Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2342 hozzászólás Oldal: 12 / 157
Előző 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 157 Következő
Üdv !
B.U.É.K.!
Kerestem 1-et a műhelyben és megnéztem mi lehet a baj a tiéddel. Attól hogy rárakod a tetejét semmi nem változhatna, ha csak nincs széthullva és oldalról beszorítja a tető a mozgó alkatrészeket. A képen bekarikáztam és jelöltem azt a villa alakú kapcsoló mozgató kart ami ki tud ugrani el tud törni de lehet a ház deformálódott amit ráraksz. Ez a villa nagyon közel van a fedélhez és lehet szorítja azt.
Mikor elolvastam ezt a fórumot, amjd utána a használati utasítást, akkor jöttem rá, hogy a szivattyú a gyári hozamérték 1/3-át produkálja.

Ez alatt mit értesz ?

Csatolmányok

kicsit nagy a kép itt egy kisebb.

Csatolmányok

A gyári beállítás helyett (1,5-3,0) 1,5-2,0 határértékeken működik. Ami azt jelenti nálam hogy a 20 literes tartály esetén két kapcsolás között 2 liter a vízhozam. Szerintem elég kicsi. Megnéztem időközben a nyomáskapcsoló típusát: SK-IX. Nem Italtechnika PM5 van benne, amit csak ki kell csavarni és a másikat becsavarni. Közelről nézve egy hollanderes anya van a nyomáskapcsolón. Szóval a csere egyszerű kitekeréssel nem igazán lehet. A ház közel van a kapcsolóhoz, így nem engedi a sima kitekerést. Ha PM5-öt akarok, akkor egy közdarabbal kell megtoldanom, amit nem tudom hogy jó-e.
Üdv !
Igen a leszedás lehet problémás mert egy két dolog útban van. 1/4" os hollander van a PM 5 ön, nyugodtan berakhatsz közdarab csatlakozót neki csak mechanikailag legyen szilárd. (Nekem a búvárszivattyű vezérlésénél fél méter Festo cső és Festo csatlakozók vannak berakva és fali tartón van a kapcsoló.)
Így már értem az 1/3 hozamot.
Szia lalibátyó!

Kösz a tanácsot. Most hagyom a vízellátót, kb két hét múlva megyek ismét mamámhoz, aztán majd kicserélem PM5-re. Amúgy megtaláltam ez a nyomáskapcsolót a made-in-china.com oldalon. A kapcsoló tökéletes koppintása a PM5-nek.
Szerencsére nagymamám nem használ túl sok vezetékes vizet, így nem viseli meg a szivattyút a kapcsolgatás. Még mindig ragaszkodik a vödrös rendszerhez, mert az mondja úgy jobb a víz íze.

Még egy kérdés. Közdarabként lehet-e berakni derékszögű könyök csövet? Eléggé szűk a hely ott, mivel a szerelő szűkre hagyta a szívóágat, és csak kb 2 cm-re van a cső a kapcsoló házától. Kösz a segítséget.
Üdv !
Igen nyugodtan berakhatod a könyököt is. Inkább légtechnikával foglalkozó üzletekben kapsz 1/4" os könyököt esetenként pofátlanul drágán. Valóban az idősek sokszor ragaszkodnak a saját kút vizéhez, hiában az intelem, pedig többnyire nagyon szennyezettek a talajvizek. Az ásott kutak pedig biztosan fogyasztásra alkalmatlanok.
Nem lepődnék meg ha az Italtechnica cuccai is kínában készülnének :)
Itt is van minden a tűtől a repülőig :
http://www.aliexpress.com/wholesale/wholesale-pressure-switch/2.html?SearchText=pressure%2Bswitch&CatId=410604
Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van,hogy a házi vízmű amit édesanyám használ nagyon sűrűn kapcsol be,akár egy pohár víz kiengedése után is. A kérdésem az lenne,hogy mi lehet a probléma,hol és hogyan tudom ezt orvosolni? Gondolom le kell engedni a tartályából a vizet vagy levegőt kell bele pumpálni,de nem tudom hogyan álljak neki. Nem szereltem még házi vízművet vagy szivattyút ezért légyszíves "szájbarágósan" írjatok. :oops: A szerkezet egy HWW 1200/25-ös,24 literes tartállyal.
Előre is köszönöm!
Üdv !
Tehát akkor egy ilyen ?
hww1200_25.jpg
szivattyú
hww1200_25.jpg (6.58 KiB) Megtekintve 13006 alkalommal.

