Szerző:
sanyi26 » szomb. feb. 11, 2017 2:18 pm
Sziasztok!
Jelenleg press control-ról megy a szivattyúm, csak öntözésre használom, tehát ha bekapcsol akkor megy egy jó darabig.
Tavasszal tervezem a házat is a szivattyúról üzemeltetni, de arra nem igazán egészséges a press control használta, minden kézmosásánál ki-be kacsolgat a szivattyú. Ezért az a tervem, hogy 80-120 liter közötti tartállyal és nyomáskapcsolóval rakom össze a rendszert, de ebben az esetben nincs megoldva a szivattyú védelme.
Ami ellen védeni szeretném:
1. ha nincs víz a kútban (mert pl. kirántja a szivattyú, vagy jártam már úgy is, hogy szétcsúszott a szívóoldal), akkor álljon le a szivattyú.
2. ha nincs vízelvétel (tehát minden csap zárva van) és a szivattyú nem áll le (pl. meghibásodott a nyomáskapcsoló, vagy kopott lapátok miatt nem tudja elérni a beállított kikapcsolási értéket), akkor a védelmi berendezés kapcsolja le.
Ezt a két problémát a press controll gond nélkül orvosolja, de ha jól gondolom, nyomáskapcsolót és press controlt nem lehet együtt alkalmazni.
A kérdésem az lenne, hogy van e olyan kütyü, ami megoldást jelentene mind a két problémára.
Az tudom, hogy az első problémát megoldja a szárazon futás gátló, de a második probléma megoldására még nem hallottam megoldást.
Köszönöm a segítségeket előre is!