Szerző:
Lacko » szer. aug. 16, 2017 11:37 pm
Kedves Lalibátyó. Hát sikerült összerakni a rendszert. Pedrollo plurijet 6/200 plussz 100 literes hidrofor nyomáskapcsolóval. Minden nagyon szépen megy, a nyomáskapcsolót is sikerült beállítani 4-6,5 bárig, így a renszer is szépen öntöz, tehát nincs ki-be kapcsolgatás, mivel 5,5 báron jár a masina az öntözés alatt. A hidrofort is felfújtam üres állapotban 3,5 bárra. Egy dolog viszont nagyon aggaszt. Mikor a pumpa nyomja fel a hidrofort és miután elérte a beállított 6,5 bárt, szépen kikapcsol, csakhogy a kikapcsolás után a nyomás rögtön visszaesik 5,5 bárra. És kikapcsoláskor 2 kattanás halható és a másik kattanásnál a pumpa egy kicsit megdobja magát. Az első gondolom a nyomáskapcsoló a másik viszont nem tudom mi lehet, mint mikor a pumpa falának neki koccantanék egy fém darabot. Bekapcsoláskor szintén ilyet ránt a pumpa. Ez normális ilyen nagy teljesítménynél, vagy valami szerelési hiba van? Nem voltam ilyen hangokhoz szokva az előző pumpámnál. Igaz az csak 2-4 bár között ingázott és a teljesítménye is csak a fele volt és 220 voltra ment. A bekapcsolást még a pincében is hallom, mert van egy kis rezonanciája a csővön. Pedig a pumpa a kert végében van a pincétől 50 méterre. Szóval ha tudnál segíteni ebben nagyon megköszönném. Ja a szívó oldalon semmi folytás nincs, csak egy visszacsapó, ami fent van a pumpa előtt. A vizet 4 méterről szívja (ami az üzemi szint) plussz kb 0,8 m vízszintesen a pumpáig. Lehet, hogy eggyel nagyobb dimenziójú szívócső kellene, mert kavitál? Most 5/4-es, amilyen a pumpa bemenetele is. Előre is köszönöm.