Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2342 hozzászólás Oldal: 17 / 157
Előző 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 157 Következő
Üdv
sok bizony :) Elvileg a használatiban kéne lenni adatnak ha nincs akkor a bekapcsolási nyomás környékére kellene beállítani, ez általában 1,5 bar.
Sziasztok egy olyan problémám lenne hogy van egy PEDROLLO hidroforom van a szivócsöben is víz de nem akarja a vizet a házba nyomni nem tudom mi lehet az oka ha valaki tudna tanácsot adni nagyon hálás lennék köszönöm!
Üdv !
Ez egy önfelszívós szivattyú lesz. Lehet megtévesztő az elnevezés de ezek akkor önfelszívók ha van víz a szivattyú házban. Ez az összes önfelszívósra igaz. Tehát van légtelenítő csavar(ok) a szivattyú házon amin keresztül kell bele vizet tölteni. Cálszerű úgy légteleníteni a rendszert hogy a szivattyú ne dolgozzon nyomás ellen tehát a vízcsapot nyitva hagyni. Ha így sem sikerülne akkor a lábszelep ragadhatott le vagy valami más baj van. Írj vissza mi történt.
Ha a ház alatt épületet értesz akkor persze más logika mentén kell indulni ezért kicsit bővebben írd le mit ellenőriztél és tapasztaltál.
Üdv lalibatyó!

Igen ez egy régi parasztház a kút 8 éves és most cserben hagyott.Próbáltam légteleníteni de így sem megy valamiért nem szívja a vizet minden t kiprobáltam már amit csak lehetett pumpáltam is légtelenitettem de semmi.Már nem tudom mi lehet a baja.Mondták azt is,hogy lyukas a szívócső de nem ereszti a vizet sehol.Probáltam végig ütögetni a szívócsövet hátha a szelep a gond de így sem megy segítséged elöre is köszönöm.
Üdv !
Attól hogy nem ereszti a vizet még szívhat levegőt a szívócsövön valamely csatlakozásnál. Sajnos ennyi információ alapján csak az lenne a javaslatom hogy nézesd meg hozzáértővel azt a rendszert. Az ütögetés és a levegő pumpálás itt nem segít sajnos. Az sem kizárt hogy a szivattyú tengelytömítése kopott és ott levegősödik folyamatosan a rendszer. Talán ha pár képet kapnék hasznosabb ötleteim is lennének.
lalibatyo írta: Üdv !
Mielőtt belemennénk a rendszer jobbításába kérdeznék még. Kpe csőnek látszik a szívócső és jól látom hogy a képen nem látható visszacsapó szelep ? Hová van beépítve most visszacsapó vagy lábszelep? Mekkora a szintkülönbség a szivattyú és a víz közt ? Milyen a kút ( ásott fúrt vagy vert) ? Ha fúrt akkor milyen vastag a béléscső ? A kút mennyire bővizű és homokmentes e a vize ? A szivattyú alatt csepeg e a víz vagy állandóan teljesen száraz a tartály azon része?

