Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 23 / 157
Előző 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 157 Következő
Üdv
Ez egy komolyabb kútnak tűnik már :) Teljes mélységig csövezett és alul dugóval ellátott a béléscső ? Homokmentes a vize ? Mekkora a hozama, van e adat az üzemi vízszintről ? A pontosság végett a 15,5 méter hogy értendő ? A talaszinttől ennyire van a víz teteje vagy ennyi vízoszlop van az alán?
Egy lapátkerekes csőbúvár 50-100 literes tartállyal már kielégítő komfortérzet mellett kiszolgál egy házat.Ezen kívűl már csak kiegészítőkre van szükség. Néhány hónapja egy korábbi hozzászólásomban be is raktam a képét egy hasonló megoldásnak. 550 watt teljesítmény tartomány elegendő, attól nagyobb akkor kell ha valami komolyabb öntözőrendszert is akarsz üzemeltetni aminek 30 liter/perc ( normál vízhálózat) felett van az igénye. A kút pontos adatai nélkül egyenlőre nem javasolnék konkrét típusokat.
Üdv lalibatyo!
Köszi a gyors választ. A kút emlékeim szerint végig lett csövezve, hogy mi van az alján azt nem tudom. Most mértem le a mélységét egy kötéllel amire egy kilós súlyt tettem. A vízmagasság az aljától mért 15,5 méter. Hogy mi az üzemi vízszintje arról nincs fogalmam, de a membrános szivattyúk nem tudták eddig szárazra szívni. Kb. 25 éves a kút és nem homokos. Az madaras áruházlánc szórólapján, a múlt héten láttam egy csőszivattyút 25 ezerért ez indította el a fantáziám, annyira kedvezőnek tűnt az ára. Egy ilyen szivattyú (vagy valami minőségibb) + egy 50-100l-es tartály akkor megoldás lehet. Tartályt hol nézzek és milyen ez a tartály? Olyasmi mint amit a barkácsboltokban látni, házízéllátó néven, csak nagyobb? Köszi a kedvességed.
Üdv
Hát nem is csoda hogy a membrános nem tudta leszívni mégis csak bő 30 métert kellett emelnie. A madaras szivattyújára mások is ugrottak az ismeretségi körömből aztán kapni senki sem kapott. Túl szép lenne ennyiért jót és megbízhatót kapni :) Szóval a szokásos választ kapták "sajnos már elfogyott" A versenyhivatal is megbüntette már egyik másik láncot az akcióban meghirdetett de nem kapható árucikkekért talán ideje lenne ismét szétnézniük hogy ne csak "hülyítés legyen" az az akció abból kiindulván ha már elmész a boltba úgyis veszel valamit.
No maradjunk az eredeti kérdésnél :)
Tehát valami olyan szivattyú kellene ami 6 bar vagy az felett tud mert ha 40 méterről nyomja akkor 4 bar maga csak a magasság és még spriccelnie is kellene. Simán el tudom képzelni hogy egy 20-25 literes vízelvételnél le fog esni a vízszint 40 méterre.
Tartályt komolyabb szivattyús boltban kapsz sőt mindent ami kell. Összehasonlításul itt is körülnézhetsz de biztosan lesz ettől olcsóbb is.
http://www.szivattyubolt.hu/310-hidrofor-tartalyok.html
Szivattyúból talán ez kellene :
http://www.szivattyubolt.hu/211-csokut-szivattyuk/76-pedrollo-4blockm-2/10-csokut-szivattyu.html
Ez 40 méterről még elfogadható nyomást tud és a szállítása is elbír egy komolyabb szórófejet is. Magasabb árkategóriákban ettől jobbak is vannak persze.
Ha biztosan jó a kút és komolyabb nyomást szeretnél a szórófejen akkor ez lenne az ajánlatom :
http://www.szivattyubolt.hu/222-4-csobuvar-szivattyuk/77-pedrollo-4blockm-2/13-csokut-szivattyu.html
Magasabb árkategóriákban ettől jobbak is vannak persze.
Remélem a kutad ki tudja szolgálni :)
Üdv. lalibatyo!
Köszi a tanácsokat és a linkeket. Most már csak el kell indulnom és megvásárolnom a berendezést. Ha lesz valami gondom, bajom, akkor megkereslek.
Köszi ismét.
Szeretném megkérdezni mi annak az oka,hogy ki-be kapcsol a nyomáskapcsolóm?ezt úgy kell elképzelni,hogy a motorom lent van 8 méter mélyen és még onnan a szívó csövem 8 métert a földben van egy tartályom a motor fölött 9 méterre és ezen van a nyomáskapcsoló.Ha megengedem a vizet egyből kapcsol a motor és megy amíg el nem zárom a vizet utána amíg nem tekerem maxra a kapcsolót ki be kapcsol ha tud segíteni valaki kérem írjon!
Üdv
Nyomáskapcsolód vagy szivattyú vezérlőd van ? Mit tekersz maxra ? Valami képet dobnál fel ? Természetesen nem normális a műödés de a megoldás sokféle lehet.
ezt úgy kell elképzelni,hogy a motorom lent van 8 méter mélyen és még onnan a szívó csövem 8 métert a földben van egy tartályom a motor fölött 9 méterre és ezen van a nyomáskapcsoló.

