Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
375 hozzászólás Oldal: 12 / 25
Előző 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25 Következő
Na sikerült megcsinálnom a fűrészt. Még jó, hogy adtam neki egy hétvégét mielőtt szervizbe küldtem volna. Semmi más baja nem volt, csak a porlasztót kellett beállítani az L/H csavarokkal. Most teker rendesen, és szép az alapjárat, nem fullad le. A kipufogó két csavarja is meg volt lazulva. Gondolom a sok rázkódástól tekerednek. Érdekes, hogy amíg kevés üzemanyagot kapott, elég kékes és állandó füstje volt, most meg szinte semmi.
Tanulság: Sose szabad kétségbeesni, és a hibakeresést a legegyszerűbb dolgoktól kell kezdeni. :)
Sziasztok!
Érdeklődnék nincs-e valakinek tapasztalata a hitachi fűrészekkel kapcsolatban? Kinéztem Hitachi CS33EB tipust ,de sajnos nem ismerem. Az ms 210-es sajna nem jó tapasztalatokat ragasztott rám :)
sziasztok nem hiszem el hogy senki nem tud véleményt mondani a partner p 351 xt-ről légyszi
Üdv!
Ezen ne sértődj meg, ha nincs senkinek ilyen láncfűrésze, akkor nem tud tapasztalatokat írni, maximum hallomásokat. Keress rá a neten, index fórumon, biztos lesz tapasztalat róla.
Neked is kerestem némi infót:
skoda írta:
Tisztelt gépdoki
Véleményét szeretném kérni. Két fajta láncfűrész fajta közül mellyik láncfűrészt érdemes választani. Partner P351 XT 46 köbcentis 1,5 LE 4.7Kg. Alko BKS 35/35 38 köbcentis 1,9 LE 5,3Kg. Házkörüli munkára lenne használva száraz gyümölcsfa kivágására és a tüzelő feldarabolására.

Válaszát előre is köszönöm!
Bakos István

A Partner jobb minőségű gép, de a teljesítménye még otthoni felhasználásra is kevés.
A Partner és a McCulloch márkákat ugyanaz a gyártó gyártja, valójában csak címkézésben térnek el egymástól.
Javaslom a McCulloch MAC 441 típust, ami 1,9 LE, 40 cm-es lappal, fém rönktámasszal és szerszám nélküli láncfeszítővel, országos szervízhálózattal.
Most 39.900,- Ft akciós áron szerezhető be.

Részletes információk: McCulloch MAC 441 motorfűrész

Kerti gépek Magazinja és Webáruház. Cikkek, hírek, tippek és lenyűgöző választék a kerttechnika világából - (http://www.kerttechnika.hu)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése

http://www.gazlap.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=957756

Érdekes módon semmi mást nem találtam, még az indexen sincs találat. :(
nagyystvan írta: Sziasztok!
Érdeklődnék nincs-e valakinek tapasztalata a hitachi fűrészekkel kapcsolatban? Kinéztem Hitachi CS33EB tipust ,de sajnos nem ismerem. Az ms 210-es sajna nem jó tapasztalatokat ragasztott rám :)

Bár nem tapasztalat, de némi infó róla:

http://ezermester.hu/cikk-4068/Lancfureszt_a_Hitachitol

Ezt meg az index fórumon találtam, nem tudom mi az igazság:

darki2 válasz | megnéz 2011.02.28 18:16:21 © (82609)