Szinte biztosan lyukas a membrán rajta, vagy az összes levegő elszökött a tartályból. Tételezzük fel hogy csak a levegő szökött el. A tartály másik végén ami a képen nem látszik van egy szelep. Ez középen egy műanyag burkolat alatt lesz valószínűleg. Olyan mint egy autókerék szelep. Ha megnyomod a szeleptűt akkor levegőnek kell jönni. Mi jön ha megnyomod ? (bízzunk benne hogy levegő)
Áramtalanítsd a szivattyút és nyisd meg a vízcsapot és hagyd is nyitva. A szelepen keresztül töltsd meg a tartályt levegővel 1,5 bar nyomásra.
(ha a vízcsapon levegős víz jönne ilyenkor vagy levegő, akkor lyukas a membrán)
Feltöltötted levegővel, ellenőrizd a nyomást pár perc múlva. (feltételezem hogy nem lyukas a membrán)
Szelepsapkát rácsavarod, vízcsapot elzárod és bekapcsolod a szivattyút. Ha a membrán ok akkor normálisan kell működjön. Ha nem így lenne írd meg mi történt és megyünk tovább. Írd meg mekkora nyomáson kapcsol ki és be.
Üdv!

Köszönöm a gyors választ. Valamelyik nap megyek édesanyámhoz és megcsinálom amit írtál,ha megvan megírom mi történt. Egyébként pont olyan a gép mint a képen amit belinkeltél.
Üdv
Ha membrán baja lenne akkor a tartály elején (ami látszik a képen) van az a fényes pajzs aminek a közepébe megy bele a cső, azt kell levenni. Nyomásmentesíteni (víz és levegő oldalon is :!: ) és áramtalanítani kell először. ezt követően a pajzsot rögzítő 6-8 db csavart kell kicsavarni. Így a pajzs lejön ( időnként jól odaragad azért) és kivehető a gumimembrán ami kb így néz ki :
membrán.jpg
membrán.jpg (1.13 KiB) Megtekintve 13138 alkalommal.

ezt kell cserélni. A csere után pedig megcsinálni a levegő feltöltést amit már leírtam, majd a beüzemelést.
Üdv lalibatyo!

A mai napon végigcsináltam mindent amit írtál,de nem tudtam felnyomni levegővel 1,5 bar-ra a tartályt (igaz kézi autóspumpával próbáltam) :oops: . Amikor pumpáltam sem levegő,sem levegős víz nem jött a csapból. Kivettem a membránt is és nem láttam,hogy bármi baja lenne. Ezután feltöltöttem a szivattyút vízzel és 10-15 perc szórakozás után fel is kapta azt és felnyomta 3,5 barig,majd kikapcsolt,1,5-nél pedig bekapcsolt. Kipróbáltam és kb 10 liter víz folyott ki és már kapcsolt is be a szivattyú + mikor engedtem a vizet figyeltem a nyomásmérőt és gyorsan ereszkedett vissza a mutató. Nekem ez még mindig egy kicsit gyors ki-be kapcsolásnak tűnik. Normális ez így vagy még van valami gond?
Üdv !
24 literes tartálytól nem kell többet várni, ez ennyit tud. Időnként ellenőrizd a levegő nyomást benne mert lehet szökik a levegő valahol. (áramtalanítod, vízcsapot kinyitod és amikor már nem folyik a víz akkor mérsz) Sajnos ezek nagyon vékony tartályok túl sokáig nem bírják, főleg nem egy párás környezetben. Találkoztam olyannal ami belülről koroodált el annyira hogy kilyukadt néhány év alatt.
Légtelenítés utáni szivattyúindítást is nyitott csap mellett csináld akkor előbb elkapja a vizet.
Üdv!

Ezentúl majd sűrűbben ránézek. Köszönöm a gyors válaszokat,sokat segítettél.
Sziasztok! Afelől érdeklődnék, h most költöznék 1 közműmentes házba, fúrt kút van, semmi adatát nem tudom, de sztem kb 10m-en lehet a szintje (nem túl magasan, mivel hegyoldal), kb. 12m emelőmagasság kellene csak, mi jöhet szóba? Másik megoldás (nagy a tetőfelülete) tartályba gyűjteném esővizet, és erre mi jöhet szóba? P.l erről mi a véleményetek? http://www.barkacsonline.hu/termek.php?termek_ID=890 (tetszik, h nem tartályos, mivel annyi nyűgét olvasom) köszi
Előző 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 157 Következő
2342 hozzászólás Oldal: 12 / 157