Ezt lerejzolnád vagy részletesebben elmagyaráznád ?
P5260429.gif
ez a kapcsoló
P5260429.gif (18.6 KiB) Megtekintve 8664 alkalommal.
erre kéne megoldás előrre is kőszönöm!

Csatolmányok

Üdv
Úgy látom nincs nyomásmérő a rendszerben (vagy a képen nem látszik) pedig az a tájékoztató adat ami leolvasható lenne a be és kikapcsolás pillanatában fontos lenne. Ez egy nem gumimembrános tartály így a víz és a levegő egy térben van. Szerintem nagyon kevés levegő van már abban a tartályban, ezért is elég egy pohárnyi víz kiengedése hogy kapcsoljon. Kellene levegőt betölteni a tartályba. Ha visszaolvasol volt egy hasonló tartály mint ez ott leírtam részletesen miképp kellene csinálni. Lehet hogy épp a nyomáskapcsoló az ahol e levegő megszökött ráadásul nyomásmérő nélkül el lett tekergetve így a jóég mondja meg mekkora nyomáson kapcsolgat és szintén nincs senki aki ezt így be is állítja a szokásos 1,5 - 2,8 értékre, ezért kellene egy új nyomáskapcsoló és egy mérőóra is ebbe a rendszerbe. Egyébként épp csökkenteni kellene a kikapcsolási nyomást nem pedig növelni, tehát a nagy rugón lévő anyát lazítani kellene.
Sziasztok,üdvözlök ismét mindenkit!

Lalibátyó,nemrég kérdezgettelek egy házivízmű ügyében,amin ki szerettem volna iktatni a puffertartályt.Jelentem,megtettem,de nem hozott eredményt,alig nyom a szivattyú tartály nélkül is.Ma szétszedtem a vízművet,mert hamar leesik a nyomása is meg a szállított mennyiség is.Ismerős szerint hátha a tengelyen elmozdult vagy elszakadt a stift,ami a lapátot fogja.Nem ez volt,szépen forog együtt a motorral.Felpumpáltam a puffert,tartja a nyomást,de azért kivettem a ballont,a vasban nyoma sincsen víznek,tehát nem lyukas a gumi.A visszacsapó szelep rendesen csattan az ásott kútban,ott szűrő is van benne.Kérdem én,mi lehet ezzel a ketyerével?Szivattyú gyári beállításnál bekapcsol,kikapcsol.Megőrjít:)Mégegyszer a jelenség:kinyitom szabadra a vízet,ömlik,mennyiség,nyomás kiváló.Amint indul a szivattyú,nyomás le,mennyiség majdnem egyenlő lesz a nullával.Utána lezárom a nyomóágat,megtart neki 2 percig,mire felmegy üzemire a nyomás.

Várom hozzáértő válaszod!
Tisztelettel:Higany
Üdv
Dobjál légyszi pár képet erről a ketyeréről.
Sziasztok megint!