Helló! Igen, kpe cső van berakva. Kútban van lábszelep, semmi más. Különbséget nem tudom megmondani, de szerintem nem több mint 5-6 méter. A kút egy ásott kút, 11 gyűrű van lent, abból 2 látszik ki. Alja sóder, úgyhogy homok egy szem sem. Ma már megint elég sűrűn kapcsolt, ezért megmértem, és már csak 9 liter víz jön ki kapcsolásig. Szivattyú ház alatt vizzes a tartály, és vízcsepp is látható. Pár napja bele botlottam, valami olyasmi rendszerbe, hogy ha megnyitok egy csapot, akkor egyből kapcsol a szivattyú. Erről tudsz mondani nekem valamit? Előre is köszönöm!
Üdv !
Sajna akkor tengelytömítés baja van a szivattyúdnak ha vizes a szivattyúház alatti rész és ez magyarázat is lehet az időnkénti levegősödésre ami rosszabodni fog,sőt ha esőztetős módon tölti a tartályt a szivattyúd akkor akár a levegő is ott szökik el a rendszeredből. Ha megcsináltad amit mondtam a levegő feltöltéssel kapcsolatban akkor bizony valahol nagyon szökik a levegő ebből a rendszerből aminek alaposan utánna kellene járni. Sajnos neten keresztül nem tudom ellenőrizni neked így magadnak kellene tüzetesebben átvizsgálni. A kúttal kapcsolatban arra voltam kíváncsi hogy kiszolgálja e a kút rendesen ezt a szivattyút de azt kell mondjam nem az a baj. A szívócső alján a lábszelep rendben, annak ott a helye ennél a megoldásnál. A nyomó ágba a szivattyú után egy visszacsapó szelep megszüntetné azt a jelenséget hogy kinyitod a légtelenítő csapot és plafonig vág ki a víz a tölcsérből. Viszont ennek a beépítése nem egyszerű feladat célszerszámok nélkül. Esetleg az is lehet baj hogy az a lábszelep sem zár mindig jól.
Igen van ilyen vezérlő, presscontroll néven (is) fut, több márkanév alatt is és nagy árkülönbségekkel. Korábban itt is írtam róla ha visszaolvasol megtalálod.
http://nimbusz-kft.hu/index.php?page=termekek&fokat=Kert%E9szeti%20term%E9kek&kat=Szivatty%FAk&alkat=Szivatty%FA%20kieg%E9sz%EDt%F5k
http://www.szivattyubolt.hu/226-aramlasszabalyzok.html
A képen 3 fázisú motornak tűnik a tiéd, így lehet hogy rossz hírem van mert csak 2 fázisú motorhoz jó amikkel én találkoztam eddig. Viszont kellő szakértelemmel lehetne vele vezérelni egy mágneskapcsolót ami már a 3 fázisú motort is működtetheti.
Még annyit az átfolyásos vezérlőkhöz ( presscontroll) hogy nem abba a rendszerbe való ahol óránként 10 nél is több alkalommal kiengednek egy pohárnyi vizet. Ez (szerintem) oda való ahol naponta 5-10 alkalommal nagyobb mennyiségű vizet vesznek ki mert a gyakori kapcsolgatást a szivattyúk nem szeretik.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni!

Van egy AL-KO 601 típusú hidroforom, télen lekötöttem a hálozatról és a héten visszaszereltem. A következő tüneteket produkálja:
- a szivattyú szív, az óra szerint 3 bar nyomást tud - viszont a nyomáskapcsoló nem kapcsol ki,
- nyomáskapcsoló hibára gyanakodtam ezért vettem egy vadonat újat,
-még mindig nem kapcsol ki,
-szétszedtem a nyomáskapcsolót- manuálisan rásegítettem hogy elengedjen 3 bárnál, ez meg is történt a szivattyú leállt,
-elkezdtem elengedni a nyomást és 1,6 bárnál szépen behúzott a nyomáskapcsoló és elindult a szivattyú, de ki megint nem kapcsolt,
-ezután a nyomásállító anyán lazítottam hogy alacsonyabb nyomásértéknél kapcsoljon ki/be - így se történt semmi, tünetek ugyan azok,
- nyomáskapcsoló gyári értékei 1,4 - 2,8 bar.

Elképzelni sem tudom mi lehet a hiba oka - ha valaki találkozott már ilyen jelenséggel, vagy tudja mi lehet az oka, akkor várom segítő válaszát!

Köszönettel: omb
Üdv !
Jó vonalon indultál de nem jó sorrendben. Először víztelenítsd a tartályt majd ellenőrizd hogy az az 1,5 bar levegőnyomás meg van e a mambrán mögött. Ha nem lyukas a membrán és sikerült beállítani akkor következik a nyomáskapcsoló. (Javítottam egyszer egy rendszert annak lyukas volt a tartálya amin az összes levegő elment azért nem kapcsolt le, de mivel kb 1 nap után vették észre szinte felforrt a szivattyúban a víz ezért az összes műanyag elem annyira eldeformált hogy kuka lett az egész. ) Mindkér csavaron állítani kell de a nagy rugóst az csak lazítanod kell ha a felső nyomást akarod alacsonyabbra állítani. Ne feledd a házivízműveden sem a mérőóra sem a nyomáskapcsoló nem hitelesített így ezek az értékek csak tájékoztatóak. Ennek a szivattyúnak illene tudni a 3,5-4 bar végnyomást. Ha kiderülne hogy a tartály és a membrán rendben a nyomáskapcsoló rendben, de mégsem kapcsol ki akkor sajnos a szivattyút kell felújítani vagy cserélni hogy a szükséges nyomásértéket produkálni tudja.
Tudom mindez hihetetlenül hangzik mert leállítottál egy jó szivattyút ami az állásban romlott el.
Köszönöm a gyors választ lalibátyó!

