Szerző:
BalintD » szomb. márc. 14, 2015 4:09 pm
Kedves hozzáértők!
Szeretnék venni egy láncfűrészt, itthoni használatra főleg, részben tüzifavágás, részben kertkezelés, részben pedig méhészet területén kisebb takarítási munkák.
Nem akarok és fogok vele évi 20-30 köbméter fát sem feldarabolni (mivel arra szalagfűrészem van és azért az kevésbé szemetel szóval részemről tüzifa darabolására mindig is a láncfűrész előtt lesz.
). De mondjuk azt mondanám, hogy olyan évi 10-15 köbméter gallyfán kellene átfutnia. Mivel szüksége van a mobilitásra, csak a benzines jöhet szóba (egyébként se vagyok kibékülve ilyen eszközöknél a lengő kábelekkel).
Csak belépő kategóriás gépeket néztem, Dolmar, Makita, Husqvarna, Partner, Stihl gepek kozul. Lenyeges szempont, hogy kornyezetemben ezeket aruljak/forgalmazzak boltok, ezekre van lenyegeben szervizlehetoseg is.
Dolmar (nem is jegyeztem meg pontosan a konkrét típust, amit itt találtam), nem tetszett, mert maga a felső markolat az nem fém, hanem kompozit/műanyag az egész, rögzitési ponton lattam, megkocogtattam, hallani lehetett, hogy nem csak borítás az. Ár: 61.900 Ft
Husqvarna 236 - márkaboltba voltam/néztem, igazábol szimpatikus, jó ellátottság alkatrészből, hivatalos márkaszervíze is van a közelben, emiatt a márka maga is nyerő helyzetbe kerult nálam. Ár: 60.900 Ft
Partner P360S - ezt láttam a mai napon, mezőgazdasági boltban, gyári láncvezető már alapból cserelve van rajta (megkérdeztem miért, válasz: szar a gyári nagyon, ezért is drágább, mint egyébként ez a modell), úgy árulja a bolt, de nem használt a gép. Oregon kerult rá ~36 cm körüli lehet talan, ráadasul rovidebb is, mint a gyári (nem is probléma igazaból). Ez is tetszetős számomra. Ár: 44.800 Ft. (akciósan most)
Más márkát nem is nagyon néztem. Stihlbol nem volt készleten most az ilyen belépő kategóriasakbol, szóval azt nem tudtam kézbefogni.
Véleményeket szeretnék a márkákról/típusokról, ismervén a felhasználási körülményeket.
Köszönöm!
Bálint