Lalibátyó,agyaltam:lehet,hogy nincs elég utánpótlása a szívóágnak attól még,hogy jó a lábszelep.Mikor betettem ,szűrőt tettem rá.A gáz az,hogy régen nem tudtam,mit kell tudni egy ilyen kütyünek,de már emlékszem,elején is ejtegette a nyomást meg a mennyiséget.Ma betettem egy másik szívóágat a kútba,egy másik szivattyúnak,de hétfőn rákötöm a vízművet.Ha így sem jó,szerintem feladom.4,8 baros amiről szó van,3600 l/h.Nagyon kínkeservesen megy,nyomások jók,leellenőriztem.Megfogott a feladat,bevallom:)Ha valami eszedbe jutna,kérlek szépen segíts.

Köszönettel:Higany
Üdv
Sokminden eszembe jut, ezért kellene egy két kép, de ha nics akkor párat leírok aztán keresgélsz tesztelsz és majd csak lesz valami. Teljesen normális ha a tartály fel van töltve 1,5 bar fölé akkor rendesen folyik a víz. Ez megy mindaddíg még a szivattyú nem kapcsol. Nyilván hiába kapcsol a szivattyú ha több víz tud kifolyni mint ami befolyik a tartályba tehát tovább esik a nyomás. Lényegében ez is a baj. Az csak erősíti a probléma megítélését hogy a tartályt is lassan tölti tehát keveset szállít. Ennek több oka is lehet pl :
- túl mélyről kell szívnia a szivattyúnak (7 méternél mélyebb)
- levegőt is szív a szivattyú ( tömítetlen a szívócső vagy a tengelytömítése elkopott)
-van szívókosár a lábszelepen ami eltömődött vagy valamit magához tud szívni ami eltömi.
-nincs szívókosár és a kút aljára leszippantja magát a szívócső
- lágy anyagú a szívócső és összeszívja a szivattyú
- nagyon szűk keresztmetszető cső vagy idom, esetleg tömítés van a rendszerben amin nehezen szívja vagy nyomja át a vizet a szivattyú
- szivattyú lapátkerék el van tömődve apró kavicsokkal gyökerekkel szálas anyaggal.
-szűrő van a rendszerben és az eltömődött
- nagyon kopott a szivattyú
Sikeres keresgélést :)
Tisztelt Hozzáértők!

Szeretnék segítséget kérni, mert én nem vagyok ebben a témában járatos.
Vettem egy TIP HWW 600K típusú házi vízművet, kizárólagosan kertlocsolásra.
Ásott gyűrűs kutam van, kb. 4 gyűrű után már víz van, a víz mélysége kb. 3-4 méter.
A kút mellett van az akna amibe leraktuk a házi vízművet kb. 2-3 méter mélyen, ott van megfúrva a gyűrű ahol a szívócső be van vezetve a kútba.
A levegő nyomását beállítottuk 1,5 bár nyomásra. Amikor beindítottuk kis idő múlva ha kinyitom a csapot jön a víz a kerti csapból.
Ami a probléma, hogy a nyomás nem emelkedik a nyomásmérőn és nem is áll le a vímű!!!
Üdv
Itt is a kép lenne igazi segítség a továbblépéshez. Új a szivattyú vagy régi már ? Valameddig csak emelkedik az a nyomás és az mennyi ?
Mikor építettétek ki a rendszert most vagy már régi ?
Nagy valószínűséggel levegőt is szív a szivattyú mert tömítetlen valahol, de a korábbi hozzászólásomban írtak nagy része lehet itt is a probléma.
Az aknában lévő vízművet, a flexibilis szívócsövet és a lábszelepet 1 hónapja vettem újonnan a Baumaxnál.
Az egészet a hét elején raktuk az aknába.
Alapállapotban a nyomásmérő 0 nyomást mutat. Kézi bekapcsolás után kis idő múlva pár tizedre felkúszik, de tovább nem megy, és nem is kapcsol ki.
Ha kikapcsolom, akkor a nyomás visszaesik 0-ra.
Előző 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 23 / 157