Szerző:
lalibatyo » szomb. feb. 01, 2020 1:20 pm
A szegecselés szerintem nem megoldás. el van vékonyodva az anyag a lyuk körül abba a szegecs ideig órág áll meg ha meg is áll. Én cserélném ha az enyém lenne, ügyfélnek meg pláne. Az dokumentálhat aki tervezhet kutat ( mérnök) vagy aki szakmunkás vízkótfóró, tehát van végzettséget igazoló bizonyítvány az dokumentálhat. Hogy a régi mesterednek van vagy nincs végzettsége engedélye stb hogy ezt vállalja is sajna nem tudom. EÍlég sok az "önjelölt" kútfúró ( péknek tanult, ma parkettás, holnap kútfúró) sok van a jófogáson és többnyire ezek írják fel a kocsijukra is hogy kútfürás
A 101/2007 rendelet ( 13. paragrafus) vonatkozik a személyi és tárgyi feltételekre :
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0700101.kvváltalános szabályok :
1. minden kút vízjogi létesítési engedély köteles;
2. a házi vízellátást, háztartási vízigények kielégítését szolgáló, csekély
(500 m3/év alatti) vízkivételű, talaj- vagy parti szűrésű vizet csapoló kutak engedélyezése ügyében a helyi jegyzőhöz kell fordulni;
3. az előző pontba nem tartozó kutak engedélyezését a területileg illetékes katasztrófavédelmi hatóság végzi.
A kutak engedélyezésével kapcsolatos három legfontosabb jogszabály a következő:
1. „A vízgazdálkodásról” szóló 1995. évi LVII. törvény;
2. „A vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról” szóló 72/1996. (V. 22.) Korm. rendelet;
3. „A vízjogi engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentáció tartalmáról” szóló 41/2017. (XII. 29.) BM rendelet.