Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 19 / 91
Előző 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 91 Következő
Szia!
Miért kell 20 percet alapjáraton járatni? Nem tesz jót neki.
Nézd meg a regulátort, nem szorult meg, vagy nincs valami ami gátolja a mozgásában.
Sziasztok!

Először is hosszas olvasás után sem találtam pontos választ/leírást a problémámra.
Egy 4 ütemű fűnyíró (Electrolux R460SP), olajcsere után, a motor nem pörög fel rendesen. A leengedett olaj korom fekete volt kb 2dl jött kibelőle. Én kb 5 dl töltöttem bele, ettől teljesen tele lett (a betöltőnyílás szintjénél volt.)
A beindítás után kb fél percig normálisan pörög, a hangja jobb, bár érzésre egy kicsit alacsonyabb fordulaton. Fél perc után, elkezd a fordulat hullámozni, (a regulátor folyamatosan és egyre jobban szabályozza), visszaesik alapjáratra majd felpörögne és ismét szabályoz a regulátor. Olajcserénél nem volt túlzottan megdöntve a fűnyíró. (Olvastam itt hogy a túlzott megdöntéskor kiakadhat a regulátor). Ha az ujjammal egy picit rátartok a regulátorra akkor szépen beáll a fordulat.
Arra gondoltam hogy sok olajat töltöttem bele, ezért leengedtem belőle, most kb 3-4 dl van benne. A levegőszűrőt benzinben mostam ki. Olajcsere elött pörgött rendesen, nem volt ilyen baja.
Remélem tudtok segíteni. Készítettem egy videót:
www.fantazia.comlu.com/1.avi
A levegőszűrő is lehet az oka, kimostad a sok koszt, most több levegőt kap és ezért változik ennyire hirtelen a fordulatszáma, a regulátor meg próbálkozik. Szivacsos levegőszűrőt nyomkodd át egy kevés tiszta gépolajban és utána próbáld ki. Az én gépem is szokta így jelezni a levegőszűrő állapotát.
Sziasztok.

Köszönöm a tippet Plaszlo! Végül is sikerült megtalálni a pontos hibát. A regulátor kar ami a dekniből kijön (a videón az ujjammal hozzáérek) kb 2 mm-et tud mozogni, a tengelyénél (ki-be)
Ha be van nyomva, akkor működik rosszul. Ha kihúzom tökéletesen működik (valószínűleg tisztításkor benyomtam)
Köszönöm a hozzászólásokat mégegyszer!
Örülök, hogy megtaláltad a hiba okát. A videón láthatóan jól tudott mozogni a regulátor kar, ezért nem erre tippeltem elsőként. Úgy látszik benyomva kicsit szorul a tengely, ezért volt ilyen nagy a szabályzási kilengése.
Sziasztok!
Régebben jártam erre egy ezeréves Tecumseh ügyben.. de az azóta el van ásva a műhely mélyére. :D
Most viszont hozzá jutottam egy "Tecumseh vantage 35"-höz. Régóta állt ez, karbi tisztítás után sikerült életre keltenem. Most már könnyen indul, viszont a regulátor része nem volt bekötve. Gugliba elég sok képet találtam erről a tipusról... szerencsére. :) Egyik képen láttam, hogy két pillangó szelepes karbi van rajta, de nekem viszont csak egy van. Most csak simán a gáz van bekötbe, de nem az igazi a motor fordulatszabályzása... Össze-vissza mozog az alapjárat. A regulátor nincs bekötve, de a konzol meg van ami a karbi fölé megy, meg a rudazat is. A rudat ide kel rakni ami a képen van?? http://www.google.hu/imgres?q=tecumseh+ ... x=61&ty=41

Valamint akkor a gázt hova kössem? mert ha rákötöm a konzolra akkor az tökre nem lesz kapcsolatba a pillangó szeleppel. :D tehát valami kapcsolatot kéne csinálni a pillangó szelep és a konzol között. Ez hogyan lehet gyárilag?? :D Valamint a regulátor karjánál van egy rugó is azt nem tudom hogy hova való!? :D

Remélem érhetően fogalmaztam, és köszönöm előre is. :) :D
Üdv!
Pedig a konzolra kerül a gázbowden. A konzol előfeszíti a regulátort és a regulátor mozgatja a pillangószelepet. Nem olyan rég szedtem szét az enyémet, de pontosan már nem tudom felidézni. Ha jól emlékszem a regulátorról két rúd megy a porlasztó felé, egyik a konzolhoz, a másik a pillangószelephez közvetlen.

DSC06533.jpg
DSC06533.jpg (500.53 KiB) Megtekintve 11313 alkalommal.
Fűnyíróból az olajat le akarom cserélni, de a fűnyíró alján lévő leeresztő csavar olyan mint az inbuszkulcs csak 4 lapú.
Hol ehet ilyen kulcsot kapni?
Dugókulcs csatlakozó vége nem jó hozzá?
Talán szerszámos üzletben kapsz hozzá, csak mérd le a laptávolságot. Esetleg te is megoldhatod ha van hozzá vasanyagod, köszörülsz egy ilyen méretű idomot.
Milyen szög ideális a fűnyíró kés élezéshez?
Gyalukés élezővel 40°-ba köszörültem, éles mint a penge.
Látod, ezen sosem gondolkoztam, megéleztem, oszt hajrá. :D Biztos jó lesz.
Köszi a segítséget... Ma is szenvedtem vele, de nem sokra jutottam sajnos... Menni már ugy ahogy megy, NYÍRTAM VELE FÜVET IS!!!! :lol:
De regulátor nélkül. Gáz az bowdenes.. eléggé érzékeny meg nem tudom... :D Nem is nagyon értek hozzá meg panelházban lakom és nem nagyon díjazzák a lakók a minden napi 1 órás küzdelmet vele... :D Úgy érzem szerelő lesz a vége... :)
Ha nem annyira sürgős, a hétvégén megpróbálom lefényképezni az enyémet a légszűrőház nélkül, talán úgy már világos lesz a regulátor bekötése.
Plaszlo írta: Ha nem annyira sürgős, a hétvégén megpróbálom lefényképezni az enyémet a légszűrőház nélkül, talán úgy már világos lesz a regulátor bekötése.

Azt megköszönném. :) Igazából elvileg meg van minden, két rudazat, rugó. Csak bekötni nem tudom. :D
Közben neten találtam a regulátor részéről képeket, és sikerült is bekötni. :D Most már "jónak" lehetne mondani, de ugyan az a problémám mint ami itt volt nem olyan rég egy kolegánknak. :) Hullámzik a fordulat. Egyszer fent, majd lent. Ha huzom a gázt, akkor magas fordulatnál hullámzik, ha vissza engedem, akkor pedig alapjáratnál. Kb. ugyan ezt csinálja: http://www.youtube.com/watch?v=N7PwlTiC6kk Csak egy picit lassaban. A tengelyem nekem is mozog ki-be kb. 2mm-t, de hiába próbálkoztam vele, ugyan úgy csinálta. Valami ötlet?? :(
Előző 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 19 / 91