Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 21 / 157
Előző 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 157 Következő
Üdv
Mindent ugyan úgy csináltam, és elsőre fel is vette a vizet.

Ez jó hír !
Hát így látatlanul megmondani nem könnyű de van esélye a rossz forgásiránynak is. Elvileg a szivattyúházon kell lennie egy nyílnak ami mutatja, de a régi forgásirányát ha feljegyezted az is jó. Az azonos bekötés viszont nem biztos hogy ugyanazt a forgásirányt adja 3 fázisú gépeknél. Persze könnyen lehet hogy a tengelytömítésnek sem tett jót a sok állás. Ebbe még biztosan nem csúszógyűrűs tömítés van, hanem szimering vagy tömszelence. Én szétszedném és ellenőrizném azt a tengelytömítést. Ha szimering van akkor cserélném ha tömszelence akkor felújítanám. A szimeringfutó felületek lepucolását sem szabad kihagyni.
Ha sikerült javítani a szivattyút nem szabad hogy használat során vizes legyen alatta a tartály.
KÉRDÉSEM LENNE VAN EGY FÚRÓT KÚT ANNÁL A SZIVATTYÚ MI LEHET A BAJ HA A SZIVATTYÚ IS MEG A KÚT IS LEENGEDI A VIZET ÁLLÍTÓLAG A LÁBSZELEP AZ HOL TALÁLHATÓ HOGY LEHET KICSERÉLNI
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM
Üdv
Ez elég kevéske információ igy csak találgatni tudok általánosságokban. Talán egy kép arról a kútról kézi pumpáról és a szivattyúról nem ártana vagy egy bővebb leírás. A szívócsövön van a lábszelep és annak is az alján a kútban. Ha nem olyan a kútkiképzés ahol utólag lehet szívócsövet beépíteni ( a béléscső a szívócső) akkor a szivattyú elé szokták rakni de láttam már a szivattyú után is beépítve, sőt elé is utánna is. Estedben valószínűleg a kútban a szívócső alján lesz mert ha látható helyen lenne azért elég jól felismerhető darab még nem hozzáértőnek is.
Helló!
Van egy 5 lépcsős házi vízművem, egy fúrt kúthoz, és az lenne a problémám, hogy ha beindítom az öntöző rendszert kb. 1 percig tökéletesen nyomja a 3,8 bart utána olyan hangot ad mintha elfogyna a víz és a nyomás is elmegy, ha kikapcsolom az öntözőt tökéletesen felnyomja a felső értékig és kikapcsol. Ha simán csak slaggal locsolok akkor lemegy a nyomás bekapcsol és fel is nyomja a felső kikapcsolási értékig és ki is kapcsol folyamatos locsolás mellett(slagos). Nem tudom elég információ e ennyi, vagy volt e már hasonló hiba? Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv
Így első olvasatra az a baj hogy túl sok szórófej van a rendszeredben ami több vizet kienged mint amit a kutad tud. Így annyira lecsökken a szint a kútban hogy levegőt szív be a szívócsövön a szivattyú. Két dolgot tehetsz az egyiket kitalálod szerintem :) a másik pedig hogy megnöveled a szívócső hosszát. Ezzel ugyan csoda nem fog történni de legalább nem fog levegőt szívni a szivattyúd hanem fokozatosan beáll arra a mennyiségre amit a kút tud. Persze csak pisilni fognak a szórófejek valószínűleg. Ha a szívócső most is több mint 10 méter akkor valami tömítetlenség lesz valahol a szívó oldalon.
(Egyenlőre abba hogy gázos a kút ne menyjünk bele.)
lalibatyo írta: Üdv
Így első olvasatra az a baj hogy túl sok szórófej van a rendszeredben ami több vizet kienged mint amit a kutad tud. Így annyira lecsökken a szint a kútban hogy levegőt szív be a szívócsövön a szivattyú. Két dolgot tehetsz az egyiket kitalálod szerintem :) a másik pedig hogy megnöveled a szívócső hosszát. Ezzel ugyan csoda nem fog történni de legalább nem fog levegőt szívni a szivattyúd hanem fokozatosan beáll arra a mennyiségre amit a kút tud. Persze csak pisilni fognak a szórófejek valószínűleg. Ha a szívócső most is több mint 10 méter akkor valami tömítetlenség lesz valahol a szívó oldalon.
(Egyenlőre abba hogy gázos a kút ne menyjünk bele.)

