Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
375 hozzászólás Oldal: 15 / 25
Előző 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25 Következő
Annyit mondtak, hogy nem volt összerázva a benzin... visszavittem másodszor is bütykölt vele valamit a csóka, hazahoztam 2 kuglit levágtam vele a harmadikba belefulladt... lehet én vagyok a hülye de szerintem mostmár jogosan verhetem az asztalt hogy cserét kérek
Ez szerintem hülyeség, már amikor beleöntöd a benzinbe az olajat, akkor is keveredik, beöntésnél megint és használat közben, ahogy mozgatod a gépet, akkor is folyamatosan keveredik. Tehát elvileg nem kaphat a gép sokáig tiszta benzint. Gondolom azért összeráztad az olajat a benzinnel, nem a tankba öntötted az olajat a benzinre.
Szerintem nyugodtan reklamálj, ha elhajtanak, menj a fogyasztóvédelemhez és kérj szakértői vizsgálatot. Ha neked adnak igazat, minden költség a szervizé, forgalmazóé. (Remélem nem valami kínai hamisítványt sóztak rád Stihl néven. :evil:)
külön kannában lett keverve :) ami a furcsa hogy hengerfej+ dugattyú csere után is pillanatok alatt felforr .
hivatalos Stihl márkaboltban vettem
Akkor a bekeverésnél, beöntésnél és működés alatt annyira össze kellett keverednie az üzemanyagnak, hogy ne ettől álljon be a gép.
Mindenképp reklamáld meg, ez így nem normális helyzet, főleg hogy azután is túlmelegszik, amikor már figyelsz a keverékre.
sziasztok. van egy MTD 46/40-es fűrészem kb 1 éve használom de most bedőglőt..............van szikra... kap űzemanyagot...... mégsem inbul?????? : ha be indul nincs alapjárat és fullad de tő gázon jó és van erő! szét szettem a karbit,ki mostam a gyújtást de semmi!!! olyan lehet hogy a főtengely szímeríng ment szét?????
Üdv
Igen a jelenség erősen arra utal hogy a forgattyúsház tömítettsége nem tökéletes.
helló akkor csak a fő tengely szimeringet kel ki cserélni????
Üdv

Hozzáértőktől kérnék segítséget.

Létezik-e az hogy egy 1.9 le 3/8 os láncú (40 cm) kisgép jobban megy a vastag fában mint egy 3 le 0.325 láncosztású ( 45 cm). Mindkét gép Einhell de a 3 le csak belekap a fába aztán ha egy picit megfeszítem nyomni akarom már lefullad a kicsi gép meg megy, jó lassan , de folyamatosan egyformán. A nagyobb meg csak akkor hajlandó menni ha szinte csak súlya van rajta de akkor meg elég csiga. Kb 40-50cm-es fáról van szó.Igazából a nagyobb azért kellett volna,hogy gyorsabban menne a vágás.De hát nem megy a 3 le bemutató gépként volt árulva de kiderült,hogy raklapos gép, lehet hogy ki van a lelke, vagy ezek újként is ilyen gyengék? A kicsi gépet újként vettem azzal nincs is baj. Lehet hogy befaragtam a 3 le-s géppel?
A lánctól nagyon sok függ. Ha kopott, vagy rosszul lett megélezve, nem kap bele az anyagba, csak nyammog rajta.
Egy 3 LE-ős gépnek már nagyobb lökettérfogatú motorja kell legyen, amitől még jobban kell vágnia, mert nagyobb a nyomatéka is. Ha ennyire fullad és erőtlen, akkor lehetséges, hogy már kihajtották a lelkét, vagy nem megfelelő keverési arányú üzemanyaggal használták, és a korához képest jóval kopottabb a motor. Nyugaton nem vacakolnak, ha a vevőnek gondja van az áruval akkor kicserélik - ha nem bizonyítható egyértelműen a nem megfelelő használat. Ezeket hozzák be élelmes kereskedők bagóért és árulják bemutatódarabként.
ernő írta: helló akkor csak a fő tengely szimeringet kel ki cserélni????

