Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 106 / 157
Kár azt a kosarat piszkálni de ha unatkozol akkor hajrá. Az a nagy tévedés ezekben a felső szivattyúkban hogy a szívó mélységet le kell vonni az emelési magasságból. Tehát a 40- tényleges szívómélység = emelési magasság és ott van még a biztonság hogy biztosan le is kapcsoljon, mert ha nem akkor kuka lesz az új cucc. Tehát ebből még én levennék 1 bart és az a jó. Tehát ha 5 méterről szív akkor az az én matekom szerint 5,5 baros szivattyú lesz amit beraknék 4 bar kikapcsolási nyomásra. Aztán ki mekkora kockázatot vállal :) 40 papírból nem lesz könnyű minden szempontnak megfelelni.
Mennyi a jó? 50k egy ilyen jellegekkel bíró rendszerben?
:R
Az a vicc az egészben, hogy ahogy du nézegettem úgy néz ki, hogy egy u betűt ír le a víz míg beér a felfelé menő csőbe. Tehát jól meg van variálva. -.- igazi okosmagyarosan. :twisted: :mrgreen:
50-60 pénz ami ezt már stabilan tudja. Hány litert tudsz kivenni a kikapcsolástól a bekapcsolásig ? Azt próbáltad hogy kitámasztod a nyomás kapcsolót és megnézed mi a szivattyú végnyomása ? Mondjuk olyan 1 perc járás után, de ne legyen vízelvétel közben. Ez a szivattyú nem tudja eldurrantani a tartályt :) vagy ha igen akkor nem vasból van hanem rozsdából.
LOL HA kipróbálnám akkor háború lenne. :D
Ha felrobbanna a tartály persze.
Akkor nézegetek még. Az 50-60k soknak tűnik elsőre, de lehet jobb lenne, mint ezzel szüttyögni. Kérdés, hogy mikorra hozza be az árát. :)
Köszönöm.
Igen a megtérülés :) Ne legyen sértődés de esetenként én is meg szoktam kérdezni a megrendelőimet mikor már a fillérfűrészelésig sikerült süllyedni hogy az új Iphone ? A távirányítós kapunyitó ? A kovácsoltvas kerítés stb :) az mikor térül meg ? Persze nem láthatok bele mindenki pénztárcájába. Viszont én azt mondom elég 1 mindenből de az legyen jó. A megpróbáljuk pedig 10 ből 9 szer csak próba szokott maradni.
Én ezzel a véleménnyel értek egyet.
Fater pedig mindenből a legolcsóbbat veszi. Már amikor veszi... :/
Péel?
http://www.argep.hu/main.aspx?sucheall= ... %BC&page=9
Cipőt a cipőboltból, szivattyút a szivattyú boltból :
http://www.szivattyubolt.hu/hazi-vizmu
Leo XJWm 90/55-24CL
45.880 Ft
DAB Aquajet 112M - 24CL
55.800 Ft
Pedrollo Hydrofresh JSWm 2AX-24AQ
64.980 Ft
Szép napot mindenkinek!

Tanácsot/segítséget kérnék. Van egy 3 méter mély betonaknában elhelyezett 2,5 éves házi vízművem, mely a ház vízellátását szolgálja, valamint a kerti locsoláshoz adja a vizet. Eddig többé-kevésbé működött, bár a telepítést végző szerelőt többször ki kellett hívni, illetve egyszer el is vitte a szerkezetet. Jellemző hibája volt, hogy néha nem kapcsolt be. Ekkor egy hosszú rúddal a kapcsolót borító műanyag fedelet (vagy környékét) kocogtatva beindult, majd a vízvétel során ki-be kapcsolgatott, szóval működött. Most viszont pár hete új jelenséget tapasztalunk: nem kapcsol ki. Tehát a vízcsap nyitásakor továbbra is bizonytalan a bekapcsolás, de a botos módszer segít. Viszont a leállítás általában csak áramtalanítással sikerül. Ilyenkor a biztosítékot visszakapcsolva a szivattyú rögtön beindul, és újfent nem áll le. Ráadásul ez az egész jelenség rapszodikus, hol van, hol nincs.
Ami változott: elkezdtünk a locsoláshoz egy végzárós slagot használni az eddigi esőztető helyett, valamint mintha a szivattyú burkolata mintha rozsdásabb lenne, mint eddig. (=Párakicsapódás az aknában).

Konyhanyelven írtam, nem értek a témához, ezért kérném az esetleges észrevételeket is hasonlóan fogalmazzák a segítőkész szakértők. Köszönettel: P. S.
Lalibátyó a nagy mágus ebben. Megmondja majd jól.
Az én részemről jelentem az öreg hajthatatlan, azt mondja ennek így kell működnie, szóval egyelőre marad a házi műnyomás. :idea:
Köszönöm a segítséget azért! :)
Hát vagy a szerelőt vagy a vízművet kéne lecserélni. Lehet túl magasra van állítva a kikapcsolási nyomás, lehet kopott a tengelytömítés és levegőt is szív, vagy tömítetlen a szívócső. Nem kizárt hogy össze vissza tekergették a nyomáskapcsoló csavarjait, de lehet hogy rossz a kapcsoló. Szóval ezer oka lehet és ennyi infóból ( semmi konkrétum vagy kép ) csupán ennyi válaszra futja.
Hello carr

Az öregek már csak ilyenek :) Kínlódnak ócska vacakokkal ha muszáj ha nem.
Lehet. Én nem vagyok öreg, de a 18 éves subaru GF4 kombiból nem engedtem. Most tart a művelet kb 350-e nél. (200volt a kocsi tavaly áprilisban)
Szóval én is kínlódok ócska vacakokkal. :D
Jó-jó de abban van élvezet és kihívás ! De egy öreg kínai szivattyút buherálni ?
Sziasztok,
Segítséget kérek, mert a logikus hibakeresésem már nem működik!
Kútból egy 200l hordóba kerül a víz puffernek, amiből egy LEO házi vízmű szívja ki egy 1,5m-es csövön, majd küldi tovább a házba, öntözni.
A LEO kb 3 hónapja azt produkálja, hogy 20-25 perc alatt a 2,5b-ról leengedi magát 1,5-re, bekapcsol, feltölt, újra leengedi magát...és így tovább
Lábszelepet a hordóban cseréltem (4000huf, fém, tuti), a LEO kimeneti részén vízóra van, ami meg sem moccan, nincs fogyasztás, sőt lezártam a kimenő csapokat is az óra után.....+a szivattyúboltban 2 napja cserélték a tartályból kijövő flexi csövet, mert elszállt, most más az is tuti, vízfolyás nincs!
Hova szökik a nyomás??? Köszönök minden használható ötletet, tapasztalatot!
A lábszelep nem tömít a csatlakozásnál, de az új is lehet hibás :). A menet mellett elmegy a víz a hordóba. Termeld fel a nyomást, nyomás alatt húzd ki a szívó csövet és látni fogod.
Vagy a szivattyú tengelytömítése elszállt és ott csepeg el a víz amit el is nyel a föld. Nem vizesedik a szivattyú alatt ?
2343 hozzászólás Oldal: 106 / 157