A Hitacsi SZERintem tök kínai gagyi a piacon megveszed 15e-ért.De amit néztél" Hengerűrtartalom: 32,2 cm³"a lepkefing kategória .Tehát Drága is, Szar is.A legkisebb stihl meg esetleg karácsonyfadísznek való.Ezek a pici fűrészek SZERINTEM sokkal érzékenyebbek,hisztisebbek.Picit megkopik már nem indúl rendesen,ráadásul a láncfeszítőnél olajozásnál elég hajmeresztő megoldásokat alkalmaznak manapság a hobbi törpéknél.A kis gépeken használt mini 3/8 lánc vezető meg egyenesen pénztemető.Elkap egy kavicsot a fakéregben kicsorbul és már nincs anyag a láncszemben az élezéshez.ugrott egy lánc,a vezető hamar félrekopik azt is gyakran kell cserélgetni.50 ezer sok pénz az ablakon kidobni ,a drágább meg olcsóbb ,ha strapabíró gépet nézel 325-ös esetleg rendes3/8os lánccal az kifizetődőbb.
Előzmény: Arcanum (82597)
Üdv! Van egy Sthil Ms 150-esem. Azt hiszem. Lényeg, hogy terhelésre befullad. Porlasztó agyon takarítva, főtengely csapágy és szimering cserélve. Állító csavarok nincsenek. csak egyetlen egy alapjárati. Van valakinek ötlete?
hello a kinai fürészemmel van egy kis probléma most vettem de nem tudum rendesen be állitani a porlasztoját mert amikokr a H csavart be tekerem egészen akor hir telan gáz adáskor elmegy az erő a L csavar be állitottam
a meg fellelő alapjáratot
Gergő,
a csavarokat nem lehet össze-vissza tekergetve beállítani a porlasztót, csak ha mázlid van akkor fog sikerülni. Általában a H és L csavarokat ütközésig betekerve, majd 1 (van ahol 1,5) fordulatot kitekerve kapsz egy olyan pontot, amin a gépnek működnie kell, ha nem is optimálisan. A beállításhoz be kell melegíteni gépet, majd az alapjáratot beállítani az L csavarral. Utána fullgáz és a H csavarral a maximális fordulatszámot, könnyen pörögjön, ne füstöljön nagyon és ne vegye nehezen a gázt. Utána megint az alapjáratot ellenőrizd le, elképzelhető, hogy picit még állítani kell rajta. Ha minden más rendben van a gépen, így be kell tudnod állítani.
CsemanAttila írta: Üdv! Van egy Sthil Ms 150-esem. Azt hiszem. Lényeg, hogy terhelésre befullad. Porlasztó agyon takarítva, főtengely csapágy és szimering cserélve. Állító csavarok nincsenek. csak egyetlen egy alapjárati. Van valakinek ötlete?

Üzemanyagellátó rendszert is átnézted?

Találtam videót a YouTube-on porlasztó és üzemanyagellátó rendszer javításáról. Nézd meg, 3 részből áll és ellenőrizd le a gépedet ez alapján.

http://www.youtube.com/watch?v=gUyOpYa25cM&feature=endscreen&NR=1
Van egy AL-KO KE 1800/35 típusú elektromos láncfűrész ,és kb. 6 éves ,nem sokat használt.
A legutóbbi használat során leállt mi lehet a gondja?
Utóirat hogy még egyszer két nap múlva be indítottam és elindult de furcsán rövid ideig ment és hangosan zörgött.
Az első két mondatoddal nem sok támpontot adtál, így nem lehet válaszolni rá. A harmadik alapján csapágy, vagy fogaskerék áttétel törés, kopás, berágódás, stb. lehet. Szét kellene szedni és megnézni a csapágyakat, az áttételt..........stb, stb.
Sziasztok!

Olyan problémám van hogy Husqvarna 36-os fűrészemen a berántótárcsán a bütykök nagyon elkoptak és emiatt berántáskor átugrik. Volna valami ötletetek a javítására, vagy vegyek ujjat? Használtat nem szeretnék venni, mert az is kitudja meddig lesz jó. Ha jól láttam akkor ujjonnal kb. 2730 Ft. lenne itt:
http://agrooroszi.hu/index.php?action=details&id=619
Előre is köszi a segítséget!
Üdvözlettel: T.Peti
Közben megoldódott a probléma. Találtam a vaterán egy kötéltárcsát 1300 Ft-ért. Meg is vettem. Igaz nem úgy néz ki mint a gyári de állítólag Husqvarna 36-oshoz jó. Van rá 1 hónap garancia is. Remélem jó lesz.
Üdvözlettel: T.Peti
Sziasztok! Több helyen is találkoztam a hozzászólásokban a légszűrő tisztításával, csak azt nem tudom mivel és hogyan kell ezt kivitelezni.Csak simán vízzel vagy benzinnel vagy van rá valami speckó szer? Ugyanis az enyém egy Royal(Einhell) és egy kis műanyag ház nagyon finom szűrővel és már a belsejében is van trutyi ami még ezen a szűrőn is túljutott és a gép leállásához vezetett amint terhelést kapott.A végén már ha csak gázt adtam, akkor is leállt. Remélem ezzel orvosolhatom a baját és nem valami komolyabb. Szóval hogyan tisztítsam ki? Segítsen valaki legyen szíves!
Köszi előre is!
Egyszerűen mosd ki vízzel. Ha a víz nem oldja le mert olajos szennyeződés, akkor benzinnel segíts rajta.
Előző 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 25 Következő
375 hozzászólás Oldal: 12 / 25