Nagy valószínűséggel igen, + a tömítéseket.
Plaszlo írta: A lánctól nagyon sok függ. Ha kopott, vagy rosszul lett megélezve, nem kap bele az anyagba, csak nyammog rajta.
Egy 3 LE-ős gépnek már nagyobb lökettérfogatú motorja kell legyen, amitől még jobban kell vágnia, mert nagyobb a nyomatéka is. Ha ennyire fullad és erőtlen, akkor lehetséges, hogy már kihajtották a lelkét, vagy nem megfelelő keverési arányú üzemanyaggal használták, és a korához képest jóval kopottabb a motor. Nyugaton nem vacakolnak, ha a vevőnek gondja van az áruval akkor kicserélik - ha nem bizonyítható egyértelműen a nem megfelelő használat. Ezeket hozzák be élelmes kereskedők bagóért és árulják bemutatódarabként.

Köszi szépen erre gondoltam én is ha nagyon finoman engedem akkor vág, de ha egy picit is ráfogok épp egy kicsit vagy megemelem a gépet ahogy a másiknál is szoktam már akad és nem megy a lánc, ha vissza engedem akkor felpörög, de ha megint belekap a fába ugyanaz a jelenség.
Igazából azért akartam ilyet hogy gyorsabban tudjak darabolni, de hát ez csak úgy vagy még úgy sem vág mint a kisesebbik. Akkor erre ráfaragtam ezek szerint, Most úgy néz ki visszakapom az árát, csak a posta költséget bukom, de soha többet ilyet. Akkor ezek nem bemutató darabok, hanem használt gépek amiket több gépből raknak össze kicsit átverés szagú ez a bemutató gép történet.

Bár az eladó állítja hogy jó a gép ő vágott is vele, csak azt nem mondta mekkora fát mert ugye 5-10cm-es fát lehet hogy visz de ahhoz meg minek 45cm-es lap meg ekkora gép. A lánc az jó ha elindul és vág akkor szép nagy forgácsot szed ki, és géppel lett élezve a a lánc .
Akkor valószínű, hogy a tényleg géppel van gond. Ki lehet fogni jó darabokat is és lehet szívni vele. Szerencse kérdése. :?
Plaszlo írta: Akkor valószínű, hogy a tényleg géppel van gond. Ki lehet fogni jó darabokat is és lehet szívni vele. Szerencse kérdése. :?

Udv Mindenkinek!
Nem lehet, hogy a melyseghatarolo nagyon le lett reszelve?
Forgácson látnod kell, mennyit kap le fából.
Elvileg a lánc jó a tulaj is vágott vele ő is reszelte hozzáértő, aztán mire idejött kezdődött minden elölről, én hozzá sem nyúltam úgy raktam össze ahogy visszaküldte, szerinte 30 centis fákat úgy vitte mint a vaj, nálam bele ment a fába aztán megállt, szinte rá sem fogtam ha nagyon óvatosan vágtam akkor meg nem haladt, akkor jó forgácsot vitt ki. Úgyhogy szerintem valami nincs rendben velük, az ember küldött egy másik "bemutató" darabot ami egy leharcolt géphez hasonlított aztán azt mondta pöcre indul majd én a szomszédommal másfélé órát birkóztam vele mire elindult pedig a szomszéd sem egy ma kezdet autószerelőként dolgozott onnan ment nyugdíjba. Gyertya csere és úgy indult na ez is ugyanúgy vágott, de ha ennyire gyengék ,akkor meg nem kell mert arra van egy kicsi ami ennél sokkal jobban vág. Most ott vagyok ,hogy elvileg visszaadja pénzt. Ja és még annyit a bemutató darabokról,hogy mindkét gépet úgy küldte ,hogy a láncfék az más színű volt mint ami a típusra jellemző lenne. Tudom ez nem számít de ez is bizonyítja,hogy több gépből vannak összerakva kitudja milyen a motorja. Ja és még valami az egyiknek a karburátorjának a légszűrővel érintkező résznél a széle le van törve és annyi finom port szív be,hogy kézzel ki lehet törölni a karburátorból. Gondolom ez nem normális jelenség , hát ilyen lehet a henger is.
Előző 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25 Következő
375 hozzászólás Oldal: 15 / 25