Ezermester Fórum

Gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal kapcsolatos kérdések, tanácsok, problémák.
2343 hozzászólás Oldal: 24 / 157
Előző 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 157 Következő
Üdv
Semmit nem jelent hogy most vetted újonan, attól még lehet rossz. Ha most lett a rendszer beüzemelve először és mindjárt rossz is legjobb ha a garanciális szervizébe viszed. Itt valami nagyon nem OK. Ennyi információból látatlanul sajnos nem tudok többet segíteni ettől.
Üdv mindenkinek!

Hidrofor vásárlás előtt állok, egy esővízgyüjtő ciszternából szeretném szivattyúzni a vizet vele, egy aknában foglalna helyet és egy kerti csapra nyomná ki a vizet amire aztán egy kb 50m-es 3/4-es slaggal csatlakoznék, kézi locsolópisztollyal a végén.
Kicsit bizalmatlan vagyok a műanyag kínai szerkezetekkel szemben, ezért arra gondoltam hogy vennék külön egy Wilo WJ 203 EM szivattyút és külön 24L tartályt + nyomáskapcsolót stb. szóval ami kell a házi vízműhöz. Úgy számoltam így nem volna olyan vészes az ár mint egy gyári Wilo hidroforé, ugyannakkor (remélhetőleg) sokkal jobb minőségű gépet birtokolhatnék.
Szóval szerintetek érdemes lenne így belevágni, vagy felesleges vesződni és vegyek vmi akciós ALKO-t olcsón? :mrgreen:
Üdv
Miért épp Wilo ? Amúgy ha kiszámoltad hogy olcsóbb összerakni mint megvenni akkor nem rossz ötlet, csak ennek a szivattyúnak szenvedés lesz kiszolgálni 1 db kézi locsolópisztolyt. Ez attól többet tud a karakterisztikája alpján így folyamatosan ki-be fog kapcsolgatni szerintem, ha csak nem használsz fix szórófejet is egyszerre a kézivel, esetleg kiiktatod ki a nyomáskapcsolót az öntözés idejére, vagy a kikapcsolási nyomást tekered feljebb 2,8 bar nál. A saválló szivattyúház ne tévesszen meg, az csak optikai tuning, belül minden kopó alkatrésze műanyag lesz ennek. Persze egy no name kínainál mindenképp jobb.
Ez a kis Wilo éppen azért jött a képbe mert az adatlapja alapján a járókerék is rozsdamentes acél, szóval nem a megszokott műanyag, bár nem tudom hogy ez számít-e, érdemes-e emiatt többet áldozni rá.
Nagyjából ennyiért volna még Grundfos JP Basic 4 kompletten (kb 55ért) de az viszont ilyen noryl járókerekes, szal műanyag az is belül... :(
Akkor ez újdonság nekem, azt hittem technopolimer a járókereke. Akkor picit több mint optikai tuning :) Annyiból jobb ha "sikerülne" örökjáróssá varázsolni a gépet felügyelet nélkül ( vezérlő hiba) akkor ez túl éli nagy eséllyel. Amúgy komoly név ez már szivattyúban remélhetőleg tartalom is lesz mögötte. Ha csak kerticsapra kötöd (ami nem percenként van nyitogatva egy pohár vízért) lehet olcsóbb és jobb megoldás lenne egy vezérlő mint egy nyomáskapcsoló+ tartály.
Értem, hát ha nem is percenként lenne nyitogatva, de azért sajnos előfordulnának rövid üzemeltetési szakaszok, pl kocsimosásra is használnám (nálam ez azt jelentené hogy kb 1-2 percenként ki-be, mondjuk 5x), és nem csak én hanem mindenki a családban, szóval jó lenne ha olyan lenne mint a hálózati hogy ne kelljen arra figyelni hogy túl gyakran nyitom zárom a pisztollyal a vizet.
Még az a rész nem teljesen tiszta, hogy használható-e esetleg membrán nélküli tartály is ehhez vagy csak a membrános jó?
Aquasystem tartályok jók?
Üdv
Így ahogy akarod használni inkább a tartály és a kapcsoló. Jó a nem membrános tartály is, annyi hogy idővel elnyeli a levegőt a víz és gyakrabban kell töltögetni, de ha összerakni alkatrészekből egy házi vízművet nem gond akkor az alkalmankénti levegő töltögetés sem lesz az. A membránosok közül egyik sincs tizen évekre tervezve. Ha szerencsés vagy sokat bír ha nem akkor hamar kilyukad a membrán és elkorrodál a tartály. Vigyázz a festésére nagyon, nehogy sérüljön. Állítólíg a CIMM az jobb de minden boltos azt dícséri amit épp árul. Ha belefér vegyél savállót.
Nézegettem ezt a saválló járókereket erre a szivattyúra de nem találtam rá specifikációt. Az nem lehet hogy a saválló lapátkerekesnek más a típusa vagy mégsem saválló az a lapátkerék ? Dobj már egy linket légyszi ahol a leírásában saválló a lapátkerék.
Üdv

Itt a link: http://www.wilo.hu/cps/rde/xchg/hu-hu/l ... sl/944.htm

Szerkezeti anyagok

* Szivattyúház 1.4301 nemesacél
* Járókerék 1.4301 nemesacél
* Tengely 1.4005 nemesacél
* Csúszógyűrűs tömítés kerámia/műszén
* Diffúzor/injektor Noryl
* Tömítések NBR

Elvileg a WJ széria darabjai mind ilyenek, különbség csak teljesítményben 202, 203, 204 illetve 1 (EM) vagy 3 (DM) fázisú kivitelben van.
Egyébként most kaptam árajánlatot a 203 EM-re a Helikontherm Kft.-től és most akciósan 27500 bruttóért el lehet hozni, ami szerintem elég korrekt egy ilyen jó minőségű szivattyúért.
Üdv
Köszi !
Igen, valóban korrekt a cucc. Meg kell venni ennyiért. Kis odafigyeléssel örök darab lesz.
T. Fórumozók !
2 éve készült el a fúrt kút és ezidáig 2 db Fűzesi féle szivattyút használtunk el, azon tanácsra mivel új a kút, a homokveszély miatt ilyet célszerűbb először használni. A második szivattyú rövidebb életében mi is benne voltunk a hosszú bekapcsolt állapottal.
Most egy komolyabb vásárlás előtt lennék ( középkategória az árat illetően ) és tanácsot szeretnék kérni, az alábbi paraméterekre.
A kutat kézi és 2-3 locsolófejes locsolásra kívánjuk használni. A kút méretei: terepszinttől ca. 9 m van a víz színtje, ca. 13 m-re engedtem le a szivattyút és 17 m-en van a fenékszínt, a PVC cső külső átmérője 125 mm. A maximális tömlőhossz amit használok a talajszinttől 40-50 m körül lenne. A felső földréteget tekintve homokos a talaj, 1,5 -2 m-nél már falazó homok ásható ki.
Kérdezném, hogy szükséges lehet-e egy kompresszorozás mielőtt ezt az új szivattyút leteszem.
Minden hasznos tanácsot szívesen fogadok, a régebbi használóktól és tapasztalattal rendelkezőktől. Kicsi eséllyel indulna no name tipus, íll. a jó hazai gyártmány sem elhanyagolható.
A válaszokért előre is köszönettel
Simfer
Üdv
Ha homokos a talaj és füzesi szivattyú volt benne szine biztosan feltelt homokkal a cső amit tanácsos kitisztítani. Az sem kizárt hogy a béléscső is sérült már a rezgős szivattyútól főleg ha csatornacsőből készült a kút. Remélhetőleg a béléscső alul zárt így alulról nem jött fel jó sok homok vagy homokos kavics. Mérted most mekkora a talpmélység és mekkora volt új korában ?
Hazai szivattyúban az Elpumps BP10 bőven teljesíti azokat a használatbéli kritériumokat amiket írtál, csak győzze a kutad homokmentes vízzel kiszolgálni.
Csatolok pár víz alatti képet ahol a rezgős jól láthatóan szétverte a béléscsövet maga körül és egy szép kavernát és padkát vert a kút oldalába.
Sajnos koszos volt a víz így nem a legjobbak a képek de a lényeg látszik.
NVE00021.png
NVE00021.png (294.61 KiB) Megtekintve 9304 alkalommal.
NVE00022.png
NVE00022.png (300.62 KiB) Megtekintve 9263 alkalommal.
NVE00023.png
NVE00023.png (220.63 KiB) Megtekintve 9257 alkalommal.
T. Lalibátyo !
Köszönöm a választ és egy tisztíttatással kezdem, remélem azért odáig nem fajult a dolog, hogy a cső is sérült.
Üdv.
Simfer
Üdv
ha nem sikerülne 30-40 liter / perc hozamnál homokmentes vizet elérni kompresszorozás alatt akkor lehetnek még gondok a nagyobb teljesítményű lapátkerekes szivattyú üzemeltetésével. Kb erre a hozamra van szükséged arra amit írtál. Sok sikert és várjuk a beszámolót !
Sziasztok
Házi vizmű..elpumps..hogy tudom megállapitani hogy a nyomás szabályzó hibája miatt nem kapcsol ki.,mert a vizet szivja, nyomja.mindent csinál , csak nem kapcsol ki, ha picit megütöm a nyom. szabályzó külső burkolatát , kikapcsol rögtön.mi lehet a gond?.az állitócsavart már tekergettem..uaz a gond..
Üdv
Nézed a nyomásmérőt mit mutat. Nem árt egy másikat is rákötni az ellenőrzés idejére, mert az eredeti órák a pontosságtól elég messze vannak többnyire és ez nem csak erre a márkára igaz. Ha kikapcsolási nyomás felett mutat és nem kapcsol ki ( többnyire 2,8 bar ) akkor a kapcsoló a rossz. Ha el sem éri a 3-at akkor vagy levegőt szív vagy a homok már tönkretette. Ezek a szivattyúk azért megnyomják a 4-4,5 bart fénykorukban. Persze lehet hogy a ház szorítja a belső mechanikus alkatrészeket esetleg az kiugrott a helyéről vagy törött ezért fedél nélkül kellene próbálgatni. Nem ártana visszatekerni oda ahol állt (remélhetőleg feljegyezted mit merre és mennyit tekergettél) A nagy rugó előfeszítését csökkentsd azzal csökken a kikapcsolási nyomás (is).
Vigyázni a balesetveszélyre !!!
Előző 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 157 Következő
2343 hozzászólás Oldal: 24 / 157