót,hogy álljon meg,így 1.5 bárnál be-,3 barnál ki kapcsol.

Azóta a szivattyú kerámia szimeringjét kicseréltem,a lapát bronzból van,semmi extra nem látszik rajta.A szimmeringnél folyás volt,és a tengely picit rozsdás.
Letakarítottam,összeszereltem,semmi változás.
A szivattyú VB25/1500
A szívócső rendben,nincs tömítetlenség,tovább nem szedtem szét,nem értem mi az a diffúzor,ejektor,stb. ami még van benne.
A szakmám mosógép,kllíma- ,ipari hűtőgép szerelő,ilyen szivattyút most láttam először belülről életemben.
Köszönöm előre is ,hogy foglalkozik valaki a problémámmal.
Hello
Hát szerencséd volt hogy nem égett le. Meg is szorulhatott volna, mert felforralja a vizet ha üresen megy és kilágyulnak vetemednek a műanyag alkatrészek. A diffúzor cserét nem úszod meg, de lehet hogy a lapátkereket is cserélned kell. A lapátkerék elején az a 1-2 cm es cső rész középen az megy bele a diffúzorba és annak az illesztése jelentős hatással van a szivattyú végnyomására. A diffúzort a szívócső csatlakozó furata felől lehet kinyomni, egy "o" gyűrű tőmíti a házhoz. Robbantott ábrát találsz a neten.
Itt van minden ami kell : http://www.szivattyu.neet.hu/index.php?categoryID=516
Üdvözlöm!
Köszönöm az infót.
A lapát bronzból van ,talán olyan könnyen nem megy tönkre.
Legalábbis bízok benne,mert elég drága :(
Találkozott olyannal,amikor a bronzlapát is meghibásodott?
Szépnek néz ki.
A szimmering átengedett az biztos.
Rendeljek lapátot,vagy egyenlőre ne ,vagy vegyek bele egy olcsóbb műanyag lapátot tartalékak jó lesz?
Mit gondol?
Köszönöm.
Találkozott olyannal,amikor a bronzlapát is meghibásodott?

A bronz is elkopik a homokos víztől. Sőt előbb mint a műanyag. Nem vagyok meggyőződve hogy a bronzos diffúzorba jó a műanyag lapát és fordítva sem biztos hogy működik a dolog. A linkel kereskedő biztosan tudja, vagy a gyártó.
Azt gondolom amit az elején is, diffúzor csere aztán majd meglátjuk. Vagy azzal kell beérni ami van.Ne feledjük hogy az a kb 1-2 cm es rész illesztése tömít a szívóoldali vákuum és a nyomó oldali nyomás közt. Tizedek is számítanak.
2343 hozzászólás Oldal: 103 / 157