Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 21 / 91
Előző 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 91 Következő
A regulátor működik rajta? Ez szabályozná a fordulatszámát a motornak, terhelésnél emeli a gázt, ha túlpörögne, visszaszabályoz. Ha a regulátor kiakad, vagy az egyik rugóval, illetve rugótartóval történik valami, megváltozik az üzemi fordulatszám. Ezt kellene leellenőrizni, hogy kézzel a porlasztónál próbálod a fordulatot csökkenteni a pillangószelep zárásával és a regulátor ellenáll-e a kísérletnek és vissza akar szabályozni, vagy semmit nem érzel közben.
Nekem nagyon alacsony lett a fordulatszáma a fűnyírómnak és kiderült valaminek nekitoltam a gépet, ami elhajlította a feszítőrugó tartóját. Visszahajtva rögtön megemelkedett a fordulatszám.
Nem, valószínűleg nem működik a regulátor, mert ujjal szabályoztam, úgy rendes fordulaton pörgött, de ha elengedtem visszaállt a legmagasabb fordulatszámra.
Ha leszedem a burkolatot, tudok ott állítani valamit? Mert laikus vagyok és még csak azt sem tudom hogy néz ki maga a regulátor... :roll:
Mitévő legyek...?! :roll:

Csatolmányok

Üdv!
A regulator a gép oldalából kiálló kis tengely, amire fel van rögzítve az L alakú regulátor kar. A fényképen jobb oldalon.

regulator2.jpg
regulator2.jpg (50.65 KiB) Megtekintve 16184 alkalommal.

Ezt a regulátor kart egy rugó húzza alapállásba, és egy rúddal csatlakozik a pillangószelep karjához. A gázbowden egy vezérlőkarhoz, vagy tárcsához csatlakozik és egy rugón keresztül csatlakozik a pillangószelep vezérlőkarjához, amihez a regulátor rúdja is. Ha gázt adsz, a bowden elfordítja a fő vezérlőkart, ami a rugón keresztül elfordítja a pillangószelep vezérlőkarját és egyben a regulátorkart is kimozdítja alapállásából. Ahogy emelkedik a fordulatszám, a regulátor egy re erősebben próbálja visszavenni a gázt,vagyis visszaforgatni a pillangószelep vezérlőkarját, így csökkentve a gázadást. Amikor csökken a fordulatszám, a regulátor ereje is csökken és így a gázbowden által megfeszített rugóval a regulátor ereje egy egyensúlyi állapotba kerül, tartva a fordulatszámot, míg a terhelés meg nem változik. Ha növekvő terhelés hatására csökken a fordulatszám, a regulátor kar ereje is csökken, így a gázbowdennel vezérelt rugó el tudja mozdítani a pillangószelepet nagyobb gázt adva, míg el nem éri a megfelelő fordulatszámot, ahol a regulátor nem engedi tovább növelni.
Amennyiben nem érzel semmilyen ellenállást a regulátorkar felől, akkor vagy rosszul van összerakva, vagy kiakadt, eltört a röpsúlyos regulátor, így nem tudja mozgatni a regulátorkart.
A kép nem a te gépeden lévő rendszert mutatja, valamit kerestem a neten. Sajnos elég sötétre sikerült a kép a gépedről, nem tudom jól kivenni az alkatrészeket. Ha tudsz tegyél fel világosabb képeket, amin jól látszanak az alkatrészek (több oldalról), mert elég sok variáció létezik a Briggs motorokon. Van ahol jobban megbonyolítják a vezérlést kiegészítő karokkal.
Kicsit késve bár, de csak most tudtam feltenni a képet.
Leszedtem a burkolatot, de én nem látok semmit... kinézetre (amennyire látni lehet) rendben van, vagy csak én nem látom a hibát?
Esetleg vegyek egy új légterelőt?
A karbit leszedtem, kifújkáltam, megtisztítottam, azért nincs a képen.
Megnéztem a pillangószelepet is, annál is úgy tűnik minden ok.

ui.:az lehet probléma, hogy néha adtam neki egy kis üzemanyag adalékot(Metabond)?

Köszönöm!

Csatolmányok

Látszólag tényleg rendben van, kivéve a karbi hiányát. :wink:
Neked a másik fajta regulátorod van, ami a hűtőventilátor légmenyisége alapján szabályoz, nem a röpsúlyos. A szabályzó műanyag lapát könnyen mozog a tengelyén?
Ez úgy működik, hogy a hűtőlevegő eltolja a lapátot és az a rugók ellenében zárni próbálja a pillangószelepet. Még arra gondolok, hogy a szabályzó rúd ami a regulátortól jön, rossz helyre csatlakozik a porlasztón és ahelyett, hogy zárná a pillangószelepet, inkább kinyitja jobban. Ezt nézd meg ha visszaszerelted a porlasztót, hogy ha távolítod a lapátot a motortól, akkor zárni, vagy nyitni akarja a pillangószelepet. Ehhez nem kell beindítanod a gépet, csak a rudazat és rugók működését modellezd le. Tehát alacsony fordulaton a lapát a motorhoz közel van, a rugók nyitják a pillangószelepet. Minél jobban eltávolítod a motortól a lapátot, annál nagyobb erővel dolgozik a rugók ellenében és zárni kezdi a pillangószelepet. Ha nem a hozzávaló rugókat rakták rá, akkor nem tud jól működni a szabályzás.

