Szerző:
nnorbi99 » szomb. ápr. 23, 2011 9:03 am
A lelkiismeretem 100%-osan tiszta a használatával kapcsolatban. Esővizet szivattyúzok, abban nincsenek kavicsok, viszont ha vannak is, a szivócső végén (ahol van a lábszelep) van egy szűrőkosár, valamint magán a házi vizművön is van egy finom szűrő, ami tiszta. Direkt olyant akartam venni, amelyikben van beépitett szűrő, mert tudom, hogy szűrő nélkül sokkal hamarabb elkopnak a forgó részek.
Az van, hogy még nincs letéve az aknába a helyére, mert még át kell ütni az esővizgyűjtő beton falát. Most úgy "használom", hogy délutánonként amikor locsolni szeretnék, kiviszem a szerszámosból a vizművet és ráteszem az esővizgyűjtő beton tetejére, majd ott üzembe helyezem (a szivó és nyomó csöveket ráteszem, és feltöltöm vizzel). Szerintem az is okozhatja, hogy nem éri el a 4 bar nyomást zárt csapoknál, hogy minden nap egy új üzembehelyezés és emiatt nem légtelenitődik ki teljesen a rendszer. Ezt onnan gondolom, hogy amikor öntözök, néha egy kisebb adag levegő is kijön a locsolópisztoly végén.
A nyomáskapcsolót nem szeretném állitgatni, sem újat venni rá, mert az garanciavesztéssel jár, erre pedig 3 év garancia van.
Megvárom, mig leteszem az aknába, és az összes csapot, vezetéket beteszem a rendszerbe (hiányzik még egy kerti csap valamint egy csatlakozás a WC-öblitésnek), és ha azután is nem vagy csak nagyon lassan éri el a 4 bar-t, akkor viszem szervizbe.