Köszi, de sajnos nem a víz mennyiségével van a baj, az van kb 5m vízoszlop van a 120 as csőben és van utánpótlás is most lett kitisztítva a kút mert elfogyott a víz, de amikor elfogyott szörcsögött most nem szörcsög, és elvileg nem tud falsot szívni , van egy szűrő bekötve a szívó ágba ez bezavarhat ilyen formán? A szívó fej kb 40 cm el van a kút aljától ami kb 8 m és alap helyzetben már 2,5 m van víz.
Üdv
A szűrő lehet gond de akkor a kút sem a legjobb ha eltömítheti a szűrőt. Amúgy simán leszívhatja ezt a kutat az aljáig az a szivattyú. Próbáld meg direktbe szívatni rövid vastag slaggal kézi szórófej és minden szűkítő nélkül hogy a lehető legtöbb víz jőhessen ki minél hamarabb. Mérd le a hozamot 10 perc után. ( leméred hogy egy ismert űrtartalmú edény pl egy diszperzites vödör amit előtte megmértél pontosan hogy hány literes mennyi másodperc alatt telik meg) Ha így nem tudja leszívni akkor valóban másutt keresendő a baj tehát az öntöző rendszerben. Várom a beszámolót.
Üdv mindenkinek. Légyszi segítsetek nekem.
Van egy 2m átmérűjű 10 m vízoszlopú, a vízszint 3-8 m között változik.
Eddig volt bent egy Alko házi vízellátó. Sajnos a műanyag járókerék tönkrement, az elgázosítás miatt gondolom eldeformálódott.
Új házi vízellátót tervezek venni. Milyet ajánlotok, esetleg nem lenne e jobb ha búvárt vennék. Hidroforost szeretnék, hogy a csap nyitásakor bekapcsoljon és fontos, hogy a kertben meg tudja forgatni az öntöző fejet, ami vagy 50 méterre van.
Üdv !
Én a búvárt preferálom, némi többlet költség árán az ember egy csomó problémától szabadul meg. Főleg olyannak előny ez aki nem is műszaki beállítottságú. Az alko tartályát és nyomáskapcsolóját megtartva (persze csak akkor ha jó) különösebb nehézségek nélkül vezérelhető egy búvár a kutadban. Erre a célra szerintem a pedrollo olcsóbb kategóriás ásott kút szivattyúja jó választás.
http://www.szivattyubolt.hu/220-asottkut-szivattyuk/101-pedrollo-top-multi-2-szivattyu.html
Igen de a búvárokról hallottam, hogy nem tudják a 4 bar nyomást előállítani.
Sziasztok!

Pedrollo szivattyúm motor ventillátora elég hangos már (7-8 éves a gép), ne foglalkozzak vele, ha működik, vagy lehet valami kenéssel ezt a hangerőt csillapítani, vagy cserélni az egész ventit?

köszi
Igen de a búvárokról hallottam, hogy nem tudják a 4 bar nyomást előállítani.

Ha a csatolt linken található választékot áttanulmányoztad volna olyant is találsz ami 20 bar nyomást tud :)
Pedrollo szivattyúm motor ventillátora elég hangos már (7-8 éves a gép), ne foglalkozzak vele, ha működik, vagy lehet valami kenéssel ezt a hangerőt csillapítani, vagy cserélni az egész ventit?

Nem a vintillátor lesz ott hangos hanem a csapágy. Egyszerűen megnézheted, lekapod a motor burkolatát hátul és leveszed a lapátot a tengelyről. 1-2 percet gond nélkül ki kell bírjon míg meggyőződsz.
lalibatyo írta:

Nem a vintillátor lesz ott hangos hanem a csapágy. Egyszerűen megnézheted, lekapod a motor burkolatát hátul és leveszed a lapátot a tengelyről. 1-2 percet gond nélkül ki kell bírjon míg meggyőződsz.

Köszi a tippet, én is úgy értettem hogy a csapágy hangos. Ha az zörög, mit tudok tenni? Nem feltétlen egy új vásárlása lenne a cél, első körben.
Sziasztok,üdvözlök mindenkit!

Segítséget szeretnék kérni jómagam is,mint sokan mások.Visszaolvasgattam a beszélgetések nagy részét,de a gondomra nem találtam megoldást.Adva vagyon egy házi vízművem,aminek ugye a szivattyúja egy hagyományos kerti locsolószivattyú,az alja meg a tartály.Mivel locsolásra nem tudom használni,lévén 1,4-2,8 bar a szabályzott érték,amin nem is szeretnék változtatni,a szivattyú viszont 4,3 bar-t tudna,ha egy gömbcsappal leszakaszolnám a tartályról.A gömbcsap beszerelését a flexibilis tömlő és a tartály közé terveztem.Véleményem szerint így a szivattyú folyamatosan üzemelne egy viszonylag magas nyomáson,ami elég lenne nekem a locsoláshoz és ami nem utolsó szempont,stabil nyomás lenne.Ha így egy időzítő kapcsolóval esténként bekapcsolna mondjuk 3x fél órára,boldog ember lennék.Erről a beavatkozásról érdekelne a véleményetek,ismét írom,nem fogom eltekerni a nyomásbeállító csavarokat,mert ez a gép stabil így ,mint egy atomóra és nagyon szépen ellátja a gépeket,wc tartályt vízzel.Még egy kérdés,ha ezt megteszem,akkor a nyomásszabályzó belezavar-e avagy sem?Ha jól agyalok,mivel így a nyomás folyamatosan 1,4 bar alatt lenne,folyamatosan menne a szivattyú,míg az időzítő le nem kapcsolja.Hát Uraim,ezen gondjaimra kérném a véleményeket.
Előre is köszönöm:Higany
Előző 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 21 / 157