Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
1364 hozzászólás Oldal: 23 / 91
Előző 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 91 Következő
Borati,
egy 30k-ás fűnyíró is lehet jó, nem kell feltétlenül rossznak lennie. Az enyém 5 éve megy gond nélkül, anno az is 30k körül volt. (persze akkor többet ért ennyi pénz, de nem is volt még ilyen dömping a fűnyírókból, tehát eleve drágábbak voltak a nagy márkák).
Ott valami más gond lehet, üresen annyit nem fojthat a szűrőház, ha nincs valahol beszűkülve, vagy eltömődve. A porlasztókat eleve úgy lövik be, hogy beleszámítják a légszűrő fojtását. Próbáld a benzinszintet csökkenteni az úszónál, valószínűleg nagyon magasan van, vagy nem ehhez a motorhoz való karbi van rajta.
Plaszlo írta: Borati,
egy 30k-ás fűnyíró is lehet jó, nem kell feltétlenül rossznak lennie. Az enyém 5 éve megy gond nélkül, anno az is 30k körül volt. (persze akkor többet ért ennyi pénz, de nem is volt még ilyen dömping a fűnyírókból, tehát eleve drágábbak voltak a nagy márkák).
Ott valami más gond lehet, üresen annyit nem fojthat a szűrőház, ha nincs valahol beszűkülve, vagy eltömődve. A porlasztókat eleve úgy lövik be, hogy beleszámítják a légszűrő fojtását. Próbáld a benzinszintet csökkenteni az úszónál, valószínűleg nagyon magasan van, vagy nem ehhez a motorhoz való karbi van rajta.

Köszi de hidd el ki lett tisztítva,nincs eltömődve. Azt tudom ,hogy kell neki hivatalosan fojtás ami a légszűrőt jelenti de az mint írtam nincs benne.A benzinszintet nem állítottam még mert elég jónak ítéltem(gyárilag ez a karbi volt rajta még nem buherálták) de megpróbálom.Egyébként marha bosszantó,hogy nincs egy benzincsap se rajta.Nyilván akkor már túl drága lett volna...
Nézd, ha fullad a motor levegőhiánytól, akkor nem kap eleget, mert valami lefogja, vagy túl sok benzint kap. Nem egy bonyolult légszűrő, annyira nem fojthatja le üresen, hogy a motornak fulladnia kelljen. Valószínűbb, hogy valamiért túl sok benzint kap, ezt fennakadt úszószelep is okozhatja. Valami előzménynek kellene lennie, ami kiváltja a jelenséget.
Igen, egy próbát megér. Köszi!
Plaszlo írta: Nézd, ha fullad a motor levegőhiánytól, akkor nem kap eleget, mert valami lefogja, vagy túl sok benzint kap. Nem egy bonyolult légszűrő, annyira nem fojthatja le üresen, hogy a motornak fulladnia kelljen. Valószínűbb, hogy valamiért túl sok benzint kap, ezt fennakadt úszószelep is okozhatja. Valami előzménynek kellene lennie, ami kiváltja a jelenséget.

Hát kár ,hogy nem voltál ott mikor azzal kezdtem hogy kipucoltam a karbit.Nem akad fenn a tűszelep semmi.Az úszó meg műanyag nem igazán lehet állítgatni.Az előzményéről nem tudok semmit. A tulaj azt mondta füstöl.kb ennyit.De most nem foglalkozok vele.Majd pár nap múlva.
Ha nem pont olyan a porlasztó, mint amilyen volt rajta, működhet? A négyüteműekhez nem nagyon értek, de a Robi 55-ös kapagépemen Babetta porlasztó van, és tökéletesen működik.
Amennyiben lökettérfogatban és teljesítményben nincs nagy eltérés a fűnyíró és a porlasztó eredeti motorja között, gond nélkül működhet.
SZIASZTOK !!
Van egy TEKUMSEH fűnyíróm, használtam kaptam. Szétszedéskor, széttesett a berendezése. Kérdésem, a szelepvezérlés beállításal kapcsolatbann. Hol kell lennie a dugatyúnak, a vezérlés fogaskereken, meg van egy juk jelzés. A főtengelyen nemláttam semmit.

Köszönöm : JIMMY47
Ha nincs más jelzés, akkor főtengely egyik fog meg van köszörülve, és az lesz a jelzés. Ezt kell a vezérműtengelyen lévő két pont közé illeszteni.
Írtam régebben, hogy van egyTecumseh fűnyíróm, és az a baja, hogy ha rá van téve a levegőszűrő ház, nem pörög föl. Nos, valószínű, hogy meg van a hiba oka! A porlasztón lévő szívató guminak semmi köze hozzá, mert annak is van a közepén egy lyuk. Az enyém csurig volt öntve olajjal, és ha oldalra fordítottam, szépen felépörgött, és fekete füsttel kidolgozta a fölösleget. Azóta szépen üzemel.
Klassz! Erre biztos nem gondoltam, hogy csurig van olajjal! De ez van: hiányos előzményekből fals diagnosztika. :?
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már ilyen kérdés, csak nem tudtam tüzetesen végigolvasni az összes hozzászólást. Ti milyen olajat használtok/ajánlotok négyütemű fűnyírókba?
Eleinte használtam Husquarna SAE30-ast, azzal elég nehézkesen indult. Utána vettem Briggs SAE30 motorolajat, talán az egyetlen egyfokozatú motorolaj a piacon, ami API SJ minősítésű. Ezzel szépen ment a motor, egy bajom volt vele: használat utáni olajszint ellenőrzésnél a pálcán látszott, hogy enyhén habosodik az olaj, ami nem feltétlenül jó.
Idén kipróbáltam autó olajcseréből maradt Castrol EDGE 5W30-as olajat, ezzel hidegebb időben is gyönyörűen indult. Viszont azt olvastam, hogy ezek az olajok vízhűtéses motorokhoz vannak tervezve, így léghűtésesekben a magasabb hőmérséklet miatt megéghetnek. Így gyakrabban ellenőriztem az olajat. Enni nem ette a gép, de fél szezon alatt az aranybarna színből szinte feketére váltott a színe. Most ez vagy annak a jele, hogy szépen tisztítja a motort, vagy valóban túl meleg van, és megégett. Biztonság kedvéért lecseréltem.
Most Liqui Moly SAE30 fűnyíró olaj van benne, de ezzel még nem használtam. A Briggs olajjal ellentétben ez "csak" API SG-s.
Üdv!
Én eddig a MOL-nál és barkácsáruházakban kapható MOL négyütemű motorolajjal használtam, de mivel most fogom az autóban is az olajat lecserélni, így most GM motorolajat fog kapni a fűnyíró. :wink:
Ezek nem nagy teljesítményű gépek, nem lesz olyan forró az olaj, hogy megégjen. Felteszem nem reggeltől estig nyomod a gépet ebben a forróságban.
Pont ezért lepődtem meg az olaj színén, mert nem volt sokat használva. A Briggs olaj egy teljes szezon alatt nem volt ennyire sötét színű.
Akkor lehet, hogy egyszerűen csak jobban tisztította a motort, Briggs olaj meg nem vette fel ennyire a koszt, és ottmaradt a motorban/olajtartályban.
Feltételezem, ha romlik az olaj minősége, akkor annak van valami látható jele. Nehezebb indulás, picit hangosabb működés, esetleg híguló olaj miatt fellépő olajfogyás.
Előző 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 91 Következő
1364 hozzászólás Oldal: 23 / 91