Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 115 / 157
Gyapi
"Mosogató csöves" kutakban nem vagyok otthon nem is csinálom nem is javítom így nem tudok segíteni mi a jobb. Talán más valaki igen.
lalibatyo írta: Gyapi
"Mosogató csöves" kutakban nem vagyok otthon nem is csinálom nem is javítom így nem tudok segíteni mi a jobb. Talán más valaki igen.

Tisztelt Lali bátyó!
Köszönöm a válaszát!
Várom mások hozzászólását.
Azt szeretném kérdezni hogy Elpumps háivízellátóm van és mikor ki fogy a tartályból a víz nem mindjárt kapcsolbe csak zúg a motor és melegszik soká kapja el vagy meghajtom rajta a ventilátort a kondenzátor a rosz vagy mi lehet a hiba?Előre is köszönöm!
Üdv
Több oka lehet, a kondenzátor is lehet ludas, de laza villamos kötés törött vezeték is valahol. Sőt maga a motor is elpusztulóban lehet. Szorulhat a lapátkerék vagy a csapágy is.
Legegyszerűbb a könnyed futás(forgás) ellenőrzése. Ha zajos lenne akkor csapágyas. Ha ez ok akkor jöhet a kondi csere és az elektromos ellenőrzések.
lalibatyo írta: Üdv
Több oka lehet, a kondenzátor is lehet ludas, de laza villamos kötés törött vezeték is valahol. Sőt maga a motor is elpusztulóban lehet. Szorulhat a lapátkerék vagy a csapágy is.
Legegyszerűbb a könnyed futás(forgás) ellenőrzése. Ha zajos lenne akkor csapágyas. Ha ez ok akkor jöhet a kondi csere és az elektromos ellenőrzések.

Köszi Lalibátyo!És hogy tudom meg hogy a kondenzátor a ludas?Mert a motor nem zörög!
Vagy kiméred műszerrel, vagy kicseréled.
lalibatyo írta: Vagy kiméred műszerrel, vagy kicseréled.

Úgy néz ki Lalibátyó hogy most magától helyre jött vagyis a ventilátort kijebb húztam mert súrolódott a motorhoz akondi hófehér semmi égés nyom!
Üdv.
Van egy Einhell RGP 1300 Niro szivattyúm sajnos bekapcsolva maradt két napot. Szétszedtem és az első lapát közepe ki van törve ( remélem csak ennyi lenne a gondja). Azután érdeklődnék,hogy hol tudok hozzá alkatrészt venni.Most elég rossz hangja van , de az gondolom azért mert a lapát közepe ki van törve és az nem központos. Remélem a motor nem sérült( azt hogyan tudnám megnézni. )?
Javaslok egy lapátkerék és diffuzor (lapátkerék ház) cserét. És ha már szétszedted akkor tengelytömítést is ami kb 1500 HUF. A motor ha megy és nem melegszik akkor jó is. Viszont azon a 2 db 5-600 ft-os csapágyon ne múljék cseréld a motorban és lesz egy korrekt felújított darab. Aztán hogy hol kapsz lapátot diffúzort ? többek közt ezért is nem nagyon szoktam az Einhell-t javasolni.
Üdvözlök mindenkit!

Segítséget szeretnék kérni egy családi ház fúrt kútról való vízellátásához.
Az első kérdésem az lenne, hogy milyen szivattyút érdemes vennem ami el tudja ezt látni? A kút vízhozama elégnek tűnik(3/4-es slagon próbáltam egy kis einhell szivattyúval és 3órán keresztül nem volt gond. Nem homokol, nem gázosodik.
Úgy gondolom, hogy egy hasonló, de valamivel strapabíróbb(mondjuk pedrollo) szivattyú akár jó is lehetne, de nem tudom, hogyan kellene azt megoldani, hogy zuhanyzásnál ne legyen nyomásesés és ezáltal forrázás veszély. Van erre valami bevált fogás? A gyári 24l-es tartályok nem kicsik egy ilyen feladathoz?
Esetleg egy áramláskapcsoló tartály nélkül? Így mindig fix lenne a nyomás.
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Sziasztok!
Kerti szivattyúval kapcsolatban lenne egy kérdésem. Jelenleg egy Pedrollo JSWm 10MX szivattyúm van, de túl hangos, hajnalban zavaró, amikor beindul az öntözőrendszer. A szivattyú teljesen fel lett újítva, új csapágy, új tömítések, vízkő- és rozsdamentes lett, de még hangosabb lett, nem halkabb.
Tudtok ajánlani olyan típust, ami egy 4 körös öntözőrendszer vízellátását csendesen tudja biztosítani? Magyarul egy megbízható, de zajtalan szivattyú kellene, ami a házban lévő garázsban szépen halkan teszi a dolgát :)
Köszi:
Miki
Üdv
Hát lehet hogy annyira mégsem sikerült a csapágyazás, pontosabban a csapágyak minősége gyengécske. Az sem kizárt hogy a víz picit gázos és azért a "zörgés"
Az igazán csendes megoldás a búvár szivattyú azt tudom ajánlani.
lalibatyo írta: Üdv
Hát lehet hogy annyira mégsem sikerült a csapágyazás, pontosabban a csapágyak minősége gyengécske. Az sem kizárt hogy a víz picit gázos és azért a "zörgés"
Az igazán csendes megoldás a búvár szivattyú azt tudom ajánlani.

Helló!
A búvárszivattyú nálam szerintem nem használható, mivel a kutamból csak két cső áll ki, egyébként olyan az egész, mint egy kibetonozott vízóraakna. :)
Lehet visszahívom a csapázást csináló szerelőt, hogy ezt gondolja át újra akkor... Egyébként van olyan önfelszívó szivattyú, ami halk? Neten láttam, hogy a Gardenák között hirdetnek halk típusokat, de azt olvastam, hogy a minőségük nem valami jó...
A reklámoknak nem kell bedőlni :) Halk szivattyú nincs, legfeljebb halkabb :) Legfeljebb csinálsz "kutyaházat" hangszigetelőből a szivattyú köré, de a csövek akkor is átadják a hangot a falaknak.
de nem tudom, hogyan kellene azt megoldani, hogy zuhanyzásnál ne legyen nyomásesés és ezáltal forrázás veszély. Van erre valami bevált fogás? A gyári 24l-es tartályok nem kicsik egy ilyen feladathoz?
Esetleg egy áramláskapcsoló tartály nélkül? Így mindig fix lenne a nyomás.

A dolog ennyire nem egyszerű. Kell oda egy nyomás szabályozó szelep is és a rendszert hangolni kell. Esetleg frekvencia váltós szivattyú vezérlő ami meg nem occo.

http://szivattyu.com/webshop/vez%C3%A9rl%C5%91k-motorv%C3%A9d%C5%91k/vezerlok.html
2343 hozzászólás Oldal: 115 / 157