Sziasztok ! Tanácsot szeretnék kérni , van nekem egy AL-KO HWF 1000 házi vízellátóm .Gondolt egyet és nem akart leállni ,megnéztem a nyomást a tartályba nem volt . Próbáltam rápumpálni de nem sikerült .Levettem a rendszerről leengedtem a vizet majd így már sikerült a megfelelő nyomást elérni . Vissza tettem a rendszerre de a szivattyú továbbra sem áll le .Mi lehet a hiba ? Okozhatja esetleg tömítő alátét probléma vagy a flexibilis csőnél mehet el a nyomás ? A lábszelep és a és a gépben lévő visszacsapó szelep hibája okozhatja . Szerviz nélkül tudom javítani ? Előre is köszönöm .
lalibatyo írta: A lábszelep nem tömít a csatlakozásnál, de az új is lehet hibás . A menet mellett elmegy a víz a hordóba. Termeld fel a nyomást, nyomás alatt húzd ki a szívó csövet és látni fogod.
Vagy a szivattyú tengelytömítése elszállt és ott csepeg el a víz amit el is nyel a föld. Nem vizesedik a szivattyú alatt ?
Kedves lalibatyo,
Köszönöm a fenti két ötletet, a következőkre jutottam velük: a LEO egy polvon áll, nem ereszt, nincs víz rajta, alatta; a felszívó csövet (alján a lábszeeleppel) kivettem, teletöltöttem vízzel, edénybe raktam, de nem eresztett egy csepp vizet sem...
Azt nem értettem pontosan, hogy nyomás alatt húzzam ki a szívó csövet...így tettem, jött a víz ezerrel, amíg ki nem ürült a LEO tartálya...
Van még egyéb ötleted? Én arra gondoltam, kihívom a szivattyubolt.hu-s szervizest a helyszínre, nézze meg élőben, tőlük vettem:)!