A nyomás elvileg rendben, a tartály szinte teljesen új - szivárgásvizsgálóval végigfújkáltam a lehetséges eresztési pontokat.
Marad a szivattyú :(

Bár még egy tünetet észrevettem:
Feltermeltem a nyomást, nyomáskapcsolót kézibe átnyomtam, hogy leálljon. Kihúztam a tápfeszt és elkezdtem leengedni a vizet, a nyomás szépen egyenletesen csökkent a bekapcsolási értékig, majd a nyomáskapcsoló elengedett (a motor indult volna ha fesz alatt van) és ekkor a nyomásmérő hirtelen 0-ra esett, mintha egy lefuvatószelep lenne - ez kb. 1,5 bárnál volt.
Gondolom a nyomásnak folyamatosan kellett volna csökkenie tovább, nem pedig hirtelen 0ra esni.
Esetleg erre vmi ötlet?

Köszönettel: omb
Üdv !
Mint írtam nem hitelesítettek ezek az eszközök de ügyes észrevétel amit írsz. Annyi a trükk hogy van egy zárt rendszered (a membrán) ebben a víz. Ezt úgy nyomja a levegő hogy nem érintkezik a vízzel. Tehát amíg áramlik ki víz (tud összeszűkülni a membrán) addig azt a nyomást méred amivel a levegő nyomja a vizet. Abban a pillanatban mikor már nem tud szűkülni a membrán mert elfogyott a víz egyből 0 nyomás lesz a víz oldalon ( a víz összenyomhatatlansága miatt) annak ellenére hogy a levegő oldalon még mindig 1,5 bar van. A dolog visszafele is igaz, 1,5 bar nál nagyobb nyomás kell hogy a levegőnyomás ellenében tágulni tudjon a membrán.
Ha biztosan jó a tartály és rendben a levegő töltöttsége akkor átmenetileg a nyomáskapcsoló buherálása lehet megoldás de kell hozzá türelem. Sajnos ezt a típust fénykorában is csak 3,5 barra specifikálják így elég kevés a tartalék szivattyúkopás esetére. Ha cserélnél lehet érdemesebb lenne másik szivattyút választanod.
Üdvözletem Mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van (vagy volt :( :D ) egy AL-KO Jet 800/MC szerkezetem.
Sajnos a télen lent maradt az aknában és a felső részén szétnyomta a fagy a műanyag részt.
Az alábbi linken meglehet nézni miről is van szó.
A kérdésem az lenne hogy lehet e valami módon javítani? Vagy cserélni azt a részét?
Ha tud valaki megoldást azt elfogadom. Esetleg linket ahonnan rendelhető alkatrész hozzá.
Köszönöm előre is a segítséget.
Nyíregyháza és környékén bárhová elviszem ha megoldható.

A link ahol megnézhető:
Kód: Egész kiválasztása
https://picasaweb.google.com/fekete.55/Szivattyu?authkey=Gv1sRgCPb6xvCxgd2GoQE&feat=directlink
Üdv !
Köszi a képeket !
Ez elég rosszul néz ki. Sajnos nem ragasztható mert valami ragaszthatatlan műanyagból készül. Egyszer egy Gardenával végig próbáltam szinte mindent de nem sikerült. Könnyen megeshet hogy nem csak a ház hanem a diffuzor és a lapátkerék is megszenvedte ezt a telet, illenék tengelytömítést is cserélni ha már szétszeded ennyire, és mindezt összeadva megeshet hogy komolyabb summa lesz a vége, arról nem beszélve hogy más fém szerelvények is szétfagyhattak ami majd nyomás alatt mutatja meg magát. Tehát hamar lehet a végszámla majdnem egy másik szivattyú ára. Talán Vaterán és más hirdetési helyeken találsz olyant amin esetleg a motor leégett és abból felújítható a tiéd. Itt is próbálkozhatsz, lehet megrendelésre megszereznek mindent hozzá http://www.szivattyu.neet.hu/index.php?categoryID=466
Itt szerintem biztosan lesz megoldás a problémádra:
Pent-Szi Bt.
8042 Moha, Ifjúság u. 8.
Telefon: 06-22-596-143
Amit én sem tudnék megcsinálni ide vinném :) de neked kicsit messze lesz. Szerintem valamelyik üzletben ahol árulnak AL-KO szivattyút kérdezd meg hogy a lakhelyedhez közel ki a szervize. Ez a garancialevélben is benne van.
sziasztok!

Szeretném kérdezni, van egy brio2000 áramláskapcsolóm ami ki-be kapcsolgatja a szivattyút. Ha a szivattyút kihúzom akkor is kapcsolgatja a szivattyút kapcsoló mágneskapcsolót. Szerintetek elromlott a brio2000? Van valakinek gondolata,h mi lehet a baj?

köszi a segítséget
üdv
Előző 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 157 Következő
2342 hozzászólás Oldal: 17 / 157