Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 112 / 157
A következő lenne a problémám: fúrt szegedi kutam van. Továbbá van egy Leo szivattyúm, melyre szereltek egy nyomáskapcsolót. A szivattyún visszacsapó szelep is van. A szivattyú 3 körös automata öntözőt lát el, körönként van egy mágnesszelep. Viszont van egy közvetlen kpe cső, mely végén vízkonnektor van. Ha áram alatt van a rendszer, akkor pontosan 3 percenként bekapcsol a szivattyú pár másodpercre. Mi lehet a probléma? Valahol szivárog a víz vagy szivattyú valamilyen elektromos probléma? Remélem tud vki segíteni
Gabi81
Nincs rugó a rendszerben ( tartály). Annyira pici a nyomáskapcsoló membrán tere hogy 1 csepp vízvesztés is nyomásesést okoz és kapcsol a szivattyú. Márpedig ez akár a lábszelepen is történhet és észre sem veszed.
set79
Hát annyira nem biztos. Ha az ősi szappanhabos szivárgás vizsgálat nem talált lyukat vagy levegő szökést a szelepnél vagy a membrán nyaknál ill a tartály testen akkor viszont biztos.
bono77
Tulajdonképp arra elég amit írtál.
lalibatyo írta: Gabi81
Nincs rugó a rendszerben ( tartály). Annyira pici a nyomáskapcsoló membrán tere hogy 1 csepp vízvesztés is nyomásesést okoz és kapcsol a szivattyú. Márpedig ez akár a lábszelepen is történhet és észre sem veszed.

lalibatyo!

Nos akkor mit tegyek? Eddig nem volt tartály a szivattyún! Elvileg így is működni kellene a rendszernek. Vennem kellene rá vagy...?
lalibatyo írta: bono77
Tulajdonképp arra elég amit írtál.

Hali!
Hát ez nem győzött meg, és indultam el vásárolni, de legalább eltérített tőle.
Esetleg megtennéd, hogy ajánlasz valami másik szivattyút, vagy kettőt, amit jobbnak tartasz, és érdemesebb megvenni.

Köszönettel: Norbi
Nos akkor mit tegyek? Eddig nem volt tartály a szivattyún! Elvileg így is működni kellene a rendszernek. Vennem kellene rá vagy...?

Hát erről az elméletileg - gyakorlatilag ról egész jó viccem is van :)
Elméletileg igen, gyakorlatilag az van amit írtál. Szóval tartály. Legalább egy pár literes fűtés tágulási - vagy szívás.
Hát ez nem győzött meg, és indultam el vásárolni, de legalább eltérített tőle.
Esetleg megtennéd, hogy ajánlasz valami másik szivattyút, vagy kettőt, amit jobbnak tartasz, és érdemesebb megvenni.

Alapvetően ez a számomra is elfogadható minimum. Nyilván a güde a gardener és társai felejtősek. A leo egy elég jól sikerült Pedrollo koppintás. Ennyi pénzért ez a legjobb.
Ön szerint van értelme a szivattyú elé rakni egy 10/1" os homokszűrőt?
Ha igen, akkor ez a leo 60/41 es elbírja ezt egyáltalán, vagy nagyobb kellene miatta?
Üdv
Arra hogy mindenféle rejtelmes hiba jelenségeket produkáljon egészen jó megoldás egy szívó oldal szűrő :) Homokmentes vizű kutat kell csináltatni inkább és nem a helyi barkácsszakkörrel hanem szakemberrel. A drága szerelvények védelmére a nyomó oldalra szokás szűrőt rakni de annak sem a folyamatos homoktalanítás a feladata. Nem egy olyan kút gépészetet láttam már ahol mindenféle ciklon rendszerű homoktalanítók és betétes szűrők garmadája volt beépítve ami többe került mint egy normálisan elkészített kút :) mégis évente cserélgették a fúvókákat.
Jó reggelt!Érdeklődnék a témában.Tegnap történt egy csőtörésem az eddig normálisan működő házi vízműves hálózatomban.Kerti csapom kiiktatásával,ami a rossz rész volt,újra nyomás alá tettem a hálózatot.Viszont azóta a fürdőszobában "pipil" a csap.A konyhában normális a nyomás,olyan mint volt.Szivattyú tartja a nyomást,nem kapcsol sűrűn.Mi lehet a probléma,talán membrán?
Üdv
Szennyeződés került a csőbe ami elakadt valahol, vagy leszakadt a szeleptányér valami elzáró szelepről.
Jó estét!

Segítséget kérnék...volt egy Grundfos JP4-45 típusú gépünk ami a vizet biztosította a házunkban és sajnos tönkre ment.
Mit ajánlanátok helyette ami hasonló jó de nem kerül egy vagyonba?
Esetleg ALKO 220V/1000W-os centrifugálszívattyú vagy Mr.Gardner??? ezeket ajánlották eddig de sajnos én egy cseppet se értek a dologhoz.

Előre is köszönöm
A gardener és más hulladékok kerülendőek. A szivattyúd 4,5 bart tudott tehát akkor valami hasonló kellene helyette.Én Pedrollo Elpumps esetleg Alko márkában gondolkodnék.
Köszönöm utána nèzek ezeknek márkáknak.
2343 hozzászólás Oldal: 112 / 157