ui: a Metabondtól ennyire nem táltosodik meg, a szerkezet csökkenti a benzin-levegő mennyiséget így csökken a teljesítménye a motornak.
Helló mindenkinek! van egy 1200w-os elektromos fűnyirom, motortekercselés kell neki,mer leégett. Kiakarom venni a motort a házból,kicsavartam minden csavart ami a házhoz van rögzitve, meg a kést is lecsavartam.de még mindig nem tudom hogy emeljem ki a tokból a motort mer a forgo rész közé benyulik a háznak egy része, hogy letet még a motort jobban szét szedni hogya forgo részt kitudjam venni?
Fel tudsz tenni erről egy fotót? Nem hiszem, hogy a motort szét kellene szedni a kivételhez.
Sziasztok!
Honda GV100 motoros benzines fűnyiróról mi a véleményetek. 4,5 LE-sként árulják, aztán itthon rákeresve döbbentem meg, hogy általában 3 LE-seket találtam szinte... Elég lenne az számomra egy kb 30*50m-es területhez?
Üdv!
Én még rosszabb adatokat találtam a Honda GV100 motor kezelésijében: 2.0 LE 4200-as fordulaton.

http://www.actionenginesinc.com/index.php?option=com_content&view=article&id=110:honda-owner-manual-gv100&catid=39:owner-and-repair-manuals&Itemid=58

A K1-es változat már kicsit jobb: 2.6 LE, de a egész motor 97 ccm-es.

http://www.actionenginesinc.com/index.php?option=com_content&view=article&id=110:honda-owner-manual-gv100&catid=39:owner-and-repair-manuals&Itemid=58

Úgy tűnik a 4.5 LE kicsit túlzó adat, ilyen teljesítménynél 50 cm, vagy nagyobb késsel vannak felszerelve a fűnyírók.
Ez így elég kevés 1500 m2-es területre. Mekkora a kés hossza?
Nem tudom pontosan, mekkora a kés (elv 46cm, nem mértem le, és bent hagytam a cégnél), miért kérdezed? Nem enyhén tulzás ez a 4.5 Le, de hát el kell adni az árut.. Mit takar, hogy kevés lesz nekem, mit fogok megérezni rajta, hogy 2 LE-vel kevesebb? Nem volt még dolgom ilyen gépezettel, ezért az amatőr kérdések.
De erősen túlzásnak tűnik, a neten talált Honda kezelésikben leírt adatokhoz képest. Kérni kellene hozzá olyan dokumentumot, vagy keresni olyan adattáblát rajta, ami igazolja az állítás szerinti teljesítményt.
A korrekt gyártók megadják azt a terület intervallumot, ahol gazdaságosan és kényelmesen lehet használni a gépet. Egy nagy teljesítményű gép felesleges egy kicsi kertbe, míg egy kis teljesítményű géppel kényelmetlen és időigényes egy nagyobb terület nyírása.
A késméret azért lényeges, mert minél nagyobb teljesítményű és nyomatékú a motor, annál nagyobb kést bír el és egy menetben annál nagyobb felületet képes levágni. Egy nagyobb lökettérfogatú motornak nagyobb a nyomatéka, nagyobb kést bír el. Teljesítményt lökettérfogat és fordulatszám növeléssel lehet elérni, míg nagyobb nyomatékhoz már elég nagyobb lökettérfogat is, nem kell hozzá nagy fordulatszám. Így a motor sokkal hosszabb élettartamú lesz.
Én is ugy gondoltam, hogy erős tulzás volt, csak leirva nem ugy ment át. :) Az a probléma, hogy nem helyben vettem, nem én mentem érte, és ugy informált az eladó, hogy 4,5Le-s, ezek alapján jó vételnek tűnt... Azért nyugtass meg, hogy igy is jobban jártam vele, mint egy elektromos 1500w-ossal pl. Hogy időigényesebb, nem probléma, max nem szaladni fogok vele, csak kényelmes léptékben.:) áh, ez most kiboritott azért... na mindegy. igy jártam... Remélem azért ha a teljesitménye nem is annyira, az élettartama, és megbizhatósága kárpótol valamennyire.
Találtam egy ilyet: http://epitkezes-otthon.teszvesz.hu/ker ... 74985.html hát ennél biztosan hosszabb a kés rajta, valami hasonló lehet... http://www.youtube.com/watch?v=qwhe6Oh_oLc
Nézd egy elektromosnál mindenképp jobb vétel, mert nem kell kerülgetni a kábelt. :wink:
A linkeken lévő gép kiskertekbe való, ránézésre egy kisebb villannyal megegyező méret, de a képek csalhatnak. Nekem fele ekkora kertem van, ebből levonható a ház, szaletli, utak, veteményes kiskert, de így is 1 óráig tart egy ennél nagyobb benzinessel lenyírni. Ugyanez a kis elektromossal dupla annyi idő, igaz ott a kábelt is kerülgetni kell és kétszer annyit kell üríteni a kosarat. A Honda motorokat a Briggs-nél is jobbnak tartják, az áruk mindenképp ezt mutatja.
Röviden jó kis gép, de 1500 m2-re nagyobb lenne ideális. :roll:
Valószinűleg erről a gépről beszélek: Honda HRG 413. GV100as motor, 2,6LE, 41cm-es kés.
Előző 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 21 / 91