Szerző:
leflef » vas. jún. 12, 2011 11:04 pm
Üdve Mindenkinek!
Sok dolgot tanultam amíg átolvastam ezt a témát. Már ezt is köszönöm.
Problémámhoz hasonló leírást találtam, de megoldást nem. Kérem a segítségetek.
Teljesen új (szombaton vásárolt) Elbumps VB 25/1300 (
http://www.elpumps.hu/VB-25-1300.php) + Presscontrol van gyárilag (a képen ez nem szerepel de gyárilag van rákötve).
Szépen összeraktam, 1"-os szivó, kimenőre a presscontrol, utána 3/4-es szűkítő majd slag. Az előző T.I.P.-es szintén ezzel a felállással működött 7 évig, valószínűleg egy jó sorozatot fogtam ki.
(Gondoltam most veszek egy picivel jobbat.. nem kellett volna(?))
Szépen felrántotta a vizet, de már elsőre furcsa volt hogy szinte teljesen eltűnt a víz a slagból mire újból elindult.
Végülis így működött kb. 30 percig, majd leállt. Presscontrol-on piros led világított, de gombnyomásra elindult és ismét ment kb. 10 percig.
Ma reggel csapnyitásra simán elindult a víz, a motor egyszer feltöltött, a víz kifolyt majd leállt. És most már folyamatosan így "nem megy".
Néztem az órát - miközben dolgozott - szépen felnyomja a nyomást, leáll. Kinyitom a csapot az óra elindul komótosan visszafelé majd kb. 2 bar körül leesik nullára és vagy beindul a szivattyú vagy nem. A presscontrol lámpája néha ég, néha kialszik amikor épp nem indul be a motor.
Annyit még megfigyeltem, ha félig nyitom csak ki a csapot akkor általában újraindul, de akkor is nullára esik le a nyomás.
A kútban bőven van víz, a szívó rész is teljesen új (csövek, réz lábszelep). Vizet nem ejti el hiszen gombnyomásra is egyből indul és tolja rendesen.
Mi lehet a baja? Érdemes vele vacakolni vagy vigyem vissza. Elvileg 3 napon belül cserélniük kell vagy már nem?
Előre is köszönök